Terapii Naturiste

Mărul lupului - o nouă armă în lupta cu cancerul

Despre această plantă miraculoasă, Mărul Lupului (Aristolochia clematitis), cunoscut și sub numele de remf sau cucurbeţică, se știu foarte puține lucruri. În puținele cărți în care se fac referiri la ea, acestea sunt destul de vagi. Oricum, ea poate fi procurată și de la farmaciile sau magazinele naturiste, sub formă de frunze și tulpini mărunțite.

Metodă de tratament a cancerului de rect

Băi de șezut

Prepararea extractului: în 2 litri de apă (la temperatura camerei), se pun 2-3 pumni de Mărul Lupului (frunze și tulpini mărunțite), se lasă să se înmoaie câteva ore, după care se filtrează (nu se aruncă apa). Ceea ce rămâne de la filtrare, se fierbe în 2 litri de apă circa 20 de minute (până apa devine închisă, aproape neagră la culoare). Se lasă să se răcorească decoctul până devine călduț, după care se combină cu apa în care s-a înmuiat planta înainte.

Modul de efectuare al băii: Baia de șezut se face într-un lighean, vreme de 20 de minute. Zona bazinului trebuie complet scufundată în lichid. După ce se pune extractul în lighean, se adaugă apă fierbinte pentru a potrivi temperatura apei, așa încât să fie caldă, plăcută pentru corp.

Alte detalii: În cazul persoanelor care se refac după operații, pentru cicatrizarea rapidă a acestora, se face minimum o baie la două zile. Dacă există rezerve suficiente de plantă se pot face și băi complete, care vor stimula capacitatea de apărare a întregului organism.

Marul lupului

Clisme

Prepararea extractului: În 250 ml (o cană) de apă se fierbe o lingură de plantă mărunțită, timp de 20 de minute. După ce se răcește decoctul, se adaugă o linguriță de semințe de in, care se lasă să macereze timp de 2 ore, după care se filtrează.

Administrare: Se introduc în anus (chiar dacă este contra naturii) 30 ml din acest extract, cu ajutorul unei pompe (pară de cauciuc) de clismă sau cu o seringă fără ac.

Alte detalii: Acest tratament se face zilnic. Se poate face extractul și fără semințele de in, care au rolul de a proteja mucoasele și de a evita astfel apariția reacțiilor iritative.

Precauţii

Atenție! Marulul lupului este o plantă toxică! Nu trebuie folosită pe cale internă decât sub control medical. Este o plantă toxică, care în cantități mari poate avea efecte foarte neplăcute. Iată câteva dintre simptomele intoxicatiei cu Mărul Lupului:

  • scăderea poftei de mâncare;
  • stări de greață, vărsături;
  • scaune diareice (Mărul Lupului este un purgativ drastic), care pot deveni sanguinolente (datorită lezării mucoasei intestinului);
  • inflamaţia rinichilor;
  • urinări sanguinolente;
  • tulburări circulatorii.

În caz de intoxicație se intervine cu spălături stomacale și administrare de cărbune activ. Toate aceste efecte apar la administrarea internă, care se va face doar sub îndrumarea unui cadru medical de specialitate. Folosirea externă a acestei plante, cu condiția să fie făcută cu atenție, nu prezintă pericol. Este, însă, necesară o grijă deosebită atunci când se face gargară, pentru că înghițirea infuziei de plantă poate duce la o intoxicație cu efectele anterior menționate.

Dana Belea



Doctor

Sfaturi diverse

Manganul se găsește în țelină, pătrunjel, păstârnac, praz, spanac, lobodă, vinete, andive, cicoare sălbatică, fructe, cum ar fi merele, perele, cireșele, vişinele, castanele, măslinele, lămâile, toate acestea preparate la rece, fără foc. Întârzierea creșterii se manifestă prin lipsa manganului în corp, scăderea rezistenței osoase, apariția malformațiilor scheletice, alterarea sistemului de reproducere, convulsii, paralizie, modificarea metabolismului glucidic și lipidic. Poate apare, de asemenea, la copii orbirea sau surditatea. La persoanele adulte pot apare zgomote în urechi sau pierderea totală a auzului.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale