Terapii Naturiste

Ricin

Factorul curativ: ulei.
Afectiuni pentru care se recomanda: elimina toxinele din corp; impotriva constipatiei, a viermilor intestinali; impotriva lipoamelor, negilor, petelor pe piele, a alunitelor; impotriva cheliei; impotriva craparii pielii si a degeraturilor.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Ricin (lat. Ricinus communis).
Scurta descriere:
Ricinul este un arbust adus din Africa tropicala in Europa cu milenii in urma. Prima extractie a uleiului de ricin a avut loc, se pare, acum nu mai putin de sase mii de ani si tot de atunci este folosit si in terapie, fiind probabil cel mai vechi medicament de semisinteza din lume.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Deblocheaza tranzitul intestinal si intensifica eliminarea materiilor toxice din organism. Apoi, folosit extern, este un adevarat elixir pentru piele, par si mucoase, avand proprietati trofice, antimicrobiene, antitumorale. Are foarte multe aplicatii.

Recomandari:

- ulei de ricin impotriva constipatiei, constipatiei atone
In cazurile usoare se ia o lingura pe zi, dimineata. In cazurile cronice se iau 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face vreme de doua saptamani, urmat de una-doua saptamani de pauza, pentru a nu da dependenta. Este un remediu eficient si in cazul persoanelor sedentare sau imobilizate la pat.
Impotriva viermilor intestinali
Se consuma dimineata 100-200 g de seminte de dovleac, dupa care se iau 1-2 linguri de ulei de ricin. Tratamentul se repeta sapte zile la rand.
Impotriva lipoamelor
Se unge in fiecare zi zona afectata cu ulei de ricin vreme de un sfert de ora, atat cat poate absorbi pielea. Se face tratamentul vreme de 3-4 saptamani sau, daca este nevoie, si mai mult. Lipoamele scad gradat, cu timpul ajungand sa se resoarba.
Impotriva alunitelor
Se ung cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2-3 luni.
Impotriva negilor, condiloamelor
Se pun pe zona afectata comprese cu ulei de ricin, care se tin minimum o jumatate de ora in fiecare zi. Aplicatiile se fac pana cand formatiunile se retrag.
Impotriva petelor pe piele la persoanele cu probleme hepatice
Se frictioneaza usor zona cu tulburari de pigmentatie, cate un sfert de ora in fiecare zi. In cateva saptamani pielea isi recapata coloratia normala.
Impotriva alopeciei (cheliei)
Se fac frictionari energice cu ulei de ricin in zonele unde a cazut parul. Tratamentul se face zilnic, cate un sfert de ora, vreme de minimum o luna.
Pentru prevenirea craparii pielii si a degeraturilor
Dupa baie se maseaza corpul cu ulei de ricin din abundenta, dupa care se lasa pielea la aer sa se zvante vreme de o jumatate de ora. Ca preparat de masaj, mai ales pentru persoanele cu pielea uscata, uleiul de ricin este neintrecut, singurul neajuns fiind mirosul sau destul de neplacut. Pentru a rezolva acest inconvenient, se adauga la uleiul de ricin cateva picaturi de ulei de lamaie, care va da o aroma placuta si invioratoare.

Preparare

Se gaseste in farmacii.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Ricin

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Algele sunt proteinele viitorului. Sunt mai bogate în proteine decât soia. Sunt folosite atât în alimentație, cât și în industria farmaceutică.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale