Terapii Naturiste

Oul

Oul este un aliment tonic, constituind o hrana completa. Ajuta in convalescente, anemii, arterite. Eficient in cazuri de tuberculoza osoasa si articulara, tuberculoze pulmonare si viscerale, are efect tonifiant asupra sistemului nervos central, antitoxic, stimulator al secretiilor sucurilor digestive (este stimulent digestiv).

Recomandarile consumului de oua pentru o zi

  • copii: de la 1 la 3 ani - 35 grame; de la 4 la 6 ani - 40 grame; de la 7 la 9 ani - 50 grame; de la 10 la 12 ani - 50 grame; la fel de la 13 la 20 de ani;
  • adulti: 300 calorii - 30 grame; 3500 calorii - 35 grame; 4000 calorii - 40 grame;
  • femei (in perioada sarcinii): 50 grame; o batrani: 15 grame.

In general, se recomanda a fi consumate doua galbenusuri crude.

  • pentru copii anemici, in convalescenta: un galbenus de ou de gaina crud sau 5 galbenusuri de oua de prepelita, ajuta enorm in refacerea sanatatii;
  • pentru copii rahitici: coji de ou uscate si pisate fin; 1-2 varfuri de cutit amestecate in pireuri, salate sau sucuri de cruditati;
  • hemoptizie: o lingura coaja de ou pisata fin intr-un pahar cu vin natural;
  • dizenterie uooara: doua albusuri de ou batute spuma, amestecate intr-un pahar cu apa si putina miere; se ia cate o lingura din ora in ora.
Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru hepatite si colecistita - Se prepara un amestec din plante uscate si maruntite de siminoc, menta si seminte de coriandru, luate in proportie de 2:2:1. Peste o lingura de amestec se toarna 400 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 30 de minute si se strecoara. Se administreaza cate 100 ml de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale