Terapii Naturiste

Meloterapia

Muzica este terapia perfectă în cazul persoanelor care suferă de probleme cardiace deoarece ajută la creșterea și reglarea ritmului cardiac (bătăilor inimii), concluzie la care au ajuns o serie de oameni de știință englezi. Ritmul lent relaxează și modulează ritmul cardiac precum și circulația sângelui. Rezultatele sunt cu atât mai evidente în cazul persoanelor care au cunoștințe muzicale. Tempoul muzical lent poate regla respiraţia, de asemenea, ajutând plămânii să funcționeze mai bine. Rezultatele sunt evidente și în cazul persoanelor suferind de probleme psihice. Genul muzical poate diferi, de la muzică clasică precum Beethoven sau Vivaldi, până la muzică modernă.

Rezultatele au evidențiat faptul că un tempo muzical rapid crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. În timpul unei pauze, valorile tensiunii arteriale și ritmul cardiac descresc mult sub nivelul normal (nivelul avut înainte de un asemenea exercițiu). Pe de altă parte, muzica indiană scade ritmul cardiac. Efectul muzicii este mai evident în timpul pauzelor, în cazul muzicienilor. Ca o concluzie, se poate afirma că muzica lentă nu influențează într-o măsură determinantă ritmul cardiac, respirația sau circulația. Insuficienţa cardiacă devine gravă datorită stressului.

Muzica nu numai că reduce stresul, dar poate fi utilizată ca și terapie complementară în astfel de cazuri. De asemenea, muzica are și proprietatea de a crește performanțele atleților și de a îmbunătăți mișcarea persoanelor suferind de maladii neurologice, precum Alzheimer. Pentru vindecarea persoanelor în vârstă suferind de probleme cardiace, specialiștii recomandă muzica clasică sau pop. Persoanelor situate în jurul vârstei de 50-60 de ani, li se recomandă muzică mai ritmată.Alte terapiiDoctor

Sfaturi diverse

Spanacul este remineralizant, antianemic, tonic cardiac. Este indicat in anemie, rahitism, astenie fizica si nervoasa. Se consuma numai crud. Sub forma de suc, se administreaza un pahar in fiecare dimineata (timp de 14 - 16 zile). Efect remarcabil in depresiunile fizice si nervoase. Fiert, spanacul este daunator organismului.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale