Terapii Naturiste

Meloterapia

Muzica este terapia perfectă în cazul persoanelor care suferă de probleme cardiace deoarece ajută la creșterea și reglarea ritmului cardiac (bătăilor inimii), concluzie la care au ajuns o serie de oameni de știință englezi. Ritmul lent relaxează și modulează ritmul cardiac precum și circulația sângelui. Rezultatele sunt cu atât mai evidente în cazul persoanelor care au cunoștințe muzicale. Tempoul muzical lent poate regla respiraţia, de asemenea, ajutând plămânii să funcționeze mai bine. Rezultatele sunt evidente și în cazul persoanelor suferind de probleme psihice. Genul muzical poate diferi, de la muzică clasică precum Beethoven sau Vivaldi, până la muzică modernă.

Meloterapia

Rezultatele au evidențiat faptul că un tempo muzical rapid crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. În timpul unei pauze, valorile tensiunii arteriale și ritmul cardiac descresc mult sub nivelul normal (nivelul avut înainte de un asemenea exercițiu). Pe de altă parte, muzica indiană scade ritmul cardiac. Efectul muzicii este mai evident în timpul pauzelor, în cazul muzicienilor. Ca o concluzie, se poate afirma că muzica lentă nu influențează într-o măsură determinantă ritmul cardiac, respirația sau circulația. Insuficienţa cardiacă devine gravă datorită stressului.

Cursuri Lenormand

Muzica nu numai că reduce stresul, dar poate fi utilizată ca și terapie complementară în astfel de cazuri. De asemenea, muzica are și proprietatea de a crește performanțele atleților și de a îmbunătăți mișcarea persoanelor suferind de maladii neurologice, precum Alzheimer. Pentru vindecarea persoanelor în vârstă suferind de probleme cardiace, specialiștii recomandă muzica clasică sau pop. Persoanelor situate în jurul vârstei de 50-60 de ani, li se recomandă muzică mai ritmată.Tarancuta

Remedii populare

Leac pentru insomnie, palpitații și agitație nervoasă - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Talpa-gâștii, flori de Păducel și rădăcini de Valeriană, luate în cantități egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră și se strecoară. Infuzia se bea călduță, câte 50 ml de patru ori pe zi, înainte de mesele principale și înainte de somn.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale