Terapii Naturiste

Cromoterapia

Ce este cromoterapia?

Cromoterapia se bazează pe vechea artă a utilizării culorilor și a luminii în tratarea afecțiunilor sau bolilor de orice fel. Practicanții cred că prin utilizarea culorilor din mediul nostru este posibilă îmbunătățirea calității vieții și a sănătății.

Primele forme ale acestei terapii include utilizarea cristalelor colorate sau a luminii solare. Există o varietate de opțiuni la îndemână și mulți practicanți combină utilizarea cromoterapiei cu alte terapii complementare precum aromoterapia, masajul, cristaloterapia și yoga.

Care sunt principiile cromoterapiei?

Corpul uman absoarbe lumina care e formată din spectrul de culori. Fiecare culoare din spectru are o anumită frecvență, lungime de undă și energie asociată ei. Culorile pe care le absorbim au efect asupra sistemului nervos, sistemului endocrin și a eliberării de hormoni sau a altor substanțe organice din corpul uman. De asemenea, pot afecta energiile mai subtile ale chakrelor (cele șapte chakre ale corpului uman). Acestea pot afecta și mentalul, emoționalul, precum și starea psihică și fizică a omului.

Simptomele afecțiunilor sunt un semn al unei lipse sau utilizări nepotrivite a culorii și luminii de către celulele și organele corpului uman. Acest lucru se poate datora unor factori precum modul de viață, mediu etc. Această lipsă de echilibru poate fi corectată prin utilizarea selectivă a frecvenţelor culorilor. Formele prin care se transmit frecvenţele culorilor către corp sunt numeroase.

Cromoterapia

Cum ne ajută cromoterapia?

Terapeuții sugerează că partea vizibilă a spectrului de culori poate afecta mintea și corpul, de asemeni. Ei iau în considerare aura umană reprezentată printr-un așa zis "ou" de energie, energia emanată de corpul uman, pe care doar puțini dintre noi o pot observa.

Terapeuții vor lua în considerare dosarul medical și starea prezentă de sănătate a unei persoane pentru a observa aura prin concentrare. Ei cred că fiecare organ, parte a corpului, stare emoțională sau mentală răspunde la o anumită culoare. Observând culorile din aura fiecăruia ei pot utiliza culorile respective pentru remedierea afecțiunilor.

Culorile sunt de asemenea, utilizate în practica medicală comună pentru tratarea icterului de care suferă nou-născuții și a altor afecțiuni. Pe de altă parte, sunt utilizate în terapiile complemetare pentru a întări sistemul imunitar și a asigura însănătoșirea pe cale naturală.

O mulțime de probleme, inclusiv cele legate de condițiile de stress, cum ar fi: insomnia, anxietatea, astmul, devieri de comportament, depresia etc., pot fi tratate astfel. În special, ajută la recuperare după operații sau boli grave. De asemenea, ajută la creșterea nivelului creativ și în procesul de învățare.

Cazuri particulare

Cromoterapia implică utilizarea culorilor sau a luminii ca formă de tratament. Diagnosticele diferă, incluzând examinarea culorilor din "aura" clientului, după cum am explicat mai devreme. Un corp suferind emană vibrații neechilibrate, în special culori închise, neclare sau linii agresive de culoare. Cromoterapeuţii încearcă restabilirea armoniei. De exemplu, dacă cineva se plânge de oboseală sau lipsă de energie, acesta trebuie să facă o "baie" de culoare pentru o scurtă perioadă de timp. Cea mai potrivită pare a fi culoarea roșie, deoarece crește vitalitatea și stimulează circulația sangvină.

Se cunoaște prea bine că rozul temperează, albastrul calmează și ajută asimilarea cunoștințelor, în timp de portocaliul tinde să ne înveselească. Unii cromoterapeuţi spun că anumite culori se potrivesc în anumite situațîi, și ne sfătuiesc asupra utilizării acestora în decorarea locuinței și a biroului.

Atenție!

Culorile pot fi folosite aproape în toate cazurile (pentru toate afecțiunile), alături cu tratamentul medical clasic. Probabil, cromoterapia ajută mai ales din punct de vedere al stărilor mentale.

Cursuri Lenormand

Ce formă de tratament să utilizăm?

Tratamentele pot lua forme variate:

  • Concentrarea luminii solare pe zona afectată - Utilizarea anumitor alimente colorate în dietele noastre produc anumite reacții în corp. De exemplu, carotenul (îl găsim în morcovi și cartofi dulci) are culoarea portocalie și se află în compoziția vitaminei A. Această formulă trebuie utilizată pentru a menține sănătatea pielii, a mucoaselor etc.
  • Consumul de "apă de curcubeu" - Apa se păstrează într-un recipient colorat și expusă la soare. Culorile recipientul își alătură energiile cu cele ale apei și, în momentul consumului, ne "îmbibăm" cu aceste energii.
  • "Respirăm culorile" - Când afirmăm acest lucru ne referim la respirația normală, dar imaginându-ne în același timp că aerul este colorat.
  • Lumina albă strălucește prin filtre colorate și este direcționată către părți ale corpului sau către întregul corp.
  • Îmbrăcămintea colorată - anumite culori ale îmbrăcăminții filtrează lumina, iar corpul o absoarbe.

Cromoterapia și cum funcționează aceasta

Este bine cunoscut faptul că s-a demonstrat științific că toate lucrurile și ființele au o vibrație proprie. Aceste vibrații au o anumită frecvență. Același lucru este valabil în cazul afecțiunilor care ne afectează sistemul, fie că sunt virale, bacteriologice, parazite sau simple ciuperci. Toate au vibrație proprie unică.

Cromoterapia nu ne afectează negativ și poate fi folosită, în special, ca și tratament alternativ. Fiecare culoare din spectru vibrează într-o bandă proprie și fiecare parte din corpul uman rezonează la o culoare proprie. Dacă nu ne simțim bine, suntem bolnavi sau prost dispuși, putem utiliza culorile pentru a armoniza vibrațiile și restabili echilibrul. Prin restabilirea echilibrului "corpului energetic", putem crea armonia corpului fizic.

Limbajul psihologic al culorilor este ușor de învățat. De exemplu, culorile calde - galben sau portocaliu - produc excitație nervoasă și fericire, cele reci - albastru sau indigo - calmează nervii. Dacă ne simțim bine și suntem echilibrați, nu trebuie să existe o preferință pentru o anumită culoare. Dacă suntem atrași de o anumită culoare, se întâmplă deoarece fiecare culoare în parte este necesară pentru a produce echilibrul corpului energetic.

Culorile

Una dintre caracteristicile uimitoare ale lumii vizibile este abundența de culori. Aerul, apa și solul sunt colorate. Cerul este albastru, cenușiu sau întunecat-negru, uneori chiar roșu sau purpuriu. Solurile pot fi mai negre, mai brune, poate gri sau roșiatice. Ochiurile de apă pot părea colorate în albastru sau verde. De exemplu, chiar dacă zăpada nu este albă, care este o non-culoare, ea atrage toate nuanțele spectrului. Oamenii sunt însă capabili să perceapă doar rezultatul disipării culorilor, care dă senzația de "alb".

Una din cele mai importante modalități de a obține informații despre lumea înconjurătoare este analizarea culorilor oricărui lucru din natură. Trebuie să utilizăm puterea culorilor pentru a trata afecțiuni sau boli, pentru a curăţa gândurile noastre, pentru a crea un mediu armonios în care să ne trăim viața sau să ne desfășurăm activitatea etc.

Modalități de utilizare a culorilor

Suntem zilnic afectați de culori, de design și decorații interioare, fie acasă, fie pe stradă: panouri publicitare și alte semne, care să ne facă să cumpărăm anumite produse sau să apelăm la anumite servicii. Chiar și culorile îmbrăcăminții ne pot influența starea de spirit.

  • Decorarea casei - Utilizați culorile astfel încât să creați o atmosfera plăcută în casă. De exemplu, un dormitor zugrăvit în roșu ne poate supra-stimula și perturba somnul, cauzând chiar insomnii. Culoarea indigo induce calm și poate chiar stopa durerea de cap.
  • Respirația colorată - Această tehnică este foarte simplă: de fiecare dată când respirați, aerul pe care îl inhalaţi are culoarea pe care o doriți și o alegeți dvs. Astfel, vă ajută să vă concentrați asupra unui anumit lucru având acea culoare. De exemplu, dacă doriți să respirați verde, concentrați-vă asupra unui petic de iarbă de un verde aprins sau asupra frunzelor de copac (de exemplu, stejar). Dacă doriți să vă concentrați asupra acestui exercițiu, încercați să aveți o activitate pe care o găsiți potrivită. Pentru aceasta, se utilizează cristalele.
  • Îmbrăcămintea - Îmbunătățiți starea de sănătate și de spirit alegând îmbrăcămintea dvs. în funcție de culoarea dorită. Alegeți eșarfe de mătase de culori diferite pentru a putea estompa puterea culorilor. Așezați petice de mătase sub pernă, în timpul somnului. Acestea trebuie să aibă culoarea dorită de dvs. pentru a micșora tensiunea și stress-ul.
    În continuare, vom prezența câteva indicațîi în legătură cu alegerea culorilor potrivite pentru îmbrăcămintea dvs. în funcție de starea dvs.
    • Îmbrăcămintea de culoare roșie este utilizată pentru dinamizarea energiilor Yang. Pot fi purtate dacă facem exercițiu fizic susținut, însă doar pentru perioade scurte de timp.
    • Îmbrăcămintea de culoare galbenă e indicată pentru întărirea și dinamizarea creierului și a nervilor. Se folosesc în cazul suprasolicitării intelectuale sau în cazurile de criză afectivă.
    • Îmbrăcămintea de culoare portocalie ajută la focalizarea conștiinței în corp. Astfel, ne ajută să ne simțim mai bine, să fim optimiști etc.
    • Îmbrăcămintea de culoare verde sau gri trebuie purtată dacă suferim de grave tulburări emoționale sau mentale. Dar nu trebuie purtate timp îndelungat, în special cele verde crud.
    • Îmbrăcămintea de culoare albastră sau violet este indicată deoarece aduce rafinament interior, calm, liniște. Dar, în timp, poate cauza oboseală, constipație sau chiar indigestie cronică.
    • Îmbrăcămintea albă evidențiază puritatea. Astfel, cei din jurul nostru ne percep așa cum suntem într-adevăr.
  • Alimentația - Alimentația poate fi o modalitate potrivită de a absorbi vibrațiile culorilor. Alegeți întotdeauna alimente proaspete. Evitați aditivii, conservanții, alimentele semi-preparate și utilizarea cuptorului cu microunde. Chiar și dieta poate avea rezultate mai bune dacă acordați atenție culorilor alimentelor. De exemplu, alimentația, băuturile și îmbrăcămintea de culoare galbenă ajută la eliminarea excesului de grăsimi din corp, în timp ce albastrul poate încuraja îngrășarea.
  • Lampa de cromoterapie - Se poate utiliza orice tip de lampă folosită de către fotografi. Aceasta trebuie să fie închisă ermetic și i se pot atașa filtre colorate în funcție de dorințele și necesitățile noastre. Atunci când o folosim, trebuie să îi atașăm un filtru din sticlă colorată pentru a obţine efectul dorit.


Doctor

Sfaturi diverse

Argila nu este nici legumă, nici fruct. Dar conține numeroase minerale și oligoelemente. Este, ca și ele, înzestrată calitativ în vindecarea numeroaselor maladii.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale