Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Denumirea uzuala: Grapefruit (lat. numele in latina), denumiri alternative: grefe, grefa.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
- aperitiv, drenor digestiv, drenor hepatic, racoritor, bogat in vitamina C.
- vin in anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Vin
Ingrediente: sucul de la doua grapefruituri, 1 l vin alb, 200 g zahar, 50 ml rachiu.
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele si se lasa doua saptamani la rece. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Mod de administrare: cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Suc
Grepfruitul are, pe langa cantitati foarte mari de vitamina C, si o enzima care dinamizeaza metabolismul si digestia, fiind un aliment de baza in curele de slabit. Sucul se bea ca atare sau indoit cu putina apa, primul pahar dimineata, pe stomacul gol, iar alte doua pahare, inainte de mesele principale cu o jumatate de ora. Sarace in calorii, grepfruiturile cu miezul roz sunt mai blande si mai putin amare. Sucul se obtine prin stoarcerea fructelor taiate in doua.
Alegeti doar fructele sanatoase, care au coaja lucioasa si nepatata.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Sfaturi diverse
Argila nu este nici legumă, nici fruct. Dar conține numeroase minerale și oligoelemente. Este, ca și ele, înzestrată calitativ în vindecarea numeroaselor maladii.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale