Terapii Naturiste

Tonic complex

Prezentare generală

Timp de vreo 7 luni am făcut diverse experiențe cu capsule de yucca, ginkgo biloba, spirulină și ginseng. Am ajuns de curând, la o concluzie și la o rețetă foarte puternică energetic pe care o redau mai jos. Ideea mea a fost de a reduce gramajul mare de substanță activă (din aceste elemente) cu un gramaj minim posibil, dar care să fie cât mai puternic.

Toate substanțele sunt sub formă de capsule și pot fi găsite în farmacii sau magazine naturiste.

Tonic complex

Calități curative și acțiune farmaceutică:

 • tonic, stimulent, creează bună dispoziție;
 • purificator al organismului;
 • creșterea capacității de memorare, limpezimii minții;
 • stimularea funcționării organelor interne, în special a rinichilor;
 • recuperare rapidă în urma accidentelor, operațiilor;
 • imunitate ridicată la bolile de sezon și alte boli;
 • rezistență crescută la oboseală și multe altele.

Recomandare

Dacă elementele amestecului sunt luate separat, randamentul energetic este relativ normal, de 65-75%, dar luate sub această formă randamentul energetic crește mult! După ce se face absorbția de elemente la nivelul stomacului, energia eliberată declanșează în propriul sistem energetic o absorbție de energie prin centri, totul ajungând la un procent mare energetic. Aceasta înseamnă că 2-3 porții din preparat pe zi, timp de 2-3 zile, te repun pe picioare după orice cădere energetică. Eventual, din reprizele care se iau seara, se elimină ginsengul. Amestecul este echibrat energetic: yucca și ginkgo biloba sunt de tip Yin, iar spirulina și ginsengul sunt de tip Yang.

Amestecul se ia de maximum 3 ori pe zi, în cazuri grave sau la recuperări rapide. În rest, de 2 ori pe zi este suficient: dimineața la trezire, pe stomacul gol și înaintea prânzului. Este recomandat seara să se elimine ginsengul pentru a nu apărea stimularea prea puternică, urmată de insomnie.

Acest amestec se ia 3 săptămâni, după care se face pauză 1-2 săptămâni, apoi repetându-se acest ciclu, cât este nevoie. Recomand ca perioadele de frig noiembrie-aprilie să fie acoperite cu consumul acestui amestec, deoarece dacă nu se fac gafe spirituale mari, răceala nu vă va vizita!

Toate aceste elemente se găsesc în farmacii și magazine naturiste. În cazul spirulinei și a ginkgo biloba, sunt bune produsele românești, dar la ginseng și yucca se preferă cele străine. Cel mai bun ginseng pe care l-am utilizat este cel roșu chinezesc, fără alte adaosuri.

Preparare

 • 300 mg yucca
 • 300 mg spirulină
 • 300 mg ginkgo biloba
 • 100 mg ginseng.

Se amestecă toate aceste produse, se pun la macerat, apoi se bea tonicul.

Contraindicații

Nu se utilizează de către gravide, nu pentru că ar face ceva rău, dar pot apare diverse perturbări transformaţional-energetice spre o stare mai bună, care uneori te pot speria, mai ales dacă nu simți sau nu înțelegi unele lucruri. În schimb, este foarte bine pentru un cuplu să le utilizeze 2-3 luni înainte de procreere, și pentru revenire după naștere.

Nu se utilizează de către cei hipertensivi, deoarece crește ușor tensiunea - fenomen normal, deoarece sistemul energetic încearcă să deblocheze cât mai bine rinichii și canalul central.

Dan LeviTarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal și a gastritelor - Compoziție: 60 ml apă (două linguri de supă), o lingură de mălai cernut foarte fin, o lingură de miere de albine nefalsificată. Se pune apă la fiert într-un ibric, se pune făină de mălai și se freacă la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adaugă mierea de albine și se amestecă până ce se obține o pastă perfect omogenă. Se consumă călduță, dimineața, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte după consumarea a circa 400 g miere de albine. În timpul tratamentului, nu se consumă băuturi alcoolice.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale