Terapii Naturiste

Urzica moarta

Factorul curativ: florile fara caliciu
Afectiuni pentru care se recomanda: metroragii, leucoree, prostata; bronsite

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Urzica moarta (lat. lamium album).
Scurta descriere:
Este o planta erbacee, vivace, care are stoloni subterani, din care pleaca tulpinile aeriene, cu frunze opuse, petiolate. Florile sunt mari si albe, dispuse cate 6-16 dedesubtul frunzelor superioare. Inflreste din aprilie pana in august si creste pe marginea padurilor si a gardurilor.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Mucilagii, flavonozide, saponozide.
Emolienta, expectoranta, vasoconstrictor.

Recomandari:

Infuzii - pentru uz extern: in metroragii, leucoree, in inflamatiile prostatei; pentru uz intern: ca expectorant.
Ceai - 1-2 ceaiuri pe zi.

Preparare

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Urzica moarta

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Tuse la copii - Se amestecă 100 gr miere cu 100 gr unt proaspăt și conținutul unui pachețel de vanilie. Se dă copilului, din acest amestec, de trei ori pe zi, câte o linguriță. Dacă se folosește miere de Tei și se adaugă și 2 gălbenușuri proaspete efectul apare după primele 2-3 lingurițe. Atenție: dacă văd copiii cum preparați această rețeta vor mânca totul deodată că le place. Tusea se oprește în câteva ore, dar după 24 de ore vor tuși în continuare. Dați-le numai câte un pic cu lingurița și întindeți tratamentul pe mai multe zile și dacă nu mai tușesc. Este un emolient excelent.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale