Terapii Naturiste

Omul este ceea ce el gândește

Omul este o adevărată baghetă magică, un intermediar între Pământ și Cer. Acesta este și motivul pentru care trebuie să intre în contact cu Cerul, prin gândurile, cuvintele, acțiunile sale, pentru a acționa benefic pe Pământ.

Întreaga noastră existență este magie. Toate acțiunile noastre - gest, privire, cuvânt - aparent banale, poartă în ele sentimentele și gândurile noastre. Când avem gânduri și sentimente negative, ne murdărim pe noi înșine și tot ce ne înconjoară iar, după legile universale, tot ceea ce produce asemenea efecte intră în categoria magiei negre. Însă tot ce este armonios, frumos și luminos este magie albă. Cu gândurile noastre construim mereu ceva din substanță nevăzută, care atrage puteri ce ne pot fi folositoare sau dăunătoare.

Gandire

Gândul este cel care modelează și face adevărate minuni sau adevărate dezastre. Prezentul este rezultatul gândirii noastre anterioare, iar viitorul își are rădăcina în gândurile noastre actuale. În concluzie, noi devenim ceea ce gândim. Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața. Un gând, bun sau rău, își pune amprenta nu numai pe cel căruia îi este adresat, ci în primul rând pe cel care îl emite, pentru că gândul atrage gânduri similare, amplificând astfel binele sau răul inițial, totul întorcându-se asupra noastră, ca un bumerang.

Omul, creație divină, deține puterea de a se perfecționa și, cu timpul, chiar de a se transforma în întregime. Însă, această transformare trebuie să ne atingă în primul rând viața interioară, gândurile. Nu este suficient un comportament exterior care să dovedească un respect oarecare față de cineva. Acest respect trebuie să existe și în gândurile noastre, pentru că sufletul este un adevărat sanctuar. Fiecare gând al nostru este o realitate, o forță, ce reprezintă de fapt o piatră de temelie a soartei noastre, modelată fie în bine, fie în rău. Concentrându-ne asupra înțelepciunii, a iubirii, a puterii și a perfecțiunii Divine, vom simți curând cum ea lucrează, magic, în noi: această imagine devine ca un talisman, ea ne ghidează, ne protejează, ne luminează, iar prin vibrațiile sale va respinge vibrațiile opuse și, simultan, prin legea afinității, va atrage vibrațiile care îi corespund.

Putem realiza în noi o imagine-talisman pe care să o insufletim și să o alimentăm cu ajutorul gândului, a iubirii, a voinței, căci această imagine va acționa puțin câte puțin asupra tuturor corpurilor subtile și va putea chiar transforma vibrațiile celulelor corpului fizic. Gândul influențând astfel întregul nostru corp, noi lăsăm urme pe toate obiectele pe care le atingem și chiar și pe cele pe care nu le atingem, doar prin simpla noastră prezență. În locurile pe unde trecem, asupra persoanelor pe care le frecventăm, lăsăm urme bune sau rele, luminoase sau întunecate. De aceea este atât de important să lucrăm asupra gândului și a sentimentelor, pentru că prin ele putem face bine sau rău. De exemplu, starea de furie, de deprimare pe care o avem este percepută de întregul nostru anturaj și împărtășită într-o măsură mai mare sau mai mică. În același mod, tot și toți cei care ne înconjoară beneficiază de starea de fericire, calm, dragoste pe care o avem în momentul respectiv.

Spiritele răului fac jocul tentațiilor, dar depinde de noi, de fiecare, să nu cădem în capcana lor. Creatorul și spiritele cerești ne oferă libertatea să ne dezvoltăm propria conștiință și să învățăm să devenim responsabili de propriile atitudini. Noi înșine trebuie să ne convingem de ce este mai bine să urmăm un anumit drum în locul altuia.

Omul, chiar dacă este lipsit de multe mijloace de existență, nu are dreptul să folosească gândul - acest dar divin - pentru a obține glorie, bani sau pentru a scăpa de dușmani, ci numai în scopuri divine, pentru a deveni mai înțelept, mai echilibrat sufletește cu el însuși, printr-o muncă neîntreruptă de organizare interioară, de purificare, de autocontrol.Tarancuta

Remedii populare

Sperietură - Se bea imediat un pahar cu apă în care s-a dizolvat puțin zahăr.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale