Terapii Naturiste

Usturoi

Factorul curativ: bulbul (catelul)
Afectiuni pentru care se recomanda: astm; probleme digestive; febra; intepaturi de insecte; sinuzite; probleme ale pielii.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Usturoiul (lat. Allium sativuma), denumiri alternative: ai.

Recomandari:

- preparat (pasta) din catelul de usturoi impotriva astmului, problemelor digestive, starilor febrile, intepaturilor de insecte, sinuzitelor, problemelor pielii.
Reteta 1: Consumat rece, 1-2 lingurite seara, inainte de culcare.
Reteta 2: Se consuma pe loc.
Reteta 3: Consumati cate doua lingurite, de doua ori pe zi.
- pentru consum
Se mananca trei catei de usturoi zilnic sau se foloseste usturoi cu regularitate in alimentatie. Amestecati o lingurita de usturoi pisat, cu o lingurita de turmenic si doua linguri de miere. Consumati cate o lingurita zilnic.
Mancati trei catei de usturoi sau luati capsule cu ulei de usturoi zilnic. Usturoiul este un afrodisiac natural si stimuleaza sistemul de reproducere.

Preparare

Pasta
Reteta 1. Fierbeti trei catei de usturoi pisati intr-o cana de lapte si beti inainte de culcare. Curatati si zdrobiti un catel de usturoi, fierbeti-l in jumatate de ceasca de otet din vin.
Reteta 2: Doi catei de usturoi zdrobiti se pun intr-un pahar cu apa sau lapte cald.
Reteta 3: Amestecati o lingura de usturoi pisat cu o legatura de frunze de busuioc proaspat, tocate fin. Adaugati o cana de apa si fierbeti la foc mic pana cand scade la jumatate.
Cataplasma, comprese
- se piseaza doi catei de usturoi, se unge locul afectat, se lasa sa actioneze timp de 10 minute si se clateste cu apa rece.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Usturoi

© Editura Fidelia
27.02.2007



Doctor

Sfaturi diverse

Zincul se găsește în cantități mari în prostată, pancreas, oase, rinichi, ficat, piele, mușchi, hematii (globulele roșii). El este procurat în organism din alimentele vegetale și animale. Cel mai importante sunt: ouăle, laptele, boabele de cereale, semințele de dovleac, drojdia de bere etc. Fructele și legumele conțin mai puțin zinc. Acest mineral, odată pătruns în organism, participă la desfășurarea numeroaselor procese fiziologice, prezența sa, în acest caz, fiind obligatorie. Zincul pătrunde în constituția enzimelor care favorizează digestia, absorbția și sinteza intestinelor, oxidarea alcoolului, formarea și degradarea depozitelor de glucoză, maturizarea osoasă, funcționarea sistemului vascular.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale