Terapii Naturiste

Apa - un mod natural de ingrijire a pielii

Dintre toti agentii cosmetici pe care ii utilizam, apa ne este cel mai la indemana. E necesar insa sa stim cum sa profitam de pe urma acestui valoros factor de ingrijire a tenului nostru. Apa constituie 70% din greutatea noastra corporala, iar organismul pierde zilnic apa prin respiratie, transpiratie si rinichi deci e nevoie ca apa pierduta sa fie inlocuita in cursul aceleiasi zile (ca atare sau prin alimente) pentru ca organismul sa functioneze normal. Cantitatea de lichid necesara fiecaruia in functie de greutate e apreciata in felul urmator:

- 3/4 litru - 46-48 kg
- 1 litru - 50-52 kg
- 1 sau 1/2 litri - 55-60 kg

"Apa ingrasa" - este o afirmatie cu totul eronata:
Trebuie sa dam organismului apa pierduta pentru a ne pastra sanatatea reflectata astfel si intr-un ten echilibrat si stralucitor, tot astfel putem actiona asupra celulitei si pentru detoxifierea organismului. Daca nu consumam destule lichide creste concentratia de saruri minerale ce poate genera accidente vasculare grave.

Pentru a ne putea folosi cat mai corect de acest agent trebuie sa tinem seama de temperatura apei pe care o utilizam:
- Pentru utilizarea frecventa e de preferat apa calda pana in 34-35o pentru ca dizolva mai bine celulele moarte decat apa rece;
- Alternarea cald-rece (vasodilatatie urmata de o vasoconstrictie) ajuta la o buna hidratare a pielii;
- Durata recomandabila a unei bai este de 10-20 de minute la o temperatura de 37o. E preferabil ca baia sa nu fie efectuata imediat dupa masa, ci la 2-3 ore;
- Apa rece nu e recomandata persoanelor cu tenul uscat deoarece determina vasoconstrictie;
- Sauna nu constituie o metoda de slabit;

"Baile foarte calde ajuta la slabit" - fals
Aceasta afirmatie nu este adevarata deoarece baile prea calde obosesc inima iar sauna este indicata in special persoanelor care transpira mult, suferinzilor de acnee sau celor a caror piele emana un miros neplacut - in aceste cazuri sauna se efectueaza cu avizul medicului. In schimb, baile de sare ajuta la slabit.

Apele minerale

Ajuta la hidratarea pielii, conferind suplete si elasticitate acesteia datorita compozitiei lor chimice si emanatiilor de radiu.
Se recomanda:
- Tenurilor grase sau cu eczeme - comprese, lotiuni si pulverizari cu ape alcaline. Rezultatul e calmarea mancarimilor, imbunatatirea circulatiei sanguine si reimprospatarea tenului; De asemenea si tenurilor seboreice dar dupa folosirea apei minerle urmeaza lotionarea fetei cu o solutie acida, de preferinta apa cu suc de lamaie;
- Tenurilor uscate, palide - comprese, lotiuni, pulverizari ori tamponand obrazul cu un tampon imbibat cu apa respectiva.
Doctor

Sfaturi diverse

Zerul este un produs foarte valoros. Conține lactalbumină, lactoză, săruri minerale, enzime, vitamine. Poate fi folosit tranzitoriu, după dietă hidrică la copii cu tulburări acute de nutriție. Este colagog, diuretic, stimulează activitățile intestinelor. De două ori pe zi, se recomandă consumul unei cești de zer îndulcit cu puțină miere. Sugarilor li se administrează 2-3 lingurițe înainte de alăptare. Indicat în anemii, dispepsii, gută (cură de zer de la 500 ml până la un litru pe zi). Trebuie să fie proaspăt și foarte curat. Sub formă de comprese (uz extern) este foarte eficient împotriva degerăturilor.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale