Terapii Naturiste

Visin

Factorul curativ: pedunculii (coditele), fruxtele si frunzele (mai rar).
Afectiuni pentru care se recomanda: febra, guta, afectiuni renale, rani, intepaturi de insecte, artrita.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Visin (lat.Cerasus vulgaris).
Scurta descriere:
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Coditele fructelor de visin contin saruri de potasiu, derivati flavonici si un tanin de natura catehica. Coditele, care au actiune diuretica, se folosesc sub forma de ceai, care se prepara astfel: un pumn de codite se fierb intr-un litru de apa timp de o jumatate de ora. Ceaiul se indulceste si se bea caldut in cursul unei zile. Datorita taninului, ceaiul de codite de visine are proprietati astringente, recomandandu-se in diaree. De asemenea, intra in compozitia ceaiului diuretic.

Recomandari:

Ceai din cozi de visin - impotriva afectiunilor renale, infectiilor renale si urinare, febrifug si antigutos. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
De asemenea, ranile sau intepaturi de insecte pot fi vindecate cu ajutorul unor comprese cu acest ceai.

Preparare

Ceai - se pune o mana de cosite la fiert in 250 ml de apa.
Sau: Se prepara un decoct din 1 lingurita la o cana cu apa.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Visin

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Tumoare (în corp) - Se amestecă fagure de ceară de albine cu țuică și Pelin pisat, până se obține consistenţa unui terci subțire. Se unge cu acest amestec locul bolnav, se bandajează cu un tifon curat și se lasă astfel peste noapte. Procedura se repetă până la dispariția tumorii.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale