Terapii Naturiste

Capuccino, Ness

Prezentare generala:

Cofeina a patruns in alimentatia moderna sub tot felul de forme: in bauturile de tip Ness, Coca-Cola, in creme, lichioruri etc. Trebuie stiut ca - in masura in care putem vorbi de sanatate in acest context - cafeaua este mai sanatoasa decat preparatele semisintetice derivate din ea, care contin cofeina. Este, de asemenea, destul de ingrijorator consumul mascat de cofeina, mai ales in sucuri si dulciuri care sunt accesibile copiilor, care in felul acesta vor "beneficia" de stimulari care nu sunt de dorit la  varsta lor si care le pot afecta serios dezvoltarea (cea intelectuala, mai ales).

Calitati curative si actiune farmaceutica: energizant.

Afectiuni pentru care se recomanda: mareste puterea de concentrare, capacitatea momentana de efort, acuitatea perceptiei, impotriva problemelor de digestie.

Recomandare: pentru consum

Preparare

Capuccino este un caz aparte. Cand a aparut cafeaua - "bautura cea neagra, cu gust de funingine" - multi nu o tolerau, asa incat au inceput sa o indulceasca, sa-i adauge lapte, smantana, frisca. Niste calugari din Ordinul Capuccinilor din Italia au avut ideea sa puna mai putina cafea si sa adauge arome si mirodenii impreuna cu lapte si miere, obtinand o bautura stimulanta mult mai gustoasa si suportabila, care a placut foarte mult, mai ales femeilor, si a fost apoi raspandita in toata Europa. Ideea aceasta, veche de vreo 150 de ani, a fost preluata de marile trusturi producatoare de cafea, care au elaborat mai multe formule, evident adaptate vremurilor tehnologizate in care traim. Si asa, din parfumul capuccino cu aroma de mirodenii, a rezultat o cafea combinata cu lapte praf, stabilizatori de aroma, arome "identic naturale", corector de gust etc.

Precautii

Cu greu se poate spune ce este mai sanatos: cafeaua sau capuccino. Adevarul este ca nici una, nici alta. Insa, ness-ul este cu mult mai nociv, deoarece este esenta de cafea, obtinuta prin concentrarea cafelei obisnuite.


Preparate



Doctor

Sfaturi diverse

Papadia, ca valoare nutritiva, se situeaza cu mult inaintea laptucii, spanacului, rosiei. Contine 45 calorii la 100 g produs, numeroase elemente minerale, enzime, vitamine. Este foarte indicata in curele timpurii de primavara.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale