Terapii Naturiste

Glucidele și viața

După cum se știe, glucidele sunt cele mai importante surse de energie ale organismului uman. Dar, probabil, mai puțină lume știe că există două surse de glucide în organism:

  1. Glucidele introduse prin alimentație. Alimentele sunt digerate de-a lungul tubului digestiv, până sunt absorbite în intestinul gros și "transportate", cu ajutorul sângelui, în toate celulele corpului.
  2. Acidul lactic produs de musculatura striată. Mușchiul pentru a efectua un lucru mecanic are nevoie de energie, pe care să o transforme în acțiuni mecanice sau căldură.
Glucide

Această energie poate fi luată din glucidele existente în celule prin intermediul a două mecanisme:

  1. oxidare aerobă (în prezența oxigenului), când moleculele de glucide se descompun în apă și bioxid de carbon;
  2. descompunere anaerobă (în absența oxigenului), când o moleculă de glucide este descompusă în două molecule de acid lactic.

Acidul lactic este transportat, cu ajutorul sângelui, până la ficat, unde, printr-un mecanism destul de complicat, este transformat din nou în glucide. Nu insist asupra acestui mecanism, vreau doar să lansez o ipoteză.

Reacția de descompunere a glucidelor în acid lactic este o reacție exo-energetică (se degajă energie). Reacția de combinare a acidului lactic până la glucide este o reacție endo-energetică (se absoarbe energie). Întrebarea este: de unde provine această energie care contribuie la refacerea moleculelor de glucide?

Explicația medicinii (științei) contemporane este ușor de aflat din orice manual serios de fiziologie umană. Dar acest mecanism este o ipoteză. O altă ipoteză ar fi că această energie este preluată din radiația cosmică, care pătrunde în interiorul organismului uman prin ceea ce tradițiile orientale numesc chakra Manipura și care, se spune, că este răspunzătoare de buna funcționare a ficatului.

Având în vedere această ipoteză se pot lesne explica efectele miraculoase ale unor regimuri extrem vegetariene, sau mai bine zis hipo-glucidice, cum ar fi: renumita dietă cu apă distilată sau cu sucuri de fructe.

Organismul uman este obișnuit să "prelucreze" glucidele din alimentele ingerate, "neglijând" al doilea mecanism de obținere a energiei. În momentul în care organismul este "privat" de glucidele alimentare, el va fi forțat să-și "reactiveze" al doilea mecanism. În acest mod, Manipura "va fi forțată" să-și îndepărteze blocajele existente.

Deci, prin reactivarea unei părți din chakra Manipura, se obține nu numai o nouă sursă de energie în organism, ci și o "înviorare" a acestei chakre, care contribuie la o stare generală de bine a întregului organism.

Radu StănciulescuTarancuta

Remedii populare

Traumatisme - Se fierbe îndelung 1/2 kg Fasole albă uscată. Boabele răsfierte se strivesc și se aplică pe locul bolnav bandajându-se pe deasupra cu o pânză de bumbac. Bolnavul va dormi peste noapte cu acest pansament. Se vor evita rănile deschise.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale