Terapii Naturiste

Autovindecare

Sub acest titlu va prezentăm o metodă simplă de autoajutorare, ușor de aplicat de către oricine, utilă atât în familie cât și în cuplu.

Sensibilizarea palmelor

În centrul palmelor există câte un centru energetic secundar, care are legătură cu centrul energetic aflat în creștetul capului, numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai înaltă calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom învăța să utilizăm acești centri pentru a-i ajuta pe alții sau chiar pe noi înșine.

La persoanele dreptace, centrul din palma dreaptă emite un flux de energie legat direct de centrul din creștet, iar centrul din palma stângă absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreaptă.

Autovindecare

Exercițiu

Închideți ochii, vă relaxați ușor respirând lent dar ritmic, până simțiți că sunteți cuprinși de o stare de bine. Apropiați-vă palmele deschise în fața corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii închiși), și încercați să simțiți energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stângi. Apropiați și depărtați palmele, la început între 5 și 20 cm, iar apoi pe distanțe din ce în ce mai mari, pe măsură ce veți avansa. După ce va trece o perioadă de timp de exersare, palmele dumneavoastră vor deveni mai sensibile. Din când în când, este util să ne frecăm palmele până când vor deveni calde (activând astfel centrii din palme și centrul din creștetul capului), iar apoi trecând din nou la exersare. După ce ați început să simțiți căldură, furnicături sau înțepături (senzațiile diferă de la om la om) continuați acest exercițiu, dar cu ochii deschiși. Mai târziu veți observa că începeți să percepeți aceste senzații foarte ușor și cu ochii deschiși.

Puteți trece acum la palparea energetică a antebrațului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a întregului dumneavoastră corp. La început veți plimba palma la o distanță de 10-20 cm de oricare zonă pe care o palpaţi energetic, după mai mult antrenament reușind să măriți această distanță până la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie să insistați prea mult chiar de la început, nu forțați percepția, încercați mereu să rămâneți relaxați, fiind doar atenți la ce se intâmplă sub palmele dumneavoastră.

Exerciții ajutătoare

Cu palmele față în față, se inspiră profund pe nas, concentrând atenția în centrul palmei stângi. La expirare, atenția dumneavoastră se va focaliza în centrul palmei drepte. Exersând, după un timp, veți percepe, în timpul expirării, cum energia se va accelera de la palma dreaptă spre palma stângă, iar în timpul inspirației, cum energia se va grăbi să ajungă din palma stângă spre cea dreaptă, trecând prin brațul stâng, stern, brațul drept și ieșind apoi prin palma dreaptă. Dobândind experiență, acest flux vi se va părea că se învârte continuu între palma dreaptă, palma stângă, brațul stâng, stern, brațul drept, palma dreaptă, astfel închizându-se un circuit. La stângaci, fluxul va circula invers.

Se ține una din palme în plan vertical, iar cu degetul arătător al celeilalte mâini (ținut la o distanță cuprinsă între 10-15 cm) îndreptat spre palma opusă, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc., până veți reuși să creșteți sensibilitatea palmelor. Încercați să faceți acest exercițiu descriind aceleași trasee cu degetul și pe dosul palmei opuse. Dacă senzațiile sunt clare și pe dosul palmei, înseamnă că ați ajuns la o sensibilitate foarte bună.

Ca un amuzament, puteți încerca să direcționați fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind întotdeauna în cealaltă parte a corpului.

Atenție, după ce ați dobândit sensibilitate, va trebui să vă realizați singuri codificarea și decodificarea semnalelor recepționate, reușind foarte ușor să diferențiați diverse probleme de sănătate. Veți putea astfel diferenția diverse "goluri", "vârfuri", "benzi" de energie, senzații de cald sau rece în dreptul unor organe, pulsații ale organelor sau zone cu energie densă sau rarefiată. Puteți, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.

Utilizarea palmelor

Înainte de a utiliza palmele în vederea ajutării cu energie, este util a face un exercițiu.

Exercițiu

Stand în picioare cât mai relaxat, se inspiră profund pe nas, iar pe expirare se "trimite" energia spre creștetul capului, se inspiră din nou, dar de data aceasta odată cu expirația energia se focalizează spre locul dintre anus și organele genitale. Trimitem deci, alternativ energie când spre creștet (centrul energetic Sahashrara), când spre zona dintre anus și organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercițiu are ca scop activarea mai puternică a celor doi centri, creând totodată un echilibru Yin-Yang al sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercițiu să-l efectuăm zilnic, timp de 5-10 minute, având grijă să nu forțăm procesul respirației.

Reguli generale

Acum suntem gata: după o frecare ușoară a palmelor, să aplicăm pe o zona bolnavă palma dreaptă (la stângaci, palma stângă), lăsând cealaltă palmă deschisă și orientată în sus. După o oarecare experiență, se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu țineți palmele lipite de zona bolnavă mai mult de 5-10 minute. Dacă în această perioadă va simțiți obosiți sau aveți o stare de moleșeală accentuată, trebuie să va opriți și să va odihniți.

La finalul ședinței, mâinile se vor scutura puternic de câteva ori, gândindu-ne că aruncăm în pământ sau într-un foc imaginar toate "deșeurile" de energie negativă. Este bine să se lucreze cu mâna dreaptă pe partea stângă a bolnavului, iar cu mâna stângă pe partea dreaptă a acestuia. Aceasta, deoarece se ține cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor și a părților corpului. Astfel, putem considera că palma și partea dreaptă a corpului reprezintă "plus", iar palma și partea stângă a corpului "minus". Prin diferența de polaritate, energia va circula mult mai bine. Dacă zona pe care trebuie aplicată palmă este mare (de exemplu, plămânii), aceasta va fi aplicată cu degetele răsfirate, dacă zona este mică (de exemplu, ochii), palma va fi aplicată cu degetele lipite.

Nu este necesar întotdeauna ca palmele să fie așezate direct pe piele, dar este indicat în cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul să fie îmbrăcat în haine lejere, dacă se poate din bumbac sau alte fibre naturale și să înlăture obiectele din metal (cercei, brățări, inele etc.).

Utilizarea cristalului de cuarț ca element ajutător

Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme, putem utiliza în mâna stângă un cristal de cuarț cu vârful orientat înspre centrul palmei. Palma dreaptă va fi așezată pe zona bolnavă. Cu cât cristalul va fi mai limpede, cu atât vibrațiile care vor fi amplificate vor fi mai înalte, iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuarț trebuie purificat și "acordat" cu vibrațiile utilizatorului.

Purificarea cuarțului

Purificarea cristalului se face în felul următor: timp de 30 de zile acesta va fi ținut într-un vas transparent cu apă și sare (de preferat sare marină), 3-4 lingurițe la 1/2 litru de apă, cu amplasarea vasului la lumina solară. Razele soarelui vor pătrunde și vor energiza cristalul, iar soluția salină va extrage informația și energia parazită din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, îl vom purta 2-3 săptămâni cu noi, într-un buzunar, din când în când neuitând să-l scoatem la lumină.

Metodă

În unele cazuri, putem utiliza chiar două cristale de cuarț, câte unul în fiecare palmă, cel din palma dreaptă fiind orientat cu vârful către zona bolnavă. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor să nu depășească 6-8 cm, fiind important ca vârfurile cristalelor să nu fie ciobite sau șlefuite. Vârful natural este de preferat celui obținut prin șlefuire.

Dan LeviTarancuta

Remedii populare

Cum se previne gripă (sirop de ceapă) - Se curată cinci Cepe mari, se taie felii subțiri și se pun într-un castron, cu opt linguri de miere. Se lasă o zi și o noapte, amestecând cât se poate de des. Se lasă un sirop care se strecoară, se pune într-o sticlă cu dop și se ține la frigider. Doză: câte o linguriță, de trei-patru ori pe zi.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale