Terapii Naturiste
Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog

Usturoi

Factorul curativ: bulbul (catelul)
Afectiuni pentru care se recomanda: astm; probleme digestive; febra; intepaturi de insecte; sinuzite; probleme ale pielii.

Prezentare generala

Denumirea uzuala: Usturoiul (lat. Allium sativuma), denumiri alternative: ai.

Recomandari:

- preparat (pasta) din catelul de usturoi impotriva astmului, problemelor digestive, starilor febrile, intepaturilor de insecte, sinuzitelor, problemelor pielii.
Reteta 1: Consumat rece, 1-2 lingurite seara, inainte de culcare.
Reteta 2: Se consuma pe loc.
Reteta 3: Consumati cate doua lingurite, de doua ori pe zi.
- pentru consum
Se mananca trei catei de usturoi zilnic sau se foloseste usturoi cu regularitate in alimentatie. Amestecati o lingurita de usturoi pisat, cu o lingurita de turmenic si doua linguri de miere. Consumati cate o lingurita zilnic.
Mancati trei catei de usturoi sau luati capsule cu ulei de usturoi zilnic. Usturoiul este un afrodisiac natural si stimuleaza sistemul de reproducere.

Preparare

Pasta
Reteta 1. Fierbeti trei catei de usturoi pisati intr-o cana de lapte si beti inainte de culcare. Curatati si zdrobiti un catel de usturoi, fierbeti-l in jumatate de ceasca de otet din vin.
Reteta 2: Doi catei de usturoi zdrobiti se pun intr-un pahar cu apa sau lapte cald.
Reteta 3: Amestecati o lingura de usturoi pisat cu o legatura de frunze de busuioc proaspat, tocate fin. Adaugati o cana de apa si fierbeti la foc mic pana cand scade la jumatate.
Cataplasma, comprese
- se piseaza doi catei de usturoi, se unge locul afectat, se lasa sa actioneze timp de 10 minute si se clateste cu apa rece.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

Nu exista.


Usturoi

© Editura Fidelia
27.02.2007

Plante medicinale Va invitam sa consultati si alte plante medicinale din catalog


Fitoterapie



Tarancuta

Remedii populare

Vindecarea ulcerului gastric, duodenal si a gastritelor - Compozitie: 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine nefalsificata. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune faina de malai si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata, pe stomacul gol. Efectul tratamentului se simte dupa consumarea a circa 400 g miere de albine. In timpul tratamentului, nu se consuma bauturi alcoolice.



tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale