Factorul curativ: fructul
Afectiuni pentru care se recomanda: reglarea tranzitului intestinal; eliminarea apei din tesuturi; diabet.
Denumirea uzuala: Castravete (lat. Cucucmis sativus).
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Mult apreciat pentru proprietatile lui culinare si ca factor de frumusete, castravetele ajuta si la slabit. Efectului de reglare a tranzitului intestinal i se adauga si acela de eliminare a apei retinute in tesuturi. O substanta pe care o contine, asemanatoare cu insulina, il recomanda si diabeticilor.
- suc pentru reglarea tranzitului intestinal si eliminarea apei din tesuturi
Suc
Sucul de castraveti se obtine in centrifuga (dupa decojire) sau dat pe razatoare si stors. Fiindca gustul lui nu este prea placut, se poate combina cu suc de rosii sau mere.
Nu exista.
© Editura Fidelia
27.02.2007
Sfaturi diverse
Orezul dispune de proteine superioare în comparație cu alte cereale. Are avantajul asimilării aproape în întregime: 100 g orez aduc cca. 350 calorii. Este unul din alimentele cu conținut foarte scăzut de sodiu, indicat în bolile cardio-renale. Pentru cei aflați în perioada de trecere spre hrană vie, e bine să rețină faptul că proporția de orez (fiert la foc domol) este de o cană la 3-4 căni de apă în clocot.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale