Terapii Naturiste

Eucalipt

Factorul curativ: frunze
Afectiuni pentru care se recomanda: infectiile cailor respiratorii, bronsite, tuse convulsiva, sinuzite, adjuvant in tratamentul infectiilor pulmonare (pleurezie).

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Eucalipt (Eucalyptus globulus).
Scurta descriere:
Eucaliptul este un arbore originar din Australia si Tasmania, fiind cultivat in regiunea mediteraneana si in Asia. Este un arbore al carui trunchi creste pana la 60-100 de metri maltime. Se folosesc frunzele (Folium Eucalypti) de forma lanceolata, cu codita scurta, a caror suprafata este brazdata de nervuri si punctata de pete albicioase. Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar, astringent, racoritor.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
In continutul frunzelor acestei plante se gaseste ulei volatil (eucaliptol) si numeroase substante terpenice si sescviterpenice. In plus, frunzele de eucalipt mai contin taninuri, rasini, ceara, cumarine, flavonoizi.
Uleiul volatil si preparatele din frunze de eucalipt au proprietati antiseptice, expectorante, reduc inflamatia si secretiile din caile respiratorii.

Recomandari:

Este interesant de notat faptul ca principiile din uleiul de eucalipt patrund in plamani chiar si prin piele, daca se efectueaza un masaj al pieptului.
Preparatele din eucalipt sunt indicate in tratamentul racelilor, a tusei in special, a brionsitelor - pe cale externa, sub forma de frectii sau inhalatii. Se pot face si inhalatii.

Preparare

Se gaseste produsul in farmaciile si magazinele naturiste.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Eucalipt

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru agitație nervoasă și iritabilitate mărită - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Mentă, rădăcini de Valeriană și conuri de Hamei, luate în proporție de 2:1:1 (două linguri din prima plantă și câte una din celelalte). Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 200 ml de infuzie, de două ori pe zi.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale