Terapii Naturiste

Preparate diverse

Polenul

Prezentare generală

Produs apicol. Este alimentul mineral prin excelență. Asociat cu puțină miere asigură creșterea larvelor de albine într-un mod extraordinar, în șase zile greutatea lor crescând de 500 de ori.

Preparate diverse

Calități curative și acțiune farmaceutică

Experiențele arată că șoarecii și șobolanii hrăniți numai cu polen se dezvoltă și se înmulțesc foarte ușor. Analizele chimice dovedesc că polenul conține proteine, zaharuri, grăsimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, diastaze, hormoni, factori de creștere, pigmenți etc. Este un aliment echilibrant și dinamogen. Redă vigoarea și dorința de viață a persoanelor deprimate. În câteva zile înlătură oboseala și surmenajul. Grație factorilor săi de creștere, favorizează dezvoltarea copiilor suferinzi și debili. Examenele de laborator au demonstrat că în anemii, numărul globulelor roșii crește cu 500.000 pe mm3 de sânge, după absorbția polenului timp de o lună. Este ușor laxativ și dezintoxică organismul. Experiențele recente arată că se evită îmbătrânirea prematură.

Propietăţi: antianemic, detoxifiant, laxativ, energizant.

Recomandare: Rația zilnică normală este de 1/2-1 linguriță. Dacă produce efecte laxative foarte pronunțate, se reduce doza. În caz de oboseală, slăbire, anemie, creștere dificilă, se mărește doză. Dacă se ia în mod regulat, viața se prelungește foarte mult.

Preparare: Se consumă diluat în apă, lapte, ceai, cafea - toate călduțe. Să se evite fierberea deoarece distruge unele vitamine.

Precauții: Poate produce efecte laxative foarte puternice.

Iaurtul

Prezentare generală: Produs lactat.

Calități curative și acțiune farmaceutică: Iaurtul este un aliment care conține mulți fermenți. Este ușor asimilabil și constituie un adjuvant digestiv, ajutând la digestia celorlalte alimente ingerate o dată cu el. Grație acidului lactic, asigură existența unei flore intestinale nenocive, binefăcătoare. Putrefacţiile intestinale (care sunt sursa toxinelor ce prejudiciază aparatului digestiv și stării generale) sunt datorate bacililor mari, care nu se pot dezvolta în mediul acid. Binefacerile iaurtului rezidă în faptul că aduce în organism săruri de calciu și vitamina B în cantități ridicate. Longevitatea și vigoarea populațiilor de păstori se datorează în mare măsură proprietăților iaurtului.

Afecțiuni pentru care se recomandă: putrefacţii intestinale, probleme digestive, lipsă de calciu.

Recomandare: Un pahar de iaurt constituie o doză zilnică suficientă și nu trebuie prelungită cura mai mult de 15 zile pe lună. Se pot accentua calitățile iaurtului prin adăugarea de lapte praf ecremat, care mărește cantitatea de vitamina B, de calciu și proteine.

Preparare: Se găsește în comerț, dar poate fi preparat și în casă, și anume: se lasă laptele proaspăt, nefiert, la prins. Se poate adăuga și așa numitul cheag, pentru a se prinde mai repede. În comerț, îl întâlnim simplu sau cu fructe, degresat sau cu un procent mai mare de grăsimi.

Precauții: Nu trebuie să se abuzeze de iaurt, deoarece un exces de acid lactic pe timp îndelungat devine demineralizant.

Moarea de varză

Moarea nu este altceva decât zeama rezultată prin scurgerea verzei murate. Este un extract 100% natural din varză, îmbogățit cu fermenți și enzime, cu principii active de la plantele aromatice puse în murături și, evident, sare. Din păcate, moarea de varză a fost destul de puțin studiată de către știință, deși cu siguranță va veni vremea când și ea va declanșa o mică revoluție în lumea medicamentelor naturale. Până atunci, vă prezentăm câteva din recomandările medicinii populare românești, referitoare la acest remediu, nu foarte grozav ca miros, dar extrem de sănătos.

  • Constipație - 3-4 pahare de moare de varză stimulează digestia, deblochează eliminarea și ajută la dezintoxicarea tractului digestiv. Acesta este și motivul pentru care, în multe sate românești, în timpul meselor tradiționale de Crăciun și de Anul Nou se servește moare de varză din belșug, înainte de felurile de mâncare mai grele, precum și la sfârșitul mesei.
  • Sensibilitate la frig - prin conținutul său de vitamine, moarea de varză stimulează circulația sângelui și, implicit, favorizează încălzirea corpului, inclusiv a extremităţilor (mâini, picioare). Se consumă zilnic 1-2 pahare de moare de varză.
  • Hipotensiune - moarea se folosește în medicina tradițională românească pentru cei "slabi la inima". Se bea dimineață, la prânz și seara câte un pahar de moare de varză, mai ales în timpul sezonului rece.
  • Digestie dificilă, inapetență - moarea de varză este un stimulent digestiv puternic și mai ales rapid. Se bea înainte de masă o jumătate de pahar de moare de varză, apoi, în timpul mesei, se mai poate lua câte o înghițitură din acest stimulent digestiv ori de câte ori simțim nevoia.
  • Afecțiuni febrile - se bea câte un pahar de moare de varză pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi. Moarea de varză în cantități ceva mai mari reglează temperatura corpului, mărește rezistența organismului la febră și, se pare, are și efecte stimulente imunitare.

Petrolul

Prezentare generală: produs petrolifer.

Afecțiuni pentru care se recomandă: dureri ale oaselor.

Recomandări: pentru uz extern împotriva durerilor de călcâi.

Rețetă: Se unge bine toată laba piciorului cu petrol (gaz lampant) și călcâiul îndeosebi, după care piciorul se învelește într-o blană sau o bundiță de miel. Se lasă peste noapte. Se repetă procedeul o săptămână, până ce durerile cedează.

Precauții: A nu se ingera!

Țuica

Calități curative și acțiune farmaceutică: dezinfectant.

Afecțiuni pentru care se recomandă: cataractă, în fotofobie, în spasmul ochilor, precum și în cazul lăcrimării continue.

Suflatul țuicii Este o metodă șocantă poate pentru medicii moderni, dar cu rezultate extraordinare în tratamentul afecțiunilor oculare. O lingură de țuică se ia în gură, se trece printre dinți și apoi se pune la coada ochiului (dar fără să atingem deloc corneea), într-un colț și în altul, în timp ce pacientul stă cu ochii închiși. Imediat ce va deschide ochii va apărea o usturime intensă și ochii vor începe să lăcrimeze puternic și să se curețe. Este o metodă cu care se obțin rezultate uimitoare.

Preparare: Țuica se poate prepara din prune, corcodușe, mere, pere, prin metoda arhicunoscută la români.

Precauții: Dacă aveți vreo boală, mai ales cu infecție, nu este indicat să aplicați cuiva acest tratament.



Tarancuta

Remedii populare

Boli de rinichi - Se amestecă bine lut de oale cu oțet din Mere. Preparatul se unge pe o pânză care se aplică seara pe locul bolnav.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale