Terapii Naturiste

Chimen negru

Factorul curativ: seminte
Afectiuni pentru care se recomanda: cure de slabit; reglare a apetitului si a metabolismului; guturai, bronsite, gripa.
Studiile facute in ultimii ani au demonstrat ca administrarea acestei plante in cure de 12-21 de zile este eficienta nu numai in prevenirea guturaiului, bronsitelor sau a gripei, ci si a unei game impresionante de boli, in care sistemul imunitar joaca un rol esential, inclusiv in cele tumorale benigne sau maligne.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Chimen negru (lat. Nigelia sativa), denumiri alternative: nigelia.
Scurta descriere:
Nigelia este un remediu extrem de vechi, adus din Etiopia acum mii de ani, dar care in Europa a fost redescoperit de curand. La noi in tara, creste in zonele sudice, fiind un condiment foarte apreciat in anumite alimente (mai ales in lactate).
Calitati curative si actiune farmaceutica: In scop terapeutic, se foloseste fie uleiul esential al acestei plante, fie tinctura, cu care se obtin de asemenea rezultate foarte bune, fiind recomandata in curele de slabire alaturi de ceaiul verde, pentru calitatile sale de intensificare a metabolismului si de reglare a apetitului.

Recomandari:

- tinctura din seminte impotriva slabiciunii si pentru imunitate
Se iau 50 de picaturi de tinctura in jumatate de pahar de ceai verde rece sau caldut (in nici un caz fierbinte), de patru-sase ori pe zi. Amestecul de ceai verde si nigelia are un gust si o aroma extrem de placute, inviorand si eliminand slabiciunea de moment. Pentru persoanele care nu suporta ceaiul verde (care este el insusi un stimulent foarte bun, dar si puternic) se recomanda dizolvarea tincturii in ceai de sunatoare sau talpa-gastei. O cura pentru intarirea imunitatii dureaza minimum 12 zile, putand fi facuta o data pe luna.

Preparare

Tinctura
Se fierbe impreuna cu ceai verde.
Ulei esential
Se consuma ca atare. Este, insa, foarte greu de gasit si scump.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Chimen negru

© Editura Fidelia
27.02.2007
Tarancuta

Remedii populare

Remediu sudorific pentru răceli - Se prepară un amestec din flori uscate și mărunțite de Tei și Zmeur, luate în cantități egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 15 minute și se strecoară. Se administrează fierbinte, câte 100 ml infuzie, de 3-4 ori pe zi.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale