Pentru cine nu știe, zerul este zeama aceea acră, gălbuie și ușor tulbure, care rămâne după ce cașul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai bun și care se folosește în terapie este cel nefiert. Din bătrâni se știe că zerul întărește plămânii, dă vigoare trupului și alungă bolile, așa că rareori era aruncat, fiind folosit atât ca supliment pentru hrana oamenilor, cât și a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu tradiții în păstorit, există această credință despre virtuțile tămăduitoare ale zerului, credință dată uitării, odată cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteză.
Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T, stopează evoluția sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, reglează greutatea.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemănător cu ceva obținut de sute de ani de către ciobanii noștri, urda - o brânză extrem de bogată în proteine și, practic, fără grăsimi, care se mai prepară doar pe teritoriul României și în Corsica.
Valori ridicate ale colesterolului, infecții bacteriene, imunitate slăbită, sensibilitate la infecții respiratorii, boli tumorale (maligne și benigne), anemie, gută, eczeme, degerături.
Sfaturi diverse
Orezul dispune de proteine superioare în comparație cu alte cereale. Are avantajul asimilării aproape în întregime: 100 g orez aduc cca. 350 calorii. Este unul din alimentele cu conținut foarte scăzut de sodiu, indicat în bolile cardio-renale. Pentru cei aflați în perioada de trecere spre hrană vie, e bine să rețină faptul că proporția de orez (fiert la foc domol) este de o cană la 3-4 căni de apă în clocot.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale