Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Diabet

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Diabetul este o boală cronică caracterizată prin nivele ridicate ale glucozei în sânge. Simptomele sunt setea excesivă, gura uscată, urinarea frecventă, foamea permanentă, vederea neclară.

Cauze fizice

Diabetul apare când pancreasul nu mai poate produce insulină suficientă sau când țesuturile din organism devin rezistente la insulină, astfel că sângele nu mai poate folosi în mod adecvat excesul de zahăr.

Cauze spirituale

Diabetul este o reacție a organismului de a se apăra împotriva unor programe distructive emise de către cei din jur, cauza principală fiind dorința de a face rău unei persoane iubite, în același timp cu dorința de dragoste. Există o tristețe din cauza imposibilității de a iubi, de a fi sentimental, crezând că dulciurile compensează frustrările emoționale. Bolnavul consideră că are o viață lipsită de tandrețe, are regrete permanente față de trăirile din trecut şi se teme să simtă vreo plăcere şi bucurie de viață. Are rețineri în a primi dragostea şi afecțiunea celor din jur, inclusiv a părinților, pentru că este convins că nu merită să fie în atenția cuiva. Se simte neputincios în fața cerințelor de fiecare zi şi este convins că dulciurile îi pot îmbunătăți relațiile cu cei din jur şi îi dau forță să reziste. Crede că orice sfat primit îi îngrădește libertatea, iar stresul în care trăiește îi crește glicemia peste limitele normale.

Refacere, atitudine

  • Accept că ceea ce am trăit în trecut nu mai este de actualitate;
  • Accept că distracția şi iubirea fac parte din viața mea;
  • Mă deschid să înțeleg realitatea așa cum este acum;
  • Îmi conștientizez propria valoare;
  • Mă iert şi îi iert pe toţi pentru greșelile trecute;
  • Mă simt în siguranță alături de cei care mă iubesc;
  • Sunt independent şi am libertatea de acțiune;
  • Am energia necesară să îmi croiesc fericirea;
  • Sunt spontan şi îi iubesc pe cei din jurul meu;
  • Trăiesc în echilibru față de tot ce se întâmplă;
  • Pot face în viață tot ceea ce doresc.

Tratamente naturiste

  • Ceai din frunze de afin: două lingurițe de frunze se opăresc cu o cană de apă clocotită, se lasă 15 minute, se strecoară şi se beau două căni pe zi.
  • Ceai din frunze de dud negru: patru linguri de frunze se opăresc cu un litru de apă clocotită, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi înainte de mesele principale.
  • Decoct din teci uscate de fasole: 200-250 g teci uscate de fasole se fierb într-un litru de apă până rămân trei sferturi din lichid. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate pe parcursul zilei, timp de patru zile pe săptămână.
  • Ceai de cicoare: se beau două căni pe zi din infuzie dintr-o lingură de plantă (rădăcina şi frunzele) opărită cu o cană de apă clocotită. Se poate face şi decoct din aceeași cantitate de plantă fiartă 10 minute cu o cană de apă.
  • Infuzie din frunze de nuc, preparată din două linguri de frunze opărite cu un litru de apă clocotită. Se pot bea 3-4 căni pe zi.
  • Decoct din rădăcina de brusture: 3-4 linguri de rădăcină proaspătă de brusture mărunţită se fierb 10 minute într-un litru de apă, se lasă să se răcorească şi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi
  • Ceai de anghinare preparat dintr-o linguriță de frunze opărite cu o cană de apă clocotită. Se strecoară după ce s-a infuzat 10 minute. Se beau două căni pe zi.
  • Ceai din șovârf: se beau 3 căni pe zi dintr-o infuzie preparată din două linguri de plantă opărite cu un litru de apă clocotită.
  • Ceai din urzică: se beau două căni pe zi dintr-o infuzie preparată din două linguri de plantă opărite cu jumătate de litru de apă clocotită.
  • Ceai din amestec în părți egale din frunze de nuc, frunze de păpădie, frunze de afin, teci uscate de fasole, frunze de dud negru. O linguriță din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcorească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Macerat combinat din semințe de schinduf: trei lingurițe de semințe măcinate se pun într-o cană şi jumătate de apă rece să stea de seara până dimineața când se strecoară şi lichidul se păstrează. Peste pulberea înmuiată se toarnă o cană şi jumătate de apă clocotită, se lasă să se răcească, se strecoară şi lichidul rezultat se amestecă cu lichidul păstrat din macerat. Se beau trei căni pe zi înaintea meselor principale timp îndelungat (un an de zile).
  • Pulbere de schinduf: se ține sub limbă o linguriță de pulbere timp de 10-15 minute, apoi se înghite cu o cană de apă. Se folosesc trei lingurițe pe zi înaintea meselor principale, timp de 5-6 luni. Semințele de schinduf se macină prin râșnița de cafea cu câteva minute înainte de a fi folosite.
  • Suc de aloe, câte 1-2 linguri de două ori pe zi, între mese.
  • Apă de ovăz: 200 g ovăz nedecorticat se spală bine, se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se acoperă cu un capac. Se lasă la macerat 10-12 ore, apoi se strecoară bine. Apa rezultată se bea pe parcursul unei zile timp de trei luni cu o lună pauză.
  • Boabele de ovăz rămase din rețeta anterioară se trec prin mașina de tocat şi pasta rezultată se pune să fiarbă cu un litru de apă timp de 20 de minute. După ce s-a răcit, se strecoară, iar lichidul rezultat se bea pe parcursul unei zile.
  • Maceratul de vâsc: o linguriță de plantă se pune într-un pahar cu apă rece şi se lasă la macerat peste noapte. A doua zi dimineață, se încălzește foarte puțin, se strecoară şi se bea cu înghițituri mici pe parcursul zilei.
  • Vinul de praz: 500 g praz (partea albă) mărunțit se pune la macerat într-un litru de vin alb timp de 4-5 zile. Se ia câte o lingură de două ori pe zi.
  • Decoct din sâmburi de măsline: sâmburii de măsline uscați se macină cu râșnița de cafea. O linguriță din această pulbere se fierbe timp de 5-10 minute cu o cană de apă, apoi se strecoară şi se bea în două reprize pe parcursul zilei.

Asocieri

Zodie: Leu, Fecioara, Săgetător, Balanță;
Planetă: Soare, Mercur, Jupiter, Venus;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, lavandă, bergamotă, rozmarin, lemn de cedru.

Avertismente, recomandări

Fiind o boală de nutriţie, bolnavul de diabet va trebui să urmeze o dietă alimentară destul de strictă. Sunt cu desăvârșire interzise zahărul şi produsele zaharoase, produsele de patiserie, fructele uscate, înghețatele, fructele dulci, dulciurile concentrate.

În cantități bine controlate, sunt permise produsele făinoase, cartofii, legumele şi fructele cu peste 5% glucide, laptele.

Sunt permise produsele din carne, peștele, ouăle, varza, spanacul, fasolea verde, merele acre, vinetele, usturoiul, ceapa, brânzeturile, lămâile, grepfrutul, migdalele.

Hrișca se poate mânca fiartă, cu legume sau fructe permise, cca 300 g pe zi, repartizată la cele trei mese principale. Ca îndulcitor se poate folosi extractul de ștevie.

Este recomandat ca cea mai mare parte din alimentație să fie sub formă crudă.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Răni (prin tăiere) - Se ține în ulei de Măsline planta Sunătoare cel puțin 24 de ore. Cu uleiul astfel preparat se ung rănile care se vor închide foarte repede.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale