Facem parte din Natura

Oul

Oul este un aliment tonic, constituind o hrana completa. Ajuta in convalescente, anemii, arterite. Eficient in cazuri de tuberculoza osoasa si articulara, tuberculoze pulmonare si viscerale, are efect tonifiant asupra sistemului nervos central, antitoxic, stimulator al secretiilor sucurilor digestive (este stimulent digestiv).

Recomandarile consumului de oua pentru o zi

  • copii: de la 1 la 3 ani - 35 grame; de la 4 la 6 ani - 40 grame; de la 7 la 9 ani - 50 grame; de la 10 la 12 ani - 50 grame; la fel de la 13 la 20 de ani;
  • adulti: 300 calorii - 30 grame; 3500 calorii - 35 grame; 4000 calorii - 40 grame;
  • femei (in perioada sarcinii): 50 grame; o batrani: 15 grame.

In general, se recomanda a fi consumate doua galbenusuri crude.

  • pentru copii anemici, in convalescenta: un galbenus de ou de gaina crud sau 5 galbenusuri de oua de prepelita, ajuta enorm in refacerea sanatatii;
  • pentru copii rahitici: coji de ou uscate si pisate fin; 1-2 varfuri de cutit amestecate in pireuri, salate sau sucuri de cruditati;
  • hemoptizie: o lingura coaja de ou pisata fin intr-un pahar cu vin natural;
  • dizenterie uooara: doua albusuri de ou batute spuma, amestecate intr-un pahar cu apa si putina miere; se ia cate o lingura din ora in ora.
Reclama
Scoala Fidelia
Cautare
Cauta in TerapiiNaturiste.ro cu Google
AstroDex
Reclama
Sfaturi
Tarancuta

Remedii populare

Boli de rinichi - Se amesteca bine lut de oale cu otet din mere. Preparatul se unge pe o panza care se aplica seara pe locul bolnav.

Fidelia
Copyright © Editura Fidelia

tratament - terapie - naturist - retete - sanatate - boala - medicina - alternativa - populara - catalog plante medicinale