Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Lupus eritematos

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Lupus este o boală a pielii și a mucoaselor care se caracterizează prin apariția unor leziuni roșiatice în formă de fluture pe obraji, de o parte și de alta a nasului, ca și pe urechi, pe pielea capului, pe buze. Boala se poate manifesta și în interiorul corpului, atacând în special rinichii, inima și ficatul. Apar stări de oboseală, dureri în articulații, durere în cavitatea bucală, depresie, anxietate.

Cauze fizice

Cauzele acestei boli sunt necunoscute, fiind considerată colagenoasă și autoimună, ceea ce determină sistemul imunitar să se întoarcă împotriva țesuturilor și organelor din corp. Apare intr-un anumit moment al vieții când, din cauza unei emoții puternice (șoc, frică etc), sistemul nervos nu mai poate controla sistemul endocrin.

Cauze spirituale

Bolnavul se simte vinovat și frustrat pentru eșecurile sale. Are un comportament mai degrabă antisocial, intolerant, singuratic, îi este teamă de relații și intimitate. Este lipsit de empatie si nu simte nicio compasiune pentru cei din jurul său. Se pedepsește singur, gândind că nu merită să se bucure de viață și nu vede nicio altă posibilitate de a ieși din situația în care se află. Consideră că face numai greșeli și nu vrea să se ierte pe el însuși, dar nici pe alții. Se simte dezamăgit și este descurajat de neputința sa, îi este rușine de comportamentul său și mai curând renunță în loc să lupte. Se simte ca un animal rănit și se retrage în colțul său pentru a-și linge rănile.

Refacere, atitudine

  • Învăț compasiunea și valoarea iertării;
  • Mă descopăr și îmi manifest puterea interioară;
  • Îmi recunosc capacitățile și aptitudinile;
  • Învăț să mă iubesc pe mine și să iubesc necondiționat pe cei din jurul meu;
  • Sunt responsabil pentru tot ceea ce fac;
  • Știu sa cer ajutor la nevoie;
  • Am încredere că viața îmi trimite tot ceea ce am nevoie.

Tratamente naturiste

  • Amestec în cantități egale din frunze de urzică moartă, traista ciobanului, coada șoricelului, coada calului, trei frați pătați. O lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se infuzează 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Amestec în cantități egale din isop, coada calului, pelin, arnică, muguri de nuc. O lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită și după 10 minute se strecoară. Se bea în cursul dimineții.
  • Ceai din amestec in cantități egale din frunze de merișor, afin, flori de coada șoricelului, arnică. O cană de apă clocotită se toarnă peste o lingură din acest amestec, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se beau doua-trei căni pe zi.
  • Amestec din două linguri de frunze de urzică, câte o lingură din rostopască, coada calului, coada șoricelului, trei frați pătați și jumătate de lingură de rădăcină de lemn dulce. Se toarnă 300 ml apă clocotită peste o lingură din amestec, se lasă să infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se beau câte 100 ml înainte de mesele principale.
  • Decoct din ovăz: o lingură de boabe nedecorticate bine spălate se fierbe în jumătate de litru de apă timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se bea pe parcursul zilei.
  • Amestec din 3 lingurițe de rostopască, o linguriță de mărul lupului, 5 lingurițe de gălbenele și 7 lingurițe de muguri de plop negru. Cinci lingurițe din acest amestec se fierb timp de 30 de minute cu jumătate de litru de apă, apoi se strecoară. Se beau câte 50 ml înainte cu jumătate de oră de mesele principale.
  • Decoct dintr-un amestec în cantități egale de semințe de fenicul, semințe de in, frunze de urzică și un sfert de cantitate din rădăcină de lemn dulce. Două linguri din amestec se fierb 15 minute cu jumătate de litru de apă, se strecoară și se bea pe parcursul zilei, înainte de fiecare masă. Tratamentul se face câte o lună de zile primăvara și toamna.
  • Spălături locale cu amestec dintr-o lingură de rostopască, o jumătate de lingură mărul lupului, 15 linguri de gălbenele și 10 linguri de muguri de plop negru. Acest amestec se fierbe timp de 30 de minute in trei litri de apă, apoi se strecoară. După spălaturile locale, se pun comprese de două-trei ori pe zi.
  • Spălături locale cu infuzie din muguri de plop: două linguri de muguri se opăresc cu jumătate de litru de apă clocotită, se infuzează 30 de minute, apoi se strecoară. Se fac spălături locale, apoi se aplică tinctură de propolis.
  • Unguent preparat din 15 g lanolină, 10 g vaselină, 10 picături de acid fenic și 30 g rostopască uscată și măcinată fin. Locurile bolnave se ung cu această alifie, se pansează și se schimba o dată la trei zile, după ce au fost spălate cu decoctul de mai sus.
  • Pulbere din frunze de orz, câte o linguriță ținută sub limbă timp de 15 minute, apoi se înghite cu apă înainte de mesele principale sau se presară peste mâncare.
  • Preparat din miere: într-un borcan de 850 ml se amestecă 100 g polen cu 50 ml tinctură de propolis și 100 g merișoare zdrobite (dacă sunt uscate, se macină prin râșnița de cafea). Borcanul se umple cu miere naturală organică, se amestecă bine, se închide ermetic și se lasă la macerat timp de o săptămână la loc răcoros. Se va lua câte o lingură cu 15 minute înainte de micul dejun. Se păstrează în frigider.
  • Suc din ovăz verde: plantele proaspete de cca 20 cm lungime se spală bine, se mărunțesc, se amestecă cu putină apă și se pasează în blender sau se trec prin mașina de tocat. Ceea ce rămâne în mașina de tocat se mai amestecă cu puțină apă și se mai macină o dată. Sucul rezultat se păstrează în frigider, în sticlă închisă la culoare. Se beau câte 50 ml de trei ori pe zi în 100 ml apă sau suc de mere.
  • Tinctură de nuc: 200 g muguri sau inflorescențe se pun într-un litru de alcool rafinat de 70° și se lasă la macerat timp de 10-14 zile, apoi se strecoară. Se aplică pe locul afectat după ce a fost spălat cu una din infuziile de mai sus.

Asocieri

Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Saturn;
Chakra: a patra - Anahtha;
Culoare: verde și roz;
Cristale și pietre: smarald, jad, aventurin, malahit, cuarț roz, turmalina roz, opal;
Uleiuri esenţiale: trandafiri, salvie, lemn de santal, lemn de cedru.

Avertismente, recomandări

Pentru că lupus este o boală a imunității, hrana bolnavului va trebui să cuprindă minerale, vitamine, bioflavonoide, enzime: fructe și legume neprocesate, ciuperci, cereale, scoici, ouă, vinete, usturoi, ceapă, varză proaspătă, broccoli, cireșe, coacăze, migdale, semințe de floarea soarelui, frunze de grâu și orz, grâu și orz încolțit, iaurt, kefir, pește, sucuri proaspete din fructe de sezon.

Se vor elimina conservele, afumăturile, mezelurile și alimentele care conțin aditivi. Se recomandă ca dimineața, pe stomacul gol, să se bea o cană cu apă fierbinte. Pentru starea psihică a bolnavului se recomanda odihna suficienta si exercitii fizice.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru hepatită și colecistită - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Siminoc, Mentă și semințe de Coriandru, luate în proporție de 2:2:1. Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 30 de minute și se strecoară. Se administrează câte 100 ml de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale