Pentru cine nu știe, zerul este zeama aceea acră, gălbuie și ușor tulbure, care rămâne după ce cașul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai bun și care se folosește în terapie este cel nefiert. Din bătrâni se știe că zerul întărește plămânii, dă vigoare trupului și alungă bolile, așa că rareori era aruncat, fiind folosit atât ca supliment pentru hrana oamenilor, cât și a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu tradiții în păstorit, există această credință despre virtuțile tămăduitoare ale zerului, credință dată uitării, odată cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteză.
Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T, stopează evoluția sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, reglează greutatea.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemănător cu ceva obținut de sute de ani de către ciobanii noștri, urda - o brânză extrem de bogată în proteine și, practic, fără grăsimi, care se mai prepară doar pe teritoriul României și în Corsica.
Valori ridicate ale colesterolului, infecții bacteriene, imunitate slăbită, sensibilitate la infecții respiratorii, boli tumorale (maligne și benigne), anemie, gută, eczeme, degerături.
Remedii populare
Emolient pentru gargară în caz de inflamații ale cavității bucale - Peste o lingură de frunze uscate și mărunțite de Salvie se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 35 de minute și se strecoară.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale