Terapii Naturiste

Ceapa - o poveste reală...

prof. Ioan Ciarnău

În anul 1957 eram veterinar la Dumbrava, o circă veterinară din Maramureș. Într-una din zile, la prăvălia din sat îmi savuram și eu pălincuţa. La un moment dat, de mine se apropie un țăran în vârstă (cc 60 ani).

Ceapa

- Domnu' doctor, îmi zice țăranul. Dumneata ești ultimul om la care mai încerc.
- Da' ce vrei să încerci, bade? îl întreb eu.
- Uite ce este. Am o boală la plămâni la care nimeni nu-i găsește leacul. Am fost la Baia Mare, la Cluj, peste tot, dar nimic. Acum boala îmi atacă până și buzele. Te rog, ca pe Dumnezeu, spune-mi ce să fac?
- Dar eu sunt veterinar, nu medic de oameni.
- Și ce dacă? Tot te pricepi dumneata și la oameni, pentru că și omul este un fel de animal.
Omul era atât de disperat încât mi s-a făcut milă de el. Trebuia să-i dau și eu un răspuns, mai mult la întâmplare:
- Uite ce trebuie să faci: mănâncă în fiecare zi ceapă crudă.
- Câtă? mă întreabă omul.
- Câtă poți! îi răspund eu. Și omul pleacă mormăind ceva, probabil îmi mulțumea.

După vreo 2-3 săptămâni mă întâlnesc pe stradă cu soția omului respectiv.
- Domnu' doctor, ce i-ați spus soțului meu pentru că mănâncă foarte multă ceapă? Cred că mănâncă 1 kg pe zi. Să-l vedeți cum muscă în ceapa crudă, ca în mărul copt. Nu știu ce se va alege de el!
După alte două luni vine la mine, la dispensarul veterinar, bolnavul, care imediat ce intră se dă să-mi sărute mâna.
- Da' ce ai omule? îl întreb mirat. De ce vrei să-mi săruți mâna, că doar nu sunt popa?
- Pentru că m-ai vindecat. Nu mai am nimic. Am fost și la Baia Mare, la control. Toți medicii s-au mirat cum am reușit eu să mă vindec. Le-am zis că m-a vindecat un doctor veterinar, care m-a pus să mănânc ceapă. Nu le venea să creadă.

prof. Ioan Ciarnau este autorul unei extraordinare cărți, propria trăire: "Cum am învins cancerul".Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal și a gastritelor - Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apă la fiert într-un ibric, se pune făină de mălai și se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă. Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale