Terapii Naturiste

Cartof

Factorul curativ: tuberculi.
Afectiuni pentru care se recomanda: obezitate, hepatita virala, scorbut, constipatii usoare, cancer gastric; impotriva tumorilor.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Cartof (lat. Solanum tuberosum), denumiri alternative: barabule, caraboi.
Scurta descriere:
Tulpinile subterane formeaza tuberculi, frunzele sunt penat-sectate, iar florile albe. Fructul este o baca sferica, suculenta.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Folosit pentru glucoza, dextrina, spirt. Constituie unul din cele mai blande remedii, are efecte calmante, antiacide si usor depurative. Sucul foarte proaspat de cartof contine anumite substante inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si anticonceptionale.

Recomandari:

- suc din bulb de cartofi impotriva unor afectiuni precum:
Obezitate
O jumatate de pahar de suc de cartofi baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa (indiferent cat de saraca din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce determina o accelerare a procesului de slabire. Hepatita virala A, B, C Se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism
Se bea jumatate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut
Sucul de cartofi este in aceasta afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul sezonului rece.
Cancerul gastric
Se bea cate un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic, se dilueaza cu suc de morcov.
Efecte si mai puternice se obtin cu urmatoarea combinatie: 100 ml cartofi + 100 ml varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte mult din aceasta combinatie, puteti injumatati cantitatea zilnica.

Preparare

Suc
Se obtine la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea tuberculilor foarte bine spalati in prealabil. Este recomandat sa fie consumat atunci cand este foarte proaspat, altfel se oxideaza repede si isi pierde o parte din calitatile terapeutice.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Cartof

© Editura Fidelia
27.02.2007Tarancuta

Remedii populare

Leac contra durerilor de gât - Se fierbe o linguriță de semințe de Ridichi și o lingură de miere într-o jumătate de ceașcă de oțet. Adăugați apă până ce tăria otetului devine suportabilă și faceți gargară de mai multe ori pe zi. Semințele de Ridichi conțin uleiuri eterice, bogate în sulf, și acționează ca un antibiotic natural.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale