Terapii Naturiste

Plantele amare

Ocupă un loc cu totul aparte, fiind considerate adevărați catalizatori ai organismului. Mai sunt denumite și tonice amare, pentru că majoritatea proceselor din corp sunt stimulate ca sub efectul unui tonic. De obicei, se suprapune cura cu plante depurative cu cea cu plante amare (vom vedea la modul de administrare în ce fel), așa încât efectele de dezintoxicare să fie cât mai puternice, într-un timp cât mai scurt. Apoi, plantele și remediile amare pot fi luate și în afara regimurilor de dezintoxicare, mai ales atunci când există probleme cu ficatul, cu bila sau cu constipația, pentru a stabiliza efectele curelor de purificare.

Plante amare cu efect extrem de puternic: pelinul (Artemisia absinthum), rostopasca (Chelidonium majus), bitterul suedez (preparatul).

Plantele amare

Cură

Cum și cât timp se administrează plantele amare

De regulă, depurativele se iau primele, cu minimum jumătate de oră înainte de a mânca, în timp ce plantele amare se iau cu 10-15 minute înainte de masă. Pentru ca efectul plantelor amare să fie complet, ele se iau încă o săptămână după ce tratamentul cu depurative s-a încheiat. Mai mult, în cazul în care există anumite perturbări hepatice sau digestive, tratamentul cu tonice amare va fi continuat pe perioade lungi de timp (de ordinul lunilor). În caz contrar, acumulările de toxine reapar într-un timp foarte scurt și anulează practic eforturile făcute în cadrul tratamentului de dezintoxicare.

Care sunt efectele plantelor amare

Fiind o completare adusă tratamentului cu depurative, plantele amare contribuie la obținerea efectelor de stimulare și reglare imunitară despre care am vorbit ceva mai sus. În plus, ele sunt un ajutor foarte prețios pentru câteva categorii de persoane. Pelinul este un remediu forte pentru compensarea efectelor sedentarismului și pentru combaterea atoniei digestive. Rostopasca este în mod special recomandată persoanelor care suferă de dischinezie biliară (fiere leneșă), pentru cele care au avut sau au hepatită (inclusiv formele virale grave), care au suferit intoxicații majore, cu repercusiuni negative asupra ficatului. În fine, bitterul suedez are un spectru mult mai larg de aplicații (datorită compoziției sale foarte complexe), dar ne vom opri acum doar asupra acțiunii sale de stimulare a digestiei, motiv pentru care este recomandat în special celor cu gastrită hipoacidă sau celor care se confruntă cu indigestii frecvente.

Cursuri Lenormand

Alimentație recomandată

În mod firesc, pe lângă administrarea unor plante menite să ajute la eliminarea rapidă a substanțelor nocive din organism, este necesar ca regimul alimentar să sprijine și să stabilizeze acest proces benefic. În acest context, ar fi extrem de potrivit ca măcar pe perioada curei de dezintoxicare să urmați un regim vegetarian sau măcar lacto-vegetarian, pentru a susține dezintoxicarea. De asemenea, ar fi util să consumați câteva din alimentele-medicament recomandate în continuare.

Sucul proaspăt de mere și sucul de morcovi - Sunt foarte hrănitoare, compensează o parte din deficitul de vitamine și minerale care poate apărea pe moment în cursul curelor de dezintoxicare. Sucul de morcov este recomandat în mod special persoanelor cu predispoziție spre gastrită, inflamații ale colonului, în timp ce acela de mere este recomandat persoanelor în vârstă sau mai slăbite, pentru plusul de energie pe care îl aduce.

Fulgii de cereale (grâu, orz, ovăz) - Prin conținutul lor de fibre vegetale sunt un ajutor foarte bun pentru curățarea tubului digestiv. Mai mult, anumite minerale din compoziția lor vin să compenseze pierderea masivă de minerale și oligoelemente care apare pe moment, atunci când sunt folosite plantele depurative puternice.

Pâinea integrală - Este folosită din aceleași rațiuni ca și fulgii de cereale, adică în special pentru conținutul de fibre alimentare care absorb și ulterior elimină materiile reziduale din tubul digestiv.

Uleiul de măsline presat la rece - Are un efect ușor laxativ, curăţă vasele de sânge și reglează nivelul colesterolului.

Varza crudă - Se consumă sub formă de salată. Enzimele din compoziția sa catalizează anumite procese de dezintoxicare. Este cunoscută și ca un bun purificator al sângelui și un protector al stomacului.

Miezul de nucă, semințele de dovleac și floarea-soarelui - Sunt niște surse de energie formidabile, de care avem din plin nevoie atunci când corpul trebuie să facă față rigorilor unui proces de detoxifiere.

Contraindicații

Plantele amare nu vor fi folosite de către persoanele extrem de slăbite, care sunt într-o perioadă în care se confruntă cu surmenajul fizic sau psihic. În mod special, pelinul nu va fi folosit de femeile aflate în perioada de graviditate și de către persoanele care suferă de gastrită hiperacidă în faza acută.Tarancuta

Remedii populare

Răceală severă - Se pisează mărunt 10 foi de Tutun uscat, se amestecă cu miere și țuică tare de casă. Amestecul se unge pe o compresă care se aplică pe mijlocul bolnavului.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale