Terapii Naturiste

Primele 100 alimente recomandate de catre nutritionistii germani pentru diverse organe

Piele/par

Pepenele
Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii.
Iaurtul degresat
Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale imbunatatesc aspectul pielii.
Graul
Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu - provizii de sanatate pentru piele, par si unghii.
Orzul
Contine substante bioactive, infrumuseteaza si revitalizeaza.
Cimbrul
Curata organismul si reda stralucirea pielii.
Hreanul
Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute.
Mustarul
Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.

Rinichi

Sfecla rosie
Stimuleaza arderile celulare.
Visinele
Contin potasiu, substanta pe care rinichii "se lupta" sa o elimine din sange, cand e in exces.
Castravetele
Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor.
Telina
Protejeaza rinichii de virusi.
Varza rosie
Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi.
Gulia
Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza.
Ridichea neagra
Are proprietati de antibiotice naturale.
Varza murata
Detoxifica intregul organism.
Hrisca
In medicina complementara, e folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala.
Patrunjelul
Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii.

Oase

Migdalele
Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramana sanatoase.
Spanacul
Aduce in organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
Meiul
Deosebit de bun pentru copii, carora le intareste dintii, oasele si le stimuleaza cresterea.
Secara
Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
Branza
Este o sursa de calciu, contribuind la intarirea oaselor.

Intestine, stomac

Tinctura de fenicul
Protejeaza mucoasele intestinale.
Pastarnacul
Stimuleaza digestia.
Mango
Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala.
Arpacasul
Aduce in organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa.
Mararul
Amelioreaza indigestia.
Soia
Are proprietati anticancerigene.
Nucile
Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor.

Ficat

Anghinarea
Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice.
Sucul de ridiche
Stimuleaza secretia bilei.
Conopida
Contribuie la protejarea si imbunatatirea activitii ficatului.
Drojdia de bere
E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
Nasturelul (Nasturtium Officinale).
E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului.
Papadia
Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului.
Laptele
Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente.
Menta
Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
Carnea de iepure
Degreseaza ficatul.
Carnea de vita si de manzat
Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate.

Creier

Lintea
Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului.
Quinoa
Bogat in fier, intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire.
Carnea de pasare de curte
Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase.
Fasolea
Creste puterea de concentrare.
Oul
E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei.
Avocado
E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia.
Bananele
Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor il energizeaza.
Caisele
Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii.
Stafidele
Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier.
Perele
Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea "de lucru" a creierului.
Mazarea
E bogata in proteine bune pentru memorie si concentrare.
Salata verde
Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos.

Ochi

Castanul salbatic
Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime.
Arnica
Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare.
Mesteacanul alb
Vitamina C, potasiul si calciul continute intaresc imunitatea ochilor.
Limba de miel
Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
Rostopasca
Este eficienta impotriva virusilor, in special pentru ochii uscati.
Gutuia
Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fanului.
Iarba de silur (Euphrasia Officinalis)
Calmeaza ochii in cazul persoanele tensionate, care stau mult in fata calculatorului.
Grasimea de gaina
Impreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi.
Strugurii
Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne.
Patlagina
Taninurile sale trateaza infectiile oculare.
Capsunele
Ajuta ochiul in timpul vederii nocturne.
Centaurium minus
Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare.
Ananasul
Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator.
Rozmarin
Purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare.

Inima

Varza
Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine.
Broccoli
Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten.
Ridichea
Apara impotriva atacurilor de inima.
Portocalele
Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sange. In plus, are si putine calorii.
Morcovul
Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima.
Pestele
Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri.
Ceapa
Scade presiunea sangelui, imbunatateste activitatea inimii si circulatia.
Usturoiul
Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale.
Usturoiul salbatic
Substantele sale curata sangele de toxine.
Sparanghelul
Asparagina curata cordul si vasele mari de sange.
Cicoarea
Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice.
Uleiul de masline
Energizeaza cordul si reduce colesterolul.
Somonul
Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange.
Dovleacul
Are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima.
Cartofii
Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
Paprika
Protejeaza inima si vasele de sange.
Rosiile
Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala.
Maslinele
Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala.
Merele
Contin 300 de substante esentiale pentru protectia intregului sistem vascular.
Fasolea neagra
O cana din acest aliment furnizeaza intre 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac.
Coacazele
Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sangelui.
Zmeura
Actioneaza ca o aspirina naturala, intarind sistemul imunitar.
Murele
Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului.
Socul
Imbunatateste circulatia sangelui.
Piersicile
Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima.
Ciresele
Improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu.
Rubarba
Fortifica inima si scade tensiunea arteriala.
Grepfrutul
Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza.
Ciuperca Shitake
Reduce colesterolul.
Prunele
Previn tromboza.
Curmalele
Sunt bogate in fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza impotriva aterosclerozei.
Afinele
Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine.
Ovazul
Are acizi grasi, benefici in bolile cardiovasculare.
Porumbul
Are vitamina D si vitamina K.
Ardeiul iute
Previne cresterea zaharului din sange, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.

Alimentatie



Tarancuta

Remedii populare

Remediu sudorific pentru raceli - Se prepara un amestec din flori uscate si maruntite de tei si zmeur, luate in cantitati egale. Peste o lingura de amestec se toarna 200 ml apa clocotita, se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute si se strecoara. Se administreaza fierbinte, cate 100 ml infuzie, de 3-4 ori pe zi.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale