Terapii Naturiste
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog

Lamaie

Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: ajuta la inmultirea celulelor, este protector al inimii si bun energizant.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Lamaiul (lat. Citrus limon).
Scurta descriere:
Se cultiva in tarile mediteraneene si in alte tinuturi cu clima prielnica. Este un arbore mic de 3-4 m, cu frunzele oval-alungite, groase si lucioase. Florile sunt albe la interior si roz la exterior. Fructul este o baca mare, iar in interior este suculent.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Coaja fructului este groasa si bogata in uleiuri eterice, iar miezul zemos contine vitamina C. Este foarte aromat.
Prin cantitatea mare de vitamina C pe care o contin, lamaile accelereaza innoirea celulelor si protejeaza inima.

Recomandari:

- suc de lamaie pentru cura de slabire: se beau cinci pahare de apa pe zi, punandu-se in fiecare din ele 2 lingurite de suc proaspat stors de lamaie. Primul pahar se bea dimineata, pe stomacul gol, doua pahare intre mesele principale, iar alte doua dupa masa de pranz si cina, compuse, obligatoriu, din salata de fructe si salata de cruditati.
- infuzie de coaja de lamaie impotriva matretei: se fierbe coaja rasa de la 4 lamai mari, cand apa clocoteste. Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac. Se lasa sa se infuzeze.

Preparare

Suc
Se storc fructele.
Apa de lamaie
Preparati o infuzie dintr-un litru de apa in care puneti sa dea 2-3 clocote coaja de la trei lamai. Acoperiti vasul, lasati lichidul sa se raceasca, apoi beti-l in loc de apa. In fiecare pahar adaugati si 2-3 picaturi de lamaie proaspata. Lamaia este un element bazic. Folosita curent, ea nu produce aciditate.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Lamaie

© Editura Fidelia
27.02.2007

Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalogTarancuta

Remedii populare

Leac pentru agitație nervoasă și iritabilitate mărită - Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de Mentă, rădăcini de Valeriană și conuri de Hamei, luate în proporție de 2:1:1 (două linguri din prima plantă și câte una din celelalte). Peste o lingură de amestec se toarnă 400 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 200 ml de infuzie, de două ori pe zi.Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale