Terapii Naturiste

Lumanarica

Factorul curativ: florile fara caliciu si uscate
Afectiuni pentru care se recomanda: inflamatii acute si cronice ale bronhiilor, sudorific.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Lumanarica (lat. Verbascum phlomoides).
Scurta descriere:
Lumanarica face parte din Familia Scophulariaceae). Este o planta erbacee, bianuala, foarte raspandita pe terenuri uscate si pietroase. In al doilea an la tulpina florifera, cilindrica si dreapta, inalta pana la 2 m, cresc flori galbene, regulate, cu 5 stamine inegale. Infloreste din iunie pana in august.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Mucilagii si sapnozoide.
Emolient, expectoranta si diaforetica.

Recomandari:

Tuse de diferite etiologii, tuse asmatica, laringite, traheite, bronsite.
Cataruri intestinale si urinare, hemoroizi.
Extern: hemoroizi, arsuri, intepaturi, furuncule, abcese, degeraturi.

Preparare

Infuzie - 2 lingurite de flori la o cana de apa

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Lumanarica

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Expectorante - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Nalbă mare, frunze de Podbal și Şovârf, luate în proporție de 2:1:1. Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 100 ml infuzie călduță de 3-4 ori pe zi, după masă. Peste o linguriță de frunze uscate și mărunțite de Pătlagină se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Se administrează câte o lingură de infuzie, de 3-4 ori pe zi.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale