Terapii Naturiste

Lamaie

Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: ajuta la inmultirea celulelor, este protector al inimii si bun energizant.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Lamaiul (lat. Citrus limon).
Scurta descriere:
Se cultiva in tarile mediteraneene si in alte tinuturi cu clima prielnica. Este un arbore mic de 3-4 m, cu frunzele oval-alungite, groase si lucioase. Florile sunt albe la interior si roz la exterior. Fructul este o baca mare, iar in interior este suculent.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Coaja fructului este groasa si bogata in uleiuri eterice, iar miezul zemos contine vitamina C. Este foarte aromat.
Prin cantitatea mare de vitamina C pe care o contin, lamaile accelereaza innoirea celulelor si protejeaza inima.

Recomandari:

- suc de lamaie pentru cura de slabire: se beau cinci pahare de apa pe zi, punandu-se in fiecare din ele 2 lingurite de suc proaspat stors de lamaie. Primul pahar se bea dimineata, pe stomacul gol, doua pahare intre mesele principale, iar alte doua dupa masa de pranz si cina, compuse, obligatoriu, din salata de fructe si salata de cruditati.
- infuzie de coaja de lamaie impotriva matretei: se fierbe coaja rasa de la 4 lamai mari, cand apa clocoteste. Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac. Se lasa sa se infuzeze.

Preparare

Suc
Se storc fructele.
Apa de lamaie
Preparati o infuzie dintr-un litru de apa in care puneti sa dea 2-3 clocote coaja de la trei lamai. Acoperiti vasul, lasati lichidul sa se raceasca, apoi beti-l in loc de apa. In fiecare pahar adaugati si 2-3 picaturi de lamaie proaspata. Lamaia este un element bazic. Folosita curent, ea nu produce aciditate.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Lamaie

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Cobaltul este, de asemenea, un oligoelement esențial. Este răspândit în întregul organism. În cantități mai mari se află în ficat, rinichi, cord și vasele sangvine. În organism, calea cea mai normală de pătrundere este alimentația. Cel mai important în acest proces este consumul de lapte crud, proaspăt muls. Se întâlnește în spanac, varză și alge. Alături de fier și cupru, cobaltul intervine direct în procesul de formare a hematiilor. Un rol important în menținerea integrității sistemului nervos și, îndeosebi, a celui vegetativ-simpatic. Intervine direct în procesul de creștere al organismului. Lipsa cobaltului în organism favorizează apariția anemiei pernicioase. Alimentația vie, echilibrată și variată, menține o sănătate perfectă, fără nici un fel de medicamente, la copii, adulți și vârstnici.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale