Terapii Naturiste

Mustar negru

Factorul curativ: semintele
Afectiuni pentru care se recomanda: uz extern: cataplasme contra diverselor dureri

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Mustarul negru (lat. Brassica nigra).
Scurta descriere:
Planta anuala, inalta de pana la 1,5 m, originara din sud-estul a regiunii mediteraneene. In Romania creste doar in culturi. Are radacina pivotanta, iar tulpina ramificata si acoperita cu peri in regiunea bazala, si are frunze alterne. Florile sunt mici si reunite in inflorescente terminale, de culoare galbena. Fructul este o silicva lunga. La maturitate, semintele au culoare brun-roscata, aproape neagra, sunt globuloase si au diametrul de 1-1,5 mm.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Sinigrozida (tioglicozida) care pune in libertate alilsenevolul (aglicon) sau esenta de mustar.
Revulsiv.

Recomandari:

Faina de mustar amestecata cu apa la temperatura camerei (20-30 grade C) pana se obtine o pasta care se lasa apoi in repaus 10-15 minute. Dupa aceea pasta se aplica pe locul bolnav unde se mentine 10-15 minute cand se produce revulsia. Se aplica de obicei in afectiuni pulmonare.

Preparare

Din boabele macinate se obtine o faina.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Mustar negru

© Editura Fidelia
27.02.2007



Tarancuta

Remedii populare

Traumatisme - Se fierbe îndelung 1/2 kg Fasole albă uscată. Boabele răsfierte se strivesc și se aplică pe locul bolnav bandajându-se pe deasupra cu o pânză de bumbac. Bolnavul va dormi peste noapte cu acest pansament. Se vor evita rănile deschise.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale