Facem parte din Natura
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog

Cuisoare

Factorul curativ: fructele
Afectiuni pentru care se recomanda: astm; respiratie urat mirositoare; indigestie; dureri musculare sau de spate; dureri de gingii sau gat; dureri de dinti; stari de greata.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Cuisoare (lat. Syzygium aromaticum).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Calmant, sedativ, reconfortant.

Recomandari:

- ulei de cuisoare impotriva astmului, durerilor musculare sau de spate, a durerilor de dinti
Se amesteca 5 picaturi de ulei de cuisoare cu o lingurita de miere si un catel de usturoi pisat. Se consuma inainte de culcare.
Se aplica ulei de cuisoare in jurul dintelui, pe gingie.
Se aplica ulei cald de cuisoare pe zona afectata si se maseaza usor.
- infuzie din cuisoare impotriva durerilor de gingii
Se face gargara cu infuzie din cuisoare sau se mesteca patru cuisoare.
- consumate ca atare impotriva respiratiei urat mirositoare
Se mesteca doua cuisoare zilnic. In India, cuisoarele sunt mestecate impreuna cu ierburi aromate si cu frunze de betel, pentru o respiratie proaspata si pentru a ajuta digestia.
- pudra din cuisoare impotriva starilor de grata Se prajeste o jumatate de lingurita de pudra de cuisoare, se amesteca cu o lingurita de miere si se mananca.

Preparare

Infuzie
Se pun cuisoare in apa clocotita si se fierb 1-2 minute. Apoi se acopera vasul cu un capac.
Pudra
Se zdrobesc cuisoarele in mojar sau cu rasnita de cafea.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Cuisoare
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog
Reclama
Scoala Fidelia
Cautare
Cauta in TerapiiNaturiste.ro cu Google
AstroDex
Reclama
Sfaturi
Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal si a gastritelor - Compozitie: 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine nefalsificata. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune faina de malai si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte dupa consumarea a circa 400 g miere de albine. In timpul tratamentului, nu se consuma bauturi alcoolice.

Fidelia
Copyright © Editura Fidelia

tratament - terapie - naturist - retete - sanatate - boala - medicina - alternativa - populara - catalog plante medicinale