Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Accidentul vascular cerebral

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Tulburări de vedere, amorțeala feței, a unei mâini sau a unui picior, tulburări de vorbire, pierderi de echilibru, amețeală sau leșin, dureri bruște de cap, modificarea personalității.

Cauze fizice

Ruperea unui vas de sânge care provoacă hemoragia cerebrală, cauzată de hipertensiunea arterială crescută, traumatismele craniene, starea de tensiune puternică, fumatul, alcoolismul, nivelul crescut de colesterol.

Cauze spirituale

Accidentul vascular cerebral indică un dezechilibru, o fugă de tot ce se întâmplă în jur. Persoana are un sentiment de vinovăție, iar accidentul vascular îi arată că este inutil să se simtă vinovat. Simte că nu este iubită sau fuge de iubire, îi este frică să iubească. Simte că își pierde controlul asupra vieții sale. Trăiește permanent într-o tensiune puternică acasă sau la locul de muncă şi prin această ruptură vasculară simte că se eliberează, elimină toată durerea şi nemulțumirea.

Refacere, atitudine

  • Înțeleg mesajul pe care mi-l transmite corpul prin acest accident cerebral;
  • Înțeleg că trebuie să refac legătura cu mine însumi;
  • Trebuie să fac pace cu interiorul meu pentru a mă reface cât mai repede;
  • În măsură în care este posibil, mă imaginez sub un con de lumină albă, strălucitoare, benefică, care îmi curăță creierul şi mi-l vindecă;
  • Fac pace cu celulele mele, acestea se refac şi își reiau activitatea într-un mod sănătos;
  • Accept că iubesc şi sunt iubit;
  • Accept tot ce se întâmplă în jurul meu şi nu mă simt vinovat de nimic.

Tratamente naturiste

  • Reţeta mănăstirească: o rădăcină de spânz de mărimea palmei, tocată mărunt, se pune într-un vas de sticlă sau de lut, se toarnă doi litri de apă călduță (nu fierbinte), se lasă în cameră să se macereze până face floare deasupra, apoi se strecoară. În lichidul obținut, se înmoaie un prosop mic şi se pune pe cap fără să se stoarcă. Se acoperă capul cu o căciulă pentru a nu se evapora prea repede şi se menține timp de 1-2 ore, după care se lasă părul să se usuce. Tratamentul se face o dată pe zi timp de câteva zile, nu mai mult de 7 zile.
  • Ceai din rozmarin, sunătoare, valeriană în cantități egale: o lingură din acest amestec se opărește cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcorească, se strecoară şi se bea cu înghițituri mici pe parcursul zilei, timp cât mai îndelungat.
  • Decoct din fructe de cătină: o linguriță de boabe uscate se fierbe 5 minute într-o cană cu apă, se lasă să se răcorească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Infuzie dintr-o linguriță de troscot opărit cu o cană de apă clocotită. După 10-15 minute se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
  • Comprese cu tinctură de ardei iute: 50 g ardei iute mărunțit se macerează în 250 ml alcool sanitar timp de o săptămână, agitând compoziția de câteva ori pe zi. În lichidul strecurat, se înmoaie un tifon împăturit în patru sau o pânză curată şi se pun comprese locale pe cap.
  • Tinctura de castan sălbatic: câte 5 picături în 100 ml apă timp de trei săptămâni, cu o săptămână pauză. Nu se depășește doză.
  • Ceai de coada șoricelului, o linguriță de plantă opărită cu o cană de apă clocotită, se lasă să se răcorească, se strecoară şi se bea pe parcursul zilei.
  • Decoct din rădăcină de brusture: o linguriță de rădăcină mărunțită se fierbe timp de 5 minute în 250 ml apă, se lasă să se răcorească, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi.
  • Apă de argilă: o linguriță cu pulbere de argilă se pune într-o cană cu apă rece şi se lasă de seara până dimineața când se bea doar apă timp de 6-7 zile, apoi se bea apă cu argila amestecată timp de alte 7 zile.
  • Fricționarea tălpilor cu macerat de hrean: peste o rădăcină de hrean ras se adaugă o cană de oțet de mere şi se lasă la macerat 2-3 zile. Cu acest lichid, se fricționează tălpile de două ori pe zi.
  • Băi calde la picioare cu sare marină sau semințe de muștar: într-un lighean cu apă fierbinte se pune o mână de sare grunjoasă/de mare sau o mâna de boabe de muștar. Picioarele se țin timp cca 30 minute în apă caldă, de două ori pe zi.
  • Comprese reci la cap, cu apă rece sau cu gheață cât suportă pacientul.
  • Comprese pe tălpi cu o felie de ceapă sau cu usturoi presat. Se pun seara, se acoperă cu o șosetă şi se țin până dimineața.
  • Zilnic se va lua câte o capsulă de Omega-3.
  • Timp de 30 de zile, se va lua câte o capsulă de Coenzima Q10, cu pauză de o săptămână.
  • Se va folosi ulei de măsline presat la rece sau ulei de in presat la rece fără să fie gătit.
  • Gimnastica medicală şi masajul terapeutic sunt benefice în perioada de recuperare.

Asocieri

Zodie: Leu, Săgetător, Vărsător, Pești;
Planetă: Soare, Jupiter, Uranus, Mercur, Neptun;
Chakra: a patra, Anahata – pentru circulația sanguină, a șasea, Ajna- pentru creier;
Culoare: verde şi indigo;
Cristale şi pietre: ametist, azurit, fluorit, smarald;
Uleiuri esenţiale: geranium, lavandă, rozmarin, lemn de santal, trandafiri.

Avertismente, recomandări

Se vor evita alimentele bogate în grăsimi de origine animală precum carnea grasă, untul, slănina, untura, icrele, organele de animale, prăjelile, mezelurile şi afumăturile.

E interzis alcoolul, fumatul, cafeaua, cacao, ciocolata, ceaiul negru şi verde, margarina, produsele zaharoase şi de patiserie.

Consumul de sare va fi redus la minimum sau chiar evitat.

Regimul alimentar este foarte important şi va trebui să cuprindă multe vegetale, ceapă, usturoi, sucuri din legume şi fructe alternativ (o zi fructe, o zi legume). Pentru persoanele neobișnuite cu sucurile din crudități, se va începe cu 30 ml suc în 100 ml apă de trei ori pe zi, crescând treptat cantitatea de suc până la maximum 500 ml suc dacă se mănâncă şi altceva, sau 1,5-2 litri pe zi dacă se consumă numai suc.

Sucul de sfeclă roșie se consumă separat, cel mult 50 ml, celelalte sucuri de legume pot fi adăugate în sucul de morcovi că baza.

S-a constatat că riscul de accident vascular cerebral este mai crescut la femeile care iau contraceptive orale şi în același timp, fumează şi beau alcool.

Migrenele frecvente fără cauze vizibile sunt un avertisment care trebuie luat în serios.

De asemenea, sedentarismul, obezitatea şi diabetul constituie importanți factori de risc.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Somn agitat la copii - Dis de dimineață se așterne o pânză albă curată, pe iarba pajiştii. După ce s-a îmbibat bine cu roua dimineții se va înveli copilul cu ea și va fi lăsat să doarmă, până ce pânza se va usca pe corp.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale