Terapii Naturiste

Par

Factorul curativ: fructe
Afectiuni pentru care se recomanda: demineralizare, anemie; reumatism cronic degenerativ, guta; tuberculoza, afectiuni respiratorii; febra; infectii urinare; diabet.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Par (lat. Pyrus domestica).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
O prima calitate care confera sucului de pere o valoare deosebita este aceea ca poate intra in toate combinatiile de sucuri de fructe. Spre deosebire de sucul de mere, care este un excelent tonic de dimineata, fiind inviorator, sucul de pere este calmant si usor sedativ, inducand stari de relaxare si fiind un excelent reconfortant de seara. Mai are actiune diuretica si depurativa, favorizand eliminarea acidului uric. Are un efect usor racoritor. Este indicat in demineralizare si anemie, in surmenaj si astenia care apare pe fond de oboseala. Are efecte puternice in reumatismul cronic degenerativ si guta. In tuberculoza si infectiile respiratorii cu stari febrile, actioneaza extrem de favorabil, fiind tonic, usor febrifug si remineralizant. Se pare ca stimuleaza imunitatea nespecifica in zona reno-urinara, fiind recomandat in prevenirea infectiilor urinare recidivante.
Impreuna cu sucul de mere (mai ales cele acrisoare), sucul de pere este indicat diabeticilor (cu exceptia sucului extras din soiul de pere Bergamote), fiind util pentru relansarea activitatii pancreasului si pentru stabilizarea glicemiei.

Recomandari:

- suc de pere impotriva reumatismului cronic; a gutei; tuberculozei; febrei; infectiilor urinare; diabetului.
- vin din pere impotriva celulitei, diabetului, litiazei renale, retentiei de apa, tulburarilor renale.
Proprietatile vinului: antiseptic, diuretic, tonic.

Preparare

Suc
Se storc fructele, spalate si curatate in prealabil de coaja.
Vin
- 500 g pere albe, 1 l vin alb.
Se taie perele in rondele fine si se pun in vinul care fierbe. Se lasa sa fiarba pana ce volumul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Se administreaza cate 25 ml dimineata, la sculare.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Par

© Editura Fidelia
27.02.2007Doctor

Sfaturi diverse

Mărarul, pe lângă un foarte bun condiment, se folosește pentru tratarea pielonefritelor, cistitei, în combaterea pietrei de la rinichi (ceai de semințe de mărar).Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale