Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Anemie

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Simptomele anemiei sunt paliditatea, amețeala, slăbiciunea, memoria slabă sau chiar pierderea cunoștinței.

Cauze fizice

Scăderea numărului de globule roșii şi a hemoglobinei, lipsa fierului ce intră în compoziția hemoglobinei, lipsa vitaminei B12, hemoragiile acute şi cronice, bolile parazitare, intoxicația măduvei osoase, alimentația dezechilibrată.

Cauze spirituale

Anemia indică lipsa bucuriei de a trăi, o viață lipsită de forță şi acțiune. Individul refuză să-şi folosească energia interioară, este descurajat şi are impresia că nu are nicio valoare. Își trăiește viată fără interes şi limitat, cu impresia că totul în jurul lui se destramă. Se resemnează ușor şi simțindu-se vinovat, este permanent nefericit. Se simte constrâns în familie şi este rigid față de evenimentele din viața sa. Gândurile negative îi arată un viitor nesigur şi periculos, critică şi este în conflict cu cei din jurul său, ca şi cum ar trăi în altă realitate. Anemia este o consecință a refuzului de a-i ajuta pe cei din apropierea sa.

Refacere, atitudine

  • Trebuie să realizez că există destulă energie şi bucurie pentru toată lumea;
  • Este suficient să mă deschid pentru a lăsa să între energia şi bucuria de a trăi;
  • Mă hrănesc cu tot ce am nevoie pentru corpul şi sistemul meu sanguin;
  • Bucuria face parte din viată mea şi a celor din jurul meu;
  • Vreau să-mi trăiesc viața şi să nu mai depind de alții;
  • Învăț compasiunea şi iertarea;
  • Trăiesc în echilibru şi exersez iubirea necondiționată.

Tratamente naturiste

  • Infuzie de urzică: peste o linguriță de frunze mărunțite se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă acoperită 2-3 minute, se strecoară şi se beau 3-4 căni pe zi.
  • Infuzie de cătină: se toarnă o cană de apă clocotită peste două lingurițe de fructe, se lasă la infuzat 10-15 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi.
  • Ceai de crețișoară: o linguriță de crețișoară mărunțită se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi. Se poate adăuga şi o linguriță cu frunze de urzică.
  • Macerat de măceșe: două linguri de măceșe se curată de semințe şi puf, peste ele se toarnă un litru de apă rece şi se lasă la macerat câteva ore, chiar peste noapte. Se strecoară bine şi se bea pe parcursul zilei.
  • Macerat de obligeană: într-o cană cu apă rece se lasă la macerat o linguriță de rădăcină rasă de obligeană timp de 10-12 ore, apoi se încălzește ușor, se strecoară şi se împarte în două cantități egale. Una dintre pârți, cca 100 ml, se bea cu înghițituri mici, restul se poate păstra în termos pentru a două zi.
  • Ceai din frunze de fag: într-un litru de apă clocotită se infuzează două lingurițe de frunze de fag uscate şi mărunțite şi după 10 minute, se strecoară şi se bea în cursul zilei.
  • Decoct din rădăcina de ștevie: în 250 ml apă se fierbe o linguriță de rădăcină de ștevie rasă timp de 10 minute, se strecoară şi se bea câte o cană înainte de micul dejun şi de cină.
  • Tinctura de pedicuță: în cca 100 ml de apă se pun 10-12 picături de tinctură de pedicuță. Se bea zilnic.
  • Tinctura de gențiană: se beau zilnic 2-3 cănițe de 100 ml apă în care s-au amestecat 20 picături de tinctură de gențiană.
  • Sirop de hrean: o rădăcină mijlocie de hrean ras se pune într-un borcan de 450 ml umplut cu miere. După 3-5 zile de macerare, din siropul rezultat se consumă câte o lingură pe zi.
  • Amestec de miere cu polen: într-un borcan de 800 ml se pun 100 g polen, se umple cu miere polifloră, se amestecă bine şi după 5-7 zile se consumă câte o lingură pe zi, de preferat dimineața.
  • Suc de fructe: vișine, coacăze negre, afine, struguri negri. Se bea câte 150-200 ml din fiecare fruct separat sau amestecate.
  • Semințe de susan negru: o linguriță de semințe de susan negru se lasă la infuzat într-o cană de apă clocotită 2-3 ore, apoi se strecoară şi se consumă că atare sau într-un pahar de lapte călduț.
  • Pastă de migdale: 10 migdale se lasă la înmuiat de seară până dimineață, apoi se înlătură coajă maronie şi se trec prin blender. Pasta obținută se consumă dimineața timp de 2-3 luni.
  • Suc de sfeclă roșie: se bea zilnic 100 ml suc de sfeclă roșie proaspăt stors.

Asocieri

Zodie: Balanță, Leu, Săgetător;
Planetă: Venus, Saturn, Soare;
Chakra: a patra, a inimii - Anahatha;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: cuarț roz, smarald, jad, aventurin, malahit;
Uleiuri esenţiale: lemn de santal, trandafiri, lemn de cedru.

Avertismente, recomandări

În caz de anemie, regimul alimentar trebuie să conțină ficat sau carne de vită la grătar, legume şi zarzavaturi: morcovi, sfeclă roșie, spanac, ștevie, salată verde, urzici, frunze de păpădie ca şi fructele proaspete, congelate sau uscate precum vișinele, cireșele, murele, afinele, coacăze negre, struguri negri, banane, piersici, prune, etc.

Fructele se mănâncă fără adaos de zahăr.

Se recomandă pâinea integrală, iar dimineața să se mănânce o nucă de drojdie de bere.

Unii terapeuți recomandă câte un pahar de vin roșu/negru natural la masa de prânz sau de seară.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Doctor

Sfaturi diverse

Zerul este un produs foarte valoros. Conține lactalbumină, lactoză, săruri minerale, enzime, vitamine. Poate fi folosit tranzitoriu, după dietă hidrică la copii cu tulburări acute de nutriție. Este colagog, diuretic, stimulează activitățile intestinelor. De două ori pe zi, se recomandă consumul unei cești de zer îndulcit cu puțină miere. Sugarilor li se administrează 2-3 lingurițe înainte de alăptare. Indicat în anemii, dispepsii, gută (cură de zer de la 500 ml până la un litru pe zi). Trebuie să fie proaspăt și foarte curat. Sub formă de comprese (uz extern) este foarte eficient împotriva degerăturilor.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale