Terapii Naturiste

Apa

Din timpuri imemoriale, apa, exercitand o enigmatica atractie, a fost considerata un mijloc de vindecare extrem de inportant. In toate culturile lumii se considera odinioara ca apa este un "vehicul" perfect pentru a aduce misterioasele forte vindecatoare ale naturii in fiinta umana.

In medicina populara romaneasca, de exemplu, se considera ca apa poate "imprumuta" puterile binefacatoare ale rasaritului de soare, ale lunii, ale plantelor, ale aurului ori ale cuvantului rostit sau scris. Mergand pe urmele traditiei medicale din diferite zone, descoperi leacuri ale caror frumusete, simplitate si mister te incanta.

In Muntii Apuseni, apa capta puterea vindecatoare a aurului, daca era pregatita astfel: o radacina de morcov se scobea ca un pahar, apoi se puneau in ea apa de fantana si un ban sau un inel de aur (importanta se pare ca era forma circulara), se lasa cateva ore, apoi se bea. Era un remediu de exceptie contra bolilor de ficat.

In mai toate zonele tarii, roua de pe flori, care "vedea" lumina rasaritului de soare, era folosita contra bolilor de piele si a deochiului. Apoi, cele mai puternice elixiruri de dragoste se faceau in Bucovina (regiune romaneasca, actualmente pe teritoriul Ucrainei), din apa adusa la ceas de noapte dintr-o fantana in care se oglindea luna.

Apa tinuta intr-un vas de lut ars, pe fundul caruia este scris numele lui Dumnezeu in toate limbile pamantului, este un alt exemplu. Impregnarea apei cu puterea cuvantului rostit al faimoaselor descantece a fost probabil practica de medicina magica cel mai des utilizata la noi in tara.

Aceasta scurta trecere in revista a unor traditii stravechi arunca o lumina cu totul diferita asupra proprietatilor acestui element al naturii, cu care suntem atat de obisnuiti: apa. Oare toate aceste practici sa fie o simpla superstitie?Tarancuta

Remedii populare

Boli de rinichi - Bolnavul va bea timp de o săptămână ceai din semințe de Dovleac. Concomitent va aplica în zona rinichilor comprese cu pulberea obținută din pisarea conținutului a două pacheţele cu semințe de In.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale