Terapii Naturiste

Stafilococul auriu - ce reprezinta si cum se trateaza

Stafilococul auriu reprezinta o bacterie de tip patogen ce face parte din clasa Staphylococcus. In denumirea latina, acest stafilococ mai poarta si denumirea de staphylococcus aureus.

Imunitatea reprezinta principala bariera de aparare a organismului. Atunci cand ea este slabita, organismul nostru este "deschis" in fata "atacatorilor". In cazul de fata, o imunitate scazuta face ca stafilococul auriu sa patrunda in organismul nostru si sa isi manifeste efectele nocive intr-un mod indirect.

Stafilococul auriu

Cum isi manifesta stafilococul auriu actiunea?

Ei bine, el nu actioneaza intr-un mod direct, ci prin intermediul altor patologii ca acnee, foliculita, furunculoza, otita etc.; el potenteaza efectele negative ale acestor boli, in unele cazuri chiar initiind respectiva patologie.

Putem contacta acest stafilococ din mai multe surse, cele mai intalnite fiind spitalele si gradinitele. Este cunoscut faptul ca spitalele romanesti sunt surse de numeroase astfel de bacterii.

Este foarte important de mentionat faptul ca stafilococul auriu nu se limiteaza la o anumita categorie de varsta, ci are un spectru foarte larg, el fiind prezent de la nou-nascuti la varstnici. Mai multe detalii despre stafilococul auriu si metode de tratament naturiste puteti gasi si pe stafilococ-auriu.com.

Asa cum am mentionat si in deschiderea articolului, imunitatea joaca rolul pregnant in aparitia si dezvoltarea acestui stafilococ. O scadere a imunitatii lasa organismul fara bariera principala de aparare.

Care sunt factorii ce scad imunitatea noastra?

Acesti factori sunt variati, cei mai importanti fiind stresul si alimentatia. Traind intr-un secol in care stresul isi manifesta prezenta in fiecare zi plus prezenta unei alimentatii necorespunzatoare datorita unui orar dezorganizat, este lesne de inteles ca imunitatea este cea care are cel mai mult de suferit.

La ce nivele ale organismului este prezent acest stafilococ?

Stafilococul auriu se gaseste la nivelul multor organe. Cel mai mare organ al corpului, pielea (2 metri), este cea mai des afectata. Prezenta stafilococului la nivelul pielii se manifesta printr-o acnee in forma grava, foliculite si furunculoze. De asemenea, stafilococul auriu, se manifesta si prin celulita.

Alte organe foarte des afectate sunt urchea prin otita, amigdalele prin sinuzite, faringele prin faringita si nasul prin rinita.

Ca metode de tratament, cele mai des folosite de catre medicii ORL-isti sunt reprezentate de antibioticele orale si locale.

O problema foarte alarmanta la ora actuala reprezinta rezistenta pe care o prezinta organismul nostru la aceste antibiotice. Aceasta rezistenta a organismului la actiunea antibioticelor a fost dezvoltata de-alungul timpului prin administrarea repetata de antibiotice si in lungi perioade. La nivel mondial s-a tras un semnal de alarma asupra acestei grave probleme reprezentata de rezistenta antibioticelor in fata variatelor patologii. Astfel, medicul recomanda la ora actuala o antibiograma. Antibiograma este extrem de utila, ea avand avantajul ca este personalizata pentru fiecare pacient in parte si oferindu-ne detalii exacte asupra caror antibiotice sa nu ne indreptam atentia, deoarece nu au eficienta, datorita rezistentei organismului asupra lor.

Prezenta sau absenta stafilococului auriu in organism se face prin diferite metode. Cele mai des folosite de doctori constau in exudate nazale si faringiene, precum si probe de sange analizate in laboratoare specializate.

Asa cum am mentionat, antibioticul reprezinta principalul tratament la ora actuala impotriva stafilococului auriu. Dar rezistenta asupra antibioticelor a facut cautarea de noi solutii de tratament.

Mierea Manuka

Astfel, s-a descoperit un antibiotic natural, mierea Manuka. Mierea Manuka a capatat la ora actuala apelativul de cel mai puternic antibiotic natural din lume, un apelativ castigat in urma numeroaselor cazuri tratate.

Mierea Manuka reprezinta o miere produsa de albinele din Noua Zeelanda care polenizeaza florile de Manuka, din arborii cu acelasi nume. Ea are diferite grade de eficienta notate cu U.M.F. Un U.M.F egal cu 15 pe o perioada de 30 de zile are o eficienta foarte mare in tratarea stafilococului auriu. Este un remediu homeopat extraordinar de eficient. Impreuna cu un plan de crestere a imunitatii, aceasta miere reprezinta o solutie esentiala pentru tratarea acestui stafilococ auriu.

In concluzie, stafilococul auriu reprezinta una din cele mai raspandite bacterii la ora actuala. El isi manifesta prezenta intr-un mod indirect prin agravarea anumitor boli: foliculite, acnee, faringite, otite, sinuzite etc.

Antibioticul reprezinta principala "arma" impotriva lui, dar rezistenta organismului la antibioticelor orale a facut cautarea de noi solutii. Astfel, a aparut mierea Manuka. Un remediu homeopat extrem de eficient, considerat cel mai puternic antibiotic din lume. De asemenea, imunitate este extrem de importanta in aceasta lupta cu stafilococul, cresterea imunitatii fiind la fel de importanta ca si antibioticul folosit in tratarea lui.

Razvan MihaiDiverseDoctor

Sfaturi diverse

Spanacul este remineralizant, antianemic, tonic cardiac. Este indicat in anemie, rahitism, astenie fizica si nervoasa. Se consuma numai crud. Sub forma de suc, se administreaza un pahar in fiecare dimineata (timp de 14 - 16 zile). Efect remarcabil in depresiunile fizice si nervoase. Fiert, spanacul este daunator organismului.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale