Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Veruci (Negi)

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Verucile sunt excrescențe keratozice a căror dimensiune nu depășește 1,5 cm, benigne, nedureroase, gălbui sau maronii, cu suprafață aspră, neregulată, brăzdate de mici șanțuri.

Cauze fizice

Verucile se formează ca urmare a proliferării straturilor cornos şi papilar al pielii. Apariția lor este legată de lipsa metioninei care afectează funcționarea ficatului. La aceasta se adaugă expunerea prelungită la soare, dezechilibrele hormonale, factorii ereditari, bolile autoimune, stresul și alergiile. Varicela, zona zoster sau impetigo au tendința de a agrava manifestările specifice verucilor.

Cauze spirituale

Cel ce este afectat de veruci este nesigur de sine, nu se simte bine în locul în care se află şi este convins că nu merită ceva mai bun. Se simte permanent vinovat de ceva, se izolează de ceilalți, considerând că este respins, astfel că este dominat de suferință şi frustrări. Are un spirit autocritic foarte dezvoltat, își reprimă sentimentele, este dezgustat de el însuși, iar viața sa se desfășoară în funcţie de cei din jurul său. Deși respectul de sine este foarte scăzut, vrea ca toţi ceilalți să-i recunoască calitățile. Își îngrădește singur creativitatea, nu se poate bucura de nimic şi este confuz în ceea ce privește acțiunile sale.

Refacere, atitudine

  • Sunt sigur pe mine şi pe ceea ce vreau să fac;
  • Îmi exprim liber sentimentele şi emoțiile;
  • Mă iubesc şi mă respect așa cum sunt;
  • Sunt conștient de valoarea şi forța mea interioară;
  • Îmi manifest din plin creativitatea;
  • Mă bucur de viața mea de acum.

Tratamente naturiste

  • Apă cu argilă: zilnic, dimineața, cu o oră înainte de micul dejun, se bea un pahar cu apă argiloasă. Într-un pahar cu apă, se pune o linguriță de pulbere de argilă şi se lasă până dimineața când se amestecă şi se bea toată cantitatea. Cura durează trei săptămâni şi după o pauză de o săptămână, se poate relua.
  • Compresă cu iarba negilor: se prepară un decoct din două lingurițe de plantă care se fierb timp de 10 minute cu o cană de apă. În lichidul strecurat, rece, se înmoaie un pansament care se aplică pe pielea afectată.
  • Cataplasmă cu argilă: pulberea de argilă se amestecă cu puțină apă să se obțină o pastă destul de groasă, care se aplică rece pe piele unde se menține timp de patru-șase ore.
  • Macerat de lămâie: coaja de la două lămâi (numai partea galbenă) se pune într-un borcan şi se acoperă cu 200 ml oțet de vin. Borcanul închis ermetic se lasă la macerat timp de opt zile, după care se strecoară şi se fac badijonări de două ori pe zi.
  • Masaj cu ulei de ricin: se fac frecții seara şi dimineața. Negul dispare după trei-patru săptămâni.
  • Masaj cu coajă de nucă verde: se masează negul cu partea interioară a cojii de nucă. Se poate pune pe neg o bucățică de coajă de nucă verde, se prinde cu un plasture şi se lasă peste noapte.
  • Suc de usturoi: se freacă negul zilnic, cât mai des, cu suc de usturoi.
  • Cartof crud: peste neg se aplică o bucățică de cartof crud, care se fixează cu un plasture. Se menține câteva ore.
  • Cataplasmă cu ulei de ricin: se amestecă ulei de ricin cu puțin praf de copt. Pasta rezultată se aplică peste veruci de trei ori pe zi.
  • Unguent cu rostopască: 30 g pulbere de rostopască, 15 g lanolină, 15 g vaselină, 0,5 g acid salicilic se amestecă bine să se omogenizeze. Cu această alifie, se unge negul de două ori pe zi.
  • Oțet de mere: zona afectată se ține în apă caldă timp de 30 minute, apoi pe pielea uscată bine, se aplică oțet de mere care se lasă să acționeze timp de 15 minute. Pentru pielea sensibilă, oțetul se va dilua cu apă.
  • Vitamina C: se pisează bine o tabletă de vitamina C şi se amestecă cu puțină apă să devină o pastă care se aplică pe neg şi se acoperă cu un plasture.
  • Tinctură de gălbenele: se tamponează negii dimineața şi seara.
  • Tinctură de propolis 30%: se tamponează negii de câteva ori pe zi.

Asocieri

Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra - Anahata;
Culoare: verde şi roz;
Cristale şi pietre: smarald, jad, cuarț roz, aventurin, malahit, rodonit;
Uleiuri esenţiale: trandafiri, lemn de santal, lemn de cedru.

Avertismente, recomandări

Este obligatoriu să se respecte un regim alimentar bogat în vitamine, mai ales vitaminele C şi E, bogat în săruri minerale, zinc și potasiu. Se vor evita mâncărurile grase şi procesate şi se va bea zilnic cât mai multă apă.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Traumatisme - Se fierbe îndelung 1/2 kg Fasole albă uscată. Boabele răsfierte se strivesc și se aplică pe locul bolnav bandajându-se pe deasupra cu o pânză de bumbac. Bolnavul va dormi peste noapte cu acest pansament. Se vor evita rănile deschise.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale