Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Acnee

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

Pe piele apar coșuri, umflături roșii sau albe, dureroase și inestetice.

Cauze fizice

Alimentație cu exces de grăsimi, dulciuri și lactate; mediu de viață expus noxelor, prafului, fumului, murdăriei. Mâncarea fast-food favorizează apariția coșurilor. Toate aceste situații afectează funcționarea ficatului, bucătăria organismului.

Cauze spirituale

Coșurile de pe piele reprezintă neacceptarea propriei persoane, nu îți place de tine, ești un adolescent cu probleme de comunicare, nu poți armoniza interiorul tău cu ceea ce se întâmplă în mediul din jur. Ești în conflict emoțional cu propria persoană. Te închizi în starea de nesiguranță și gândurile negative te învăluie. Acneea îți exprimă iritarea, nemulțumirea, critica, nesiguranța față de tine și față de cei din jur, nu îți place de tine și pielea sensibilă reacționează.

Refacere, atitudine

Pentru ca gândurile negative să dispară este important să te întrebi dacă ești dependent de cineva sau de ceva sau dacă ți-e teamă că vei rămâne singur, că te vei despărți și nu vei mai comunica cu familia sau cu prietenii. Lasă-ți energia să-ți deschidă inima și învață:

  • să îți apreciezi calitățile;
  • să îți exprimi liber emoțiile;
  • să ai o bună relație cu cei din jur;
  • să accepți schimbările din tine;
  • să accepți aprecierea celor din jur;
  • să încetezi a mai face pe plac celorlalți;
  • să fii deschis și să te apropii de cei din jurul tău;
  • să îți asculți inima și propria inteligență.

Tratamente naturiste

  • Spălarea pielii cu regularitate, mai ales după exerciții fizice sau mers prin aer liber pentru eliminarea transpirației și prafului.
  • Reducerea sau renunțarea la fumat, precum și reducerea cantității de cafea consumate zilnic.
  • Ceaiul de mușețel și ceaiul de gălbenele sunt foarte bune dezinfectante, calmante și cicatrizante pentru tenul iritat. Este recomandat să se folosească atât pentru uz intern (neîndulcit), cât și pentru spălarea pielii sau tamponarea cu ceai răcit la temperatura camerei.
  • Efect detoxifiant au și ceaiurile din trei frați pătați, păpădie, coada șoricelului, cicoare, urzică, salvie.
  • Tinctura sau spray-ul de propolis este un cicatrizant rapid. În magazinele Plafar, se găsește și soluție de propolis nealcoolică, putând fi folosită atât pentru uz intern, cât și extern, mai ales că nu ustură la fel de mult ca soluția alcoolică.
  • Suplimentul de zinc, câte 50 mg de trei ori pe zi, poate avea efecte spectaculoase.
  • Coaja de portocală rasă amestecată cu puțină apă se aplică pe pielea acneică. După 10-15 minute, se spală cu apa călduță sau cu ceai de mușețel sau gălbenele.
  • Zeama de lămâie se aplică pe coșuri, se lasă să acționeze cca. o oră și apoi se spală cu apă călduță.
  • Usturoiul, antibioticul natural, se zdrobește si se aplică pe pielea cu probleme. Curăță foarte bine pielea afectată de coșuri sau furuncule. Pe cale orală, se administrează zilnic câte 3 căței de usturoi care au rol de a purifica sângele și de a curăța acneea.
  • Suc de mentă sau coriandru amestecat cu praf de turmeric (curcuma) și aplicat în fiecare seară pe coșuri și punctele negre, este deosebit de eficient în tratarea acestora.
  • Bicarbonat de sodiu: acționează ca un exfoliant, curățând pielea de celulele moarte și reducând aciditatea epidermei. Se folosește sub formă de mască: o lingură de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un albuș de ou bătut ușor și se întinde pe piele. După 10-15 minute, se spală cu apa călduță. În acest amestec se poate adăuga și o linguriță de zeamă de lămâie. Nu se folosește dacă tenul este foarte iritat.
  • Laptele de magnezie scade aciditatea pielii și o curăță de sebum. Se tamponează pielea cu ajutorul unui pansament steril o dată pe zi sau o dată la doua zile pentru că usucă foarte tare pielea.
  • Aloe vera se poate folosi sub formă de gel sau chiar direct planta. Se folosește o frunză de aloe curățată de partea exterioară mai dură. Partea interioară a frunzei se aplică pe piele de două ori pe zi și se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală cu apă călduță. La fel se folosește și gelul de aloe, dar trebuie să fie de buna calitate. Are efecte miraculoase chiar și în cazul furunculelor.
  • Oțet de mere: este recomandat pentru uz intern pentru detoxifiere, o linguriță de oțet la 200 ml apa. Dacă se amestecă apă cu oțet de mere și aspirină pisată, se obține o soluție excelentă pentru aplicat pe pielea acneică (a nu se bea).
  • Castravetele ras aplicat pe față și pe gât curăță, tonifică și hidratează pielea, prevenind apariția punctelor negre și a coșurilor.
  • Săptămânal, să se facă o baie cu 1,5 kg sare efervescentă de baie în 60 l de apă caldă la 37,5-38 ᴼC. Se stă în apă cca 25-30 de minute, până începe să se transpire, apoi se clătește cu duș cald și rece alternativ.
  • În alimentație, să se evite carnea, dulciurile, făinoasele, grăsimile, afumăturile, condimentele iuți, băuturile carbogazoase, cafeaua, ceaiul negru, în general alimentele procesate.
  • Se recomandă ca în alimentație să predomine fructele și legumele crude, produsele proaspete, nucile, cerealele integrale, orezul brun, meiul și semințele încolțite.

Asocieri

Zodie: Capricorn și Pești;
Planetă: Saturn (guvernează pielea) și Neptun;
Chakra: a șaptea sau coroana - Sahasrara;
Culoare: alb, galben, argintiu;
Cristale și pietre: diamante, cuarț clar, selenit, pirita;
Uleiuri esențiale: iasomie, cuișoare, geranium, arbore de ceai, măceșe.

Avertismente, recomandări

Mâncarea fast-food, dulciurile, produsele lactate, afumăturile, mezelurile pot favoriza apariția acneei și totodată afectează funcționarea ficatului.

Atenție: Uleiurile esențiale nu se folosesc pentru uz intern. Sunt indicate numai pentru comprese sau aromaterapie.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Doctor

Sfaturi diverse

Oul este un aliment tonic, constituind o hrană completă. Ajută în convalescenţe, anemii, arterite. Eficient în cazuri de tuberculoză osoasă și articulară, tuberculoze pulmonare și viscerale, are efect tonifiant asupra sistemului nervos central, antitoxic, stimulator al secreţiilor sucurilor digestive (este stimulent digestiv).



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale