Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Hepatita virală B

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Hepatita virală B debutează cu pierderea poftei de mâncare, greață, stări de vomă, dureri de cap, oboseală, uneori febră, modificarea culorii urinei care devine maronie şi a scaunului care se colorează din cenușiu spre alb.

Cauze fizice

Hepatita este o boală infecțioasă determinată de virusul hepatic B care poate fi transmis la naștere de la mamă la făt, prin expunerea la sânge infectat (injecții, seringi refolosite, instrumente cosmetice, manichiură, tatuaje etc) sau prin contact sexual neprotejat.

Cauze spirituale

Ficatul este sediul emoțiilor negative, acolo se păstrează supărările, frustrările şi mânia neexprimate. Bolnavul păstrează o furie împotriva lui însuși, în el se duce o luptă între ceea ce gândește şi ceea ce simte, critică în permanență pe cei din jur şi este nemulțumit de orice. Este refractar la schimbare, se simte prins în trecut şi nu poate să acționeze. Stresul îl macină, refuzul de a discerne între bine şi rău, disperarea şi ranchiuna sunt resimțite de ficat care acumulează orice supărare. Se împotrivește unei anumite situații, unei alimentații care nu îi place, împotriva cuiva care i-a fost impus şi de care nu poate scăpa. Suferă şi nu știe cum să îndrepte lucrurile. Este convins că nedreptățile lumii i-au provocat nereușitele din viață, se simte blocat că nu poate reacționa. Se teme de nereușită şi, mai ales, că va fi respins de cei din jur. Exagerează lucrurile şi este foarte fixist în părerile sale.

Refacere, atitudine

  • Îmi concentrez atenția doar pe aspectele pozitive ale vieții;
  • Simt bucurie şi voie bună în tot ce fac;
  • Renunț să mai trăiesc în trecut;
  • Îmi exteriorizez ușor emoțiile şi sentimentele;
  • Mă iubesc așa cum sunt;
  • Îmi controlez stresul şi nu mai critic pe cei de lângă mine;
  • Sunt conștient de puterea mea interioară;
  • Pot face ce vreau fără să depind de ceilalți;
  • Devin mult mai tolerant şi înțelegător cu toate persoanele de lângă mine;
  • Îmi regăsesc libertatea, dragostea şi încrederea în forțele mele.

Tratamente naturiste

  • Decoct de rostopască: o mână de plantă uscată mărunțită (plantă întreagă: rădăcină, frunze, flori, păstăi) se fierbe 15 minute într-un litru de apă, apoi se strecoară. Se beau câte 50 ml de trei ori pe zi cu jumătate de oră înainte de fiecare masă timp de trei săptămâni.
  • Ceai de gălbenele: o linguriță de flori se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcească şi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.
  • Ceai de salvie: o lingură de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se infuzează 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ceai din frunze de dud: o lingură de frunze mărunțite se opăresc cu o cană de apă clocotită, se infuzează 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Ceai de pedicuță: o linguriță de plantă se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcească şi se strecoară. Se bea dimineața înainte de micul dejun.
  • Pulbere de armurariu: semințele se macină prin râșnița de cafea, apoi se cern printr-o sită fină. Se ia câte o linguriță de patru ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Se ține sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu apă.
  • Infuzie combinată de armurariu: trei lingurițe de pulbere se lasă la macerat în 300 ml apă rece timp de 12 ore, apoi se strecoară. Lichidul se păstrează, iar peste pasta rămasă se toarnă 300 ml apă clocotită. După ce s-a răcit, se strecoară, iar cele două lichide rezultate se amestecă. Se bea câte o cană de trei ori pe zi cu 30 de minute înaintea meselor principale. Cura durează două săptămâni cu o săptămână pauză după care se poate repetă.
  • Tinctură de armurariu: 20 de lingurițe de pulbere puse într-un borcan se amestecă cu alcool rafinat de 45°-50° să devină o pastă; deasupra se toarnă alcool cât să treacă peste pastă cu doi-trei cm. Borcanul închis ermetic se lasă la macerat timp de două săptămâni, agitând de câteva ori pe zi. Se filtrează, iar lichidul rezultat se păstrează în sticluțe închise la culoare. Se iau de 3-4 ori pe zi, înainte de fiecare masă, câte 30 de picături în puțină apă.
  • Amestec în cantități egale din anghinare, rostopască, rădăcină de cicoare, păpădie, gălbenele, sunătoare, turiță mare, frunze de frasin şi de mesteacăn, țintaură, mentă. Patru linguri din acest amestec se opăresc cu un litru de apă clocotită, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se bea pe tot parcursul zilei.
  • Elixir de dude: se fierb timp de cinci minute 50 g dude, două linguri de oțet de mere, un litru de vin alb natural. Se lasă să se răcească, apoi se filtrează printr-un tifon curat. Se bea câte o lingură înainte de masa de prânz. Sticla se păstrează la rece.
  • Suc de aloe: se bea câte o lingură în fiecare dimineață, înainte cu 10 minute de micul dejun.
  • Suc de afine: se beau câte 100 ml de trei ori pe zi, între mese.
  • Limonadă de lămâie: zeama de la o jumătate de lămâie se amestecă cu o cană de apă şi o lingură de miere. Se beau cel puțin 3 căni pe zi între mese.
  • Miere cu propolis: 20 g propolis ras (fărâmițat) se amestecă cu 450 g miere, se lasă 3-4 zile şi se consumă câte o lingură dimineața, cu o oră înainte de micul dejun. În miere se pot adăuga şi 1-2 linguri de polen şi 10 g lăptișor de matcă. Propolisul se poate înlocui cu 25 ml tinctură de propolis.
  • Macerat de obligeană: o linguriță de rădăcină mărunțită se pune într-o cană de apă rece. Se lasă timp de 10-12 ore, apoi se încălzește ușor şi se strecoară. Se ia câte o înghițitură înainte de fiecare masă.
  • Decoct din rădăcină de pătrunjel: trei rădăcini se fierb în jumătate de litru de apă până când apa scade la jumătate. Se strecoară şi se bea înainte de micul dejun.
  • Pulbere în cantități egale din rădăcină de măcriș, sunătoare, semințe de armurariu şi anghinare. Plantele uscate se macină prin râșnița de cafea şi se cern prin sită fină. Înainte de fiecare masă principală, se ține în gură timp de 10 minute o linguriță de pulbere, apoi se înghite cu puțină apă. Cura durează timp de trei luni.
  • Cataplasmă cu armurariu: din pulbere de armurariu şi apă călduță se face o pastă care se aplică pe zona ficatului. Se acoperă cu un prosop uscat şi se păstrează timp de 2-3 ore.
  • Compresă cu bitter suedez: o pânză curată se umezește cu bitter suedez şi se aplică pe zona ficatului, după ce pielea a fost unsă cu alifie cu gălbenele. Se acoperă cu o folie de plastic şi se învelește cu un prosop, să se păstreze caldă. Se ține peste noapte.
  • Compresă caldă cu coada calului: două mâini de plantă proaspătă se pun într-un săculeț de pânză şi se așază într-o strecurătoare deasupra unei oale cu apă în clocot. Când plantele s-au înmuiat, săculețul fierbinte cât suportă pielea se așază peste zona ficatului, se acoperă cu o folie de plastic şi un prosop gros. Cele două comprese se pun alternativ: cel cu bitter suedez seara, iar cel de coada calului dimineața.

Asocieri

Zodie: Leu, Fecioară, Săgetător;
Planetă: Soare, Mercur, Jupiter;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă, topaz galben;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, bergamotă, lavandă, rozmarin.

Avertismente, recomandări

În cazul unei hepatite, sunt foarte importante odihna şi alimentația. Sunt total interzise lactatele grase, fermentate, carnea grasă, condimentele picante, alcoolul, fumatul, legumele bogate în celuloză, alimentele prăjite, sosurile şi rântașurile, mezelurile, afumăturile, maioneza, cafeaua, ceaiul negru, cacao, ciocolata, băuturile carbogazoase, sucurile din comerț, fructele uscate ca alunele, migdalele, smochinele, sarea etc.

Sunt recomandate sucurile naturale proaspete din legume şi fructe, cât mai multe fructe şi legume crude, în special morcovi, sfeclă, legume cu frunze verzi, mere, citrice, salate, soteuri de legume, compoturi, lactate fără grăsime (unt, smântână, cașcaval), carne slabă fiartă sau grătar, supă de zarzavat, pește fiert sau grătar, alge, avocado, fulgi de orz, suc de pătrunjel verde. Este benefic ca, în perioada înfloririi, să se mestece zilnic câteva tije proaspete de păpădie.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Emolient pentru gargară în caz de inflamații ale cavității bucale - Peste o lingură de frunze uscate și mărunțite de Salvie se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 35 de minute și se strecoară.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale