Stafilococul auriu reprezintă o bacterie de tip patogen ce face parte din clasa Staphylococcus. În denumirea latină, acest stafilococ mai poartă și denumirea de staphylococcus aureus.
Imunitatea reprezintă principala barieră de apărare a organismului. Atunci când ea este slăbită, organismul nostru este "deschis în fața atacatorilor". În cazul de față, o imunitate scăzută face ca stafilococul auriu să pătrundă în organismul nostru și să își manifeste efectele nocive într-un mod indirect.
Ei bine, el nu acționează într-un mod direct, ci prin intermediul altor patologii ca acnee, foliculită, furunculoză, otită etc.; el potențează efectele negative ale acestor boli, în unele cazuri chiar inițiind respectiva patologie.
Putem contacta acest stafilococ din mai multe surse, cele mai întâlnite fiind spitalele și grădinițele. Este cunoscut faptul că spitalele românești sunt surse de numeroase astfel de bacterii.
Este foarte important de menționat faptul că stafilococul auriu nu se limitează la o anumită categorie de vârstă, ci are un spectru foarte larg, el fiind prezent de la nou-născuți la vârstnici. Mai multe detalii despre stafilococul auriu și metode de tratament naturiste puteți găși și pe stafilococ-auriu.com.
Așa cum am menționat și în deschiderea articolului, imunitatea joacă rolul pregnant în apariția și dezvoltarea acestui stafilococ. O scădere a imunității lasă organismul fără barieră principala de apărare.
Acești factori sunt variați, cei mai importanți fiind stresul și alimentația. Trăind într-un secol în care stresul își manifestă prezența în fiecare zi plus prezența unei alimentații necorespunzătoare datorită unui orar dezorganizat, este lesne de înțeles că imunitatea este cea care are cel mai mult de suferit.
Stafilococul auriu se găsește la nivelul multor organe. Cel mai mare organ al corpului, pielea (2 metri), este cea mai des afectată. Prezența stafilococului la nivelul pielii se manifestă printr-o acnee în formă gravă, foliculite și furunculoze. De asemenea, stafilococul auriu, se manifestă și prin celulită.
Alte organe foarte des afectate sunt urechea prin otită, amigdalele prin sinuzite, faringele prin faringită și nasul prin rinită.
Ca metode de tratament, cele mai des folosite de către medicii ORL-iști sunt reprezentate de antibioticele orale și locale.
O problemă foarte alarmantă la ora actuală reprezintă rezistența pe care o prezintă organismul nostru la aceste antibiotice. Această rezistență a organismului la acțiunea antibioticelor a fost dezvoltată de-alungul timpului prin administrarea repetată de antibiotice și în lungi perioade. La nivel mondial s-a tras un semnal de alarmă asupra acestei grave probleme reprezentată de rezistența antibioticelor în fața variatelor patologii. Astfel, medicul recomandă la ora actuală o antibiogramă. Antibiograma este extrem de utilă, ea având avantajul că este personalizată pentru fiecare pacient în parte și oferindu-ne detalii exacte asupra căror antibiotice să nu ne îndreptăm atenția, deoarece nu au eficienţă, datorită rezistenței organismului asupra lor.
Prezența sau absența stafilococului auriu în organism se face prin diferite metode. Cele mai des folosite de doctori constau în exudate nazale și faringiene, precum și probe de sânge analizate în laboratoare specializate.
Așa cum am menționat, antibioticul reprezintă principalul tratament la ora actuală împotriva stafilococului auriu. Dar rezistența asupra antibioticelor a făcut căutarea de noi soluții de tratament.
Astfel, s-a descoperit un antibiotic natural, mierea Manuka. Mierea Manuka a căpătat la ora actuală apelativul de cel mai puternic antibiotic natural din lume, un apelativ câștigat în urma numeroaselor cazuri tratate.
Mierea Manuka reprezintă o miere produsă de albinele din Nouă Zeelandă care polenizează florile de Manuka, din arborii cu același nume. Ea are diferite grade de eficientă notate cu U.M.F. Un U.M.F egal cu 15 pe o perioada de 30 de zile are o eficientă foarte mare în tratarea stafilococului auriu. Este un remediu homeopat extraordinar de eficient. Împreună cu un plan de creștere a imunității, această miere reprezintă o soluție esențială pentru tratarea acestui stafilococ auriu.
În concluzie, stafilococul auriu reprezintă una din cele mai răspândite bacterii la ora actuală. El își manifestă prezența într-un mod indirect prin agravarea anumitor boli: foliculite, acnee, faringite, otite, sinuzite etc.
Antibioticul reprezintă principala "armă" împotriva lui, dar rezistența organismului la antibioticele orale a făcut căutarea de noi soluții. Astfel, a apărut mierea Manuka. Un remediu homeopat extrem de eficient, considerat cel mai puternic antibiotic din lume. De asemenea, imunitatea este extrem de importantă în această luptă cu stafilococul, creșterea imunității fiind la fel de importantă ca și antibioticul folosit în tratarea lui.
Răzvan Mihai
Sfaturi diverse
Mărarul, pe lângă un foarte bun condiment, se folosește pentru tratarea pielonefritelor, cistitei, în combaterea pietrei de la rinichi (ceai de semințe de mărar).
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale