Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Diareea

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Diareea este eliminarea prea frecventă de materii fecale cu consistență moale sau apoasă. Poate fi însoțită de colici abdominale, grețuri, vărsături, uneori febră.

Cauze fizice

Diareea poate fi provocată de un agent parazitar, un virus, alimente alterate, apă poluată, salmonela, intoleranță digestivă a unor alimente, stres social şi psihic sau o afecțiune a intestinului.

Cauze spirituale

În general, teama, refuzul de a accepta idei noi sau de a slăbi încordarea în anumite situații, astfel că diareea este o ușurare de a elimina ceea ce nu vrem să lăsăm deoparte. Persoana a trăit o stare neplăcută şi vrea să scape de ea cât mai rapid. Vrea să fugă de realitate, dar nu reușește. Devine autocritic, se învinovățește permanent, simte că nu poate face față evenimentelor în mijlocul cărora trăiește. Nu poate exprima ceea ce ar vrea așa că elimină astfel tot ce ar trebui să spună. Simte o permanentă constrângere şi are senzația că toată lumea îl respinge. Disperarea, frustrarea, nefericirea, neputința de a se manifesta îl fac mai repede să fugă decât să acționeze.

Refacere, atitudine

  • Conștientizez faptul că orice experiență îmi este folositoare;
  • Mă deschid pentru a vedea frumusețea din jurul meu;
  • Îmi accept trecutul şi situațiile pe care le-am trăit;
  • Cei din jurul meu mă sprijină întotdeauna;
  • Am puterea interioară de a trăi așa cum doresc;
  • Îmi creez propria mea fericire;
  • Am încredere în mine şi în posibilitățile mele.

Tratamente naturiste

  • Ceai de afine: o lingură de frunze se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau 3-4 căni pe zi.
  • Decoct din afine: o lingură de fructe uscate de afin se fierb 10 minute cu două căni de apă, se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau pe parcursul zilei.
  • O lingură de fructe uscate de afin se mestecă în gură să se înmoaie bine şi se înghit înainte de fiecare masă.
  • Ceai de pătlagină: patru linguri de frunze uscate se opăresc cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară şi se bea câte puțin din două în două ore.
  • Decoct din scoarță de stejar: o linguriță de scoarță mărunțită se fierbe 10 minute cu 300 ml apă, se lasă să se răcească, se strecoară şi se bea, cu înghițituri mici, pe parcursul zilei.
  • Decoct de sclipeți: o linguriță de rizom mărunțit se fierbe 5-10 minute cu 250 ml apă, se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ceai din amestec în părți egale de semințe de pătlagină, frunze de mur, coajă de stejar şi rizom de sclipeți. O lingură din acest amestec se opărește cu 300 ml apă clocotită, se lasă să infuzeze 20 de minute, apoi se strecoară şi se beau câte 50 ml o dată la două ore.
  • Ceai din amestec în cantități egale din rizom de sclipeți, frunze de afin, flori de mușețel, coajă de stejar. O lingură din amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se infuzează 15 minute, apoi se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ceai din amestec în cantități egale din traista ciobanului, rizom de sclipeți, rizom de troscot. O lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze 20 de minute, apoi se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ceai de mentă: o lingură de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă 10 minute, se strecoară şi se amestecă cu două linguri de suc de ceapă. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Tinctură de sclipeți: se beau câte 25-30 de picături într-un pahar cu apă de 3 ori pe zi.
  • Oțet de mere: se bea un pahar de apă în care s-a pus o lingură de oțet de mere.
  • Suc de coacăze negre: se beau câte 100-150 ml de trei ori pe zi.
  • Suc de mure: se beau câte 100 ml de trei ori pe zi.
  • Apă de orez: 100 g orez se fierb cu un litru de apă până rezultă o cremă subțire, se lasă să se răcească şi se mănâncă caldă câte 100 g la fiecare oră.
  • Piure de morcovi: se fierb bine jumătate de kg de morcovi, se pasează şi se mănâncă câte 50-100 g o dată la două ore.
  • Remediu chinezesc: 100 g orez integral se fierb cu 500 ml apă timp de 25 de minute, apoi se adaugă o banană strivită şi se mai dau câteva clocote.
  • Argilă: se înghite câte o linguriță de argilă de mai multe ori pe zi cu apă sau ceai.
  • Cărbune vegetal medicinal: se înghite de mai multe ori pe zi câte o linguriță de pulbere sau 1-2 tablete cu apă sau cu ceai.

Asocieri

Zodie: Rac, Balanță, Scorpion;
Planetă: Luna, Venus, Pluto;
Chakra: a doua - Svadisthana;
Culoare: portocaliu;
Cristale şi pietre: ambră, citrin, piatra lunii, topaz;
Uleiuri esenţiale: rozmarin, ienupăr, iasomie, lemn de santal, ylang-ylang, trandafir.

Avertismente, recomandări

În diareea în fază acută, este foarte important să se bea multe lichide sub formă de ceai şi apă de orez. Se va mânca piure de morcovi, orez fiert cu banană sau măr, pâine prăjită foarte bine şi pesmeți. Se introduc treptat în alimentație mere crețești rase, banane, piersici, supă de pasăre şi carnea fiartă, brânză telemea. Sunt excluse preparatele cu grăsime, prăjelile, mezelurile, dulciurile şi produsele fibroase.

Usturoiul fiind un bun dezinfectant al intestinului, se poate mânca tăiat mărunt câte un vârf de linguriță.

Este recomandată pâinea de alac: făina de alac se amestecă cu morcovi rași până se poate frământa ca un aluat, se adaugă bicarbonat de sodiu, scorțișoară sau nucșoară şi sare. Se fac turte care se coc pe foc mic în tigaie fără grăsime (alacul este un soi de grâu de munte).

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Somn agitat la copii - Dis de dimineață se așterne o pânză albă curată, pe iarba pajiştii. După ce s-a îmbibat bine cu roua dimineții se va înveli copilul cu ea și va fi lăsat să doarmă, până ce pânza se va usca pe corp.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale