Terapii Naturiste

Zerul

Prezentare generală

Pentru cine nu știe, zerul este zeama aceea acră, gălbuie și ușor tulbure, care rămâne după ce cașul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai bun și care se folosește în terapie este cel nefiert. Din bătrâni se știe că zerul întărește plămânii, dă vigoare trupului și alungă bolile, așa că rareori era aruncat, fiind folosit atât ca supliment pentru hrana oamenilor, cât și a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu tradiții în păstorit, există această credință despre virtuțile tămăduitoare ale zerului, credință dată uitării, odată cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteză.

Zer

Calități curative și acțiune farmaceutică

Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T, stopează evoluția sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, reglează greutatea.

Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemănător cu ceva obținut de sute de ani de către ciobanii noștri, urda - o brânză extrem de bogată în proteine și, practic, fără grăsimi, care se mai prepară doar pe teritoriul României și în Corsica.

Afecțiuni pentru care se recomandă

Valori ridicate ale colesterolului, infecții bacteriene, imunitate slăbită, sensibilitate la infecții respiratorii, boli tumorale (maligne și benigne), anemie, gută, eczeme, degerături.

Utilizări interne

  • Valori ridicate ale colesterolului - Două-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sânge, scad procentul de colesterol din ficat și protejează sistemul cardio-vascular.
  • Infecții bacteriene - Jumătate de litru de zer consumat zilnic crește capacitatea de apărare a organismului și distruge direct bacteriile.
  • Imunitate slăbită, sensibilitate la infecții respiratorii - Consumul zilnic de urdă, 100 de grame minimum, crește în timp capacitatea naturală de apărare a organismului, care devine mult mai rezistent la infecțiile virale și bacteriene.
  • Boli tumorale (maligne și benigne) - În mai multe cazuri de cancer (de san cu metastaze, cancer de pancreas și cancer de ficat): o cantitate zilnică de 30 de grame de concentrat de proteine din zer (echivalentul a un litru - un litru și jumătate de zer), timp de 6 luni.
  • Adjuvant în infecția cu HIV - Un litru și jumătate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Astfel, nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinși de această boală cumplită, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de nici un alt medicament natural sau de sinteză.
  • Anemie - Un tratament de o lună, în care se bea câte o jumătate de litru de zer pe zi, elimină această afecțiune.
  • Gută - Zerul are pe termen lung efect drenor și depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afecțiuni. Se fac cure de 2-3 luni, în care se beau 3 căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Utilizări externe

  • Eczeme - Se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasă vreme de 60 de minute, după care se îndepărtează și se lasă zona tratată să se usuce. Tratamentul se repetă zilnic, vreme de două săptămâni.
  • Degerături - Zonele afectate se învelesc în tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelite vreme de o oră, după care se spală cu apă. Se face zilnic această aplicație, până la vindecare.


Doctor

Sfaturi diverse

Spanacul este remineralizant, antianemic, tonic cardiac. Este indicat în anemie, rahitism, astenie fizică și nervoasă. Se consumă numai crud. Sub formă de suc, se administrează un pahar în fiecare dimineață (timp de 14-16 zile). Efect remarcabil în depresiunile fizice și nervoase. Fiert, spanacul este dăunător organismului.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale