Terapii Naturiste
Facem parte din Natura

Glucidele si viata

Dupa cum se stie, glucidele sunt cele mai importante surse de energie ale organismului uman. Dar, probabil, mai putina lume stie ca exista doua surse de glucide in organism:
1. Glucidele introduse prin alimentatie. Alimentele sunt digerate de-a lungul tubului digestiv, pana sunt absorbite in intestinul gros si "transportate", cu ajutorul sangelui, in toate celulele corpului.
2. Acidul lactic produs de musculatura striata. Muschiul pentru a efectua un lucru mecanic are nevoie de energie, pe care sa o transforme in actiuni mecanice sau caldura.

Aceasta energie poate fi luata din glucidele existente in celule prin intermediul a doua mecanisme:
a) oxidare aeroba (in prezenta oxigenului), cand moleculele de glucide se descompun in apa si bioxid de carbon,
b) descompunere anaeroba (in absenta oxigenului), cand o molecula de glucide este descompusa in doua molecule de acid lactic.

Acidul lactic este transportat, cu ajutorul sangelui, pana la ficat, unde, printr-un mecanism destul de complicat, este transformat din nou in glucide. Nu insist asupra acestui mecanism, vreau doar sa lansez o ipoteza.

Reactia de descompunere a glucidelor in acid lactic este o reactie exo-energetica (se degaja energie). Reactia de combinare a acidului lactic pana la glucide este o reactie endo-energetica (se absoarbe energie). Intrebarea este: de unde provine aceasta energie care contribuie la refacere moleculelor de glucide.

Explicatia medicinii (stiintei) contemporane este usor de aflat din orice manual serios de fiziologie umana. Dar acest mecanism este o ipoteza. O alta ipoteza ar fi ca aceata energie este preluata din radiatia cosmica, care patrunde in interiorul organismului uman prin ceea ce traditiile orientale numesc chakra manipura, si care, se spune, ca este raspunzatoare de buna functionare a ficatului.

Avand in vedere aceasta ipoteza se pot lesne explica efectele miraculoase ale unor regimuri extrem vegetariene, sau mai bine zis hipo-glucidice, cum ar fi: renumita dieta cu apa distilata sau cu sucuri de fructe.
Organismul uman este obisnuit sa "prelucreze" glucidele din alimentele ingerate, "neglijand" al doilea mecanism de obtinere a energiei. In momentul in care organismul este "privat" de glucidele alimentare, el va fi fortat sa-si "reactiveze" al doilea mecanism. In acest mod, manipura "va fi fortata" sa-si indeparteze blocajele existente.

Deci, prin reactivarea unei parti din cheakra manipura, se obtine nu numai o noua sursa de energie in organism, ci si o "inviorare" a acestei chakre, care contribuie la o stare generala de bine a intregului organism.

Radu Stanciulescu

Meniul sectiunii
Scoala Fidelia

"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 2 iunie 2017
Reclama
Sfaturi
Doctor

Sfaturi diverse

Manganul se gaseste in telina, patrunjel, pastarnac, praz, spanac, loboda, vinete, andive, cicoare salbatica. Fructe, cum ar fi merele, perele, ciresele, visinele, castanele, masline, lamai, toate acestea preparate la rece, fara foc. Intarzierea cresterii se manifesta prin lipsa manganului in corp, scaderea rezistentei osoase, aparitia malformatiilor scheletice, alterarea sistemului de reproducere, convulsii, paralizie, modificarea metabolismului glucidic si lipidic. Poate apare, de asemenea, la copii orbirea sau surditatea. La persoanele adulte pot apare zgomote in urechi sau pierderea totala a auzului.

Fidelia

tratament - terapie - naturist - retete - sanatate - boala - medicina - alternativa - populara - catalog plante medicinale