După cum se știe, glucidele sunt cele mai importante surse de energie ale organismului uman. Dar, probabil, mai puțină lume știe că există două surse de glucide în organism:
Această energie poate fi luată din glucidele existente în celule prin intermediul a două mecanisme:
Acidul lactic este transportat, cu ajutorul sângelui, până la ficat, unde, printr-un mecanism destul de complicat, este transformat din nou în glucide. Nu insist asupra acestui mecanism, vreau doar să lansez o ipoteză.
Reacția de descompunere a glucidelor în acid lactic este o reacție exo-energetică (se degajă energie). Reacția de combinare a acidului lactic până la glucide este o reacție endo-energetică (se absoarbe energie). Întrebarea este: de unde provine această energie care contribuie la refacerea moleculelor de glucide?
Explicația medicinii (științei) contemporane este ușor de aflat din orice manual serios de fiziologie umană. Dar acest mecanism este o ipoteză. O altă ipoteză ar fi că această energie este preluată din radiația cosmică, care pătrunde în interiorul organismului uman prin ceea ce tradițiile orientale numesc chakra Manipura și care, se spune, că este răspunzătoare de buna funcționare a ficatului.
Având în vedere această ipoteză se pot lesne explica efectele miraculoase ale unor regimuri extrem vegetariene, sau mai bine zis hipo-glucidice, cum ar fi: renumita dietă cu apă distilată sau cu sucuri de fructe.
Organismul uman este obișnuit să "prelucreze" glucidele din alimentele ingerate, "neglijând" al doilea mecanism de obținere a energiei. În momentul în care organismul este "privat" de glucidele alimentare, el va fi forțat să-și "reactiveze" al doilea mecanism. În acest mod, Manipura "va fi forțată" să-și îndepărteze blocajele existente.
Deci, prin reactivarea unei părți din chakra Manipura, se obține nu numai o nouă sursă de energie în organism, ci și o "înviorare" a acestei chakre, care contribuie la o stare generală de bine a întregului organism.
Radu Stănciulescu
Sfaturi diverse
Calciul este cel mai abundent mineral din organism. Pentru copiii până la 1 an, nevoile zilnice sunt de 0,7 grame, 1 gram până la 10 ani, 1,2 grame între 10 și 12 ani, 1,4 grame între 12 și 18 ani. În timpul sarcinii se recomandă 1,2 grame calciu zilnic, iar în perioada de lactaţie 1,3 grame zilnic. Cele mai bogate produse în calciu sunt: toate produsele lactate, gălbenușul de ou, legumele (inclusiv fasolea verde și boabele), mazărea (boabe), morcovii, țelina, gulioarele, castraveții, varza, fructele (îndeosebi merele), cerealele, floarea soarelui etc.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale