Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilorAmigdalita

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Durere în gât, mai ales la înghițit, usturime, roșeață, amigdalele inflamate, roșii, adesea purulente, senzația de gât uscat

Cauze fizice

Adesea schimbarea bruscă de temperatură de la cald la rece, curenții reci de aer, starea de frig, virozele respiratorii. Virusurile care provoacă răcelile de sezon sau anumite bacterii sunt cauzele principale ale inflamațiilor și infecțiilor din gat.

Cauze spirituale

De obicei, reprezintă consecințele stărilor de teamă și a emoțiilor reprimate. Infecția arată că de mult timp există o acumulare de emoții, tristețe și neliniște. Infecția apare când există un conflict interior, când apare senzația de nu mai pot, când subiectul simte că altcineva îi comandă, că acel cineva este stăpân pe viața lui.

Refacere, atitudine

 • Este obligatorie odihna, liniștea sufletească și reevaluarea vieții. Persoana trebuie să trăiască conform propriilor credințe, fără să fie influențată de dorințele altora.
 • Schimbări spirituale: sa recunoști că puterea voinței nu se măsoară în cât de mult îți exerciți voința asupra altora, ci cât de bine te controlezi pe tine însuți. Autocontrolul și disciplina înseamnă a trăi în adevărul că fiecare gând pe care îl ai este un act potențial de iertare. Gândul corect conduce la vorbe corecte care, la rândul lor, conduc la acțiuni corecte.
 • Strategie de însănătoșire: dezvoltă-ți abilitățile de comunicare, chiar și prin scris sau comunicarea cu copilul interior, povestește întâmplări, cântă, eliberează-ti vocea, relaxează-ti umerii si gatul.

Tratamente naturiste

 • Gargară cu apa sărată: o cană de apa călduță (nu rece, nu fierbinte) în care s-au dizolvat 1-2 linguri de sare grunjoasă neiodată sau sare de Himalaya.
 • Tinctură din muguri de plop negru: 4 lingurițe se amesteca cu 4 lingurițe de miere, se ia câte o linguriță/oră.
 • Analgezic și antiinflamator: amestec din scoarță de stejar, flori de tei 2:1. Peste 2 linguri de amestec se pun 200 ml apă clocotită, se infuzează 15 minute și se beau câte 100 ml de 2 ori/zi.
 • Compresă cu nalbă de câmp mărunțită stropită cu rachiu.
 • Comprese cu cartof ras cu un cățel de usturoi ras sau jumătate de ceapa rasa, stropit cu puțin alcool. Cartoful se spală bine și se rade cu coajă. Compresa se prepară astfel: cartoful ras se întinde pe o pânză uscată, se stropește cu puțin alcool, se împachetează acoperind și în lateral, astfel ca umplutura să nu cadă de pe pânză, se așază pe gat și se acoperă cu o folie de plastic, apoi cu un fular de lână. Pânza trebuie să fie suficient de mare pentru ca pachetul obținut să fie acoperit.
 • O linguriță de tinctură de propolis amestecată cu 2-3 linguri de miere, se ia cate o linguriță/oră. Se ține în gură și se suge ca o bomboană.
 • Se pot pune 10-15 picături de tinctură de propolis în cca 50 ml apă călduță, se bea cu înghițituri mici.
 • Medicina tradițională chineză folosește scorțișoara și ghimbirul în ceai pentru această afecțiune: 500 ml apă călduță în care se pun 2 linguri de miere, o linguriță de scorțișoară pudră și o nucă de ghimbir ras sau ½ linguriță de pudra de ghimbir.
 • Pentru a calma iritațiile și uscăciunea gatului se poate folosi mușchiul islandez (Centraria islandica), un lichen rezistent a cărui acțiune calmantă este cunoscută încă din secolul al XVII-lea, preparat inițial sub forma de pastă, acum comercializându-se sub formă de tablete.

Asocieri

Zodie: Taur;
Planetă: Gâtul este guvernat de Venus ca și amigdalele, laringele și faringele;
Chakra: Vishudda (a gâtului);
Culoare: albastru, turcoaz, albastru deschis;
Cristale și pietre: lapislazuli, acvamarin, sodalit, turcoaz, safir, agată albastră, turmalină albastră, cuarț albastru;
Uleiuri esenţiale eucalipt, mentă, lavandă, paciuli.

Avertismente, recomandări

Dovleacul și dovleceii conțin alcaloizi care provoacă inflamarea amigdalelor.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".Tarancuta

Remedii populare

Leac analgezic și antiinflamator pentru boli ale gâtului - Se prepară un amestec din scoarță de Stejar și Flori de tei, luate în proporție de 2:1. Peste două linguri de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 15 minute și se strecoară. Se administrează câte 100 ml infuzie, de două ori pe zi.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale