Terapii Naturiste

Index al afecţiunilor şi bolilor



Acufene

- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -

Manifestare

În urechi se aud țiuituri, șuierături, vâjâituri sau duduituri, sunete permanente care împiedică să se audă bine zgomotele din exterior, putând face dificilă viața cotidiană.

Cauze fizice

Acufenele sunt cauzate de întărirea vaselor de sânge care irigă urechea internă, apar ca urmare a perturbării circulației cerebrale, dar uneori pot fi urmarea unor malformații vasculare, iar putând fi vorba despre o afecțiune a sistemului nervos vegetativ, pot să provină de la o spondiloză cervicală sau ca urmare a hipertensiunii arteriale.

Cauze spirituale

Acufenele se manifestă în cazul persoanei care a suferit un șoc psihic puternic. Tot ce i se întâmplă îi spune să-şi asculte vocea interioară, să-şi respecte nevoile personale, dar nu vrea să audă așa ceva, de aceea zgomotul din urechi îl apără de ceea ce nu vrea să audă. Are nevoie să i se recunoască calitățile şi să i se respecte drepturile. Îi este frică că va pierde, nu știe ce va pierde, dar e conștient că nu va putea face față. Este încăpățânat şi nu reușește să-şi revizuiască convingerile. Nu vrea să iasă dintr-o situație care pare să îi placă în loc să se schimbe în ceva ce nu poate controla. Corpul persoanei respective se află permanent sub tensiune, nu comunică sau comunică dificil cu cei din jur, de aceea se retrage în sine ca să se ascundă în spatele tăcerii. Totuși, are nevoie de explicații şi de alintare. Zgomotul pe care îl aude păstrează legătura cu suferințele pe care vrea să le uite.

Refacere, atitudine

  • Mă străduiesc să îmi aud vocea interioară;
  • Am încredere în ceea ce îmi spune ea;
  • Îmi deschid urechea interioară pentru realitatea care mă înconjoară;
  • Mă concentrez să ascult foșnetul pomilor, răpăitul ploii, dangătul clopotelor;
  • Toate aceste sunete mă ajută să îmi ascult vocea interioară şi liniștea sufletului;
  • Holistica îmi înlătură neliniștea şi teama;
  • Pot auzi sunetele mele interioare şi astfel mă pot conecta la realitatea exterioară;
  • Refuz să mă mai prefac că nu aud ce nu îmi convine;
  • Văd, înțeleg şi accept frumusețea care mă înconjoară.

Tratamente naturiste

  • Tinctură de vâsc: se pun 10 picături în 100 ml de apă şi se beau cu 15-20 minute înainte de fiecare masă principală.
  • Tinctură de păducel: câte 20 de picături în 100 ml de apă de trei ori pe zi.
  • Infuzie de anason: peste două lingurițe de semințe se toarnă o cană de apă clocotită, se acoperă şi după 10-15 minute se strecoară și se beau trei căni pe zi.
  • Ceai din coada calului: se opărește o linguriță de plantă cu o cană de apă clocotită şi după ce infuzează 10 minute, se strecoară şi se beau trei căni pe zi.
  • Ceai de păducel: se infuzează o linguriță de plantă cu o cană de apă clocotită, se lasă 10 minute, se strecoară şi se pot bea 2-3 căni pe zi.
  • Infuzie de schinduf: peste o linguriță de semințe sau pulbere se toarnă o cană de apă clocotită şi după cca 10 minute, se strecoară şi se bea.
  • Macerat de vâsc: o linguriță de plantă se pune într-o cană de apă rece şi se lasă peste noapte. Dimineața, se încălzește ușor, se strecoară şi se bea pe parcursul zilei.
  • Ulei de sunătoare încălzit la temperatura corpului: se înmoaie ușor un tampon de vată şi se pune în fiecare ureche.
  • Ulei de cătină încălzit la temperatura corpului: se pun câte 2-3 picături în fiecare ureche.
  • Ulei de floarea soarelui sau de soia încălzit la temperatura corpului: câte 1-2 picături în fiecare ureche de câteva ori pe zi.
  • Ulei de măsline încălzit la temperatura corpului: câte 2-3 picături în fiecare ureche.
  • Ulei cu ghimbir: o linguriță cu pulbere de ghimbir se pune în 50 ml de ulei şi se fierbe pe baie de apă timp de 25-30 de minute. Călduț, se pun câte 2-3 picături în fiecare ureche. Se păstrează la rece.
  • Gingko biloba: se ia câte o tabletă de 40 mg zilnic, de preferat dimineața.
  • Suc proaspăt de ceapă pus în ureche: câte 1-2 picături în fiecare ureche.
  • Tincturile în amestec cu ulei în cantități egale: se pot picura pe un tampon de vată sau pe o fâșie de tifon care se pune apoi în urechi. Este obligatoriu ca uleiul să fie încălzit la temperatura corpului. Pentru a se încălzi, sticluța cu amestecul se pune într-o baie de apă caldă.
  • Tinctură de propolis în amestec cu ulei în cantități egale: se pun 1-2 picături în fiecare ureche.
  • Tinctură de cimbru în amestec în cantități egale cu ulei: 2-3 picături în fiecare ureche.
  • Tinctură de țelină amestecată în cantități egale cu ulei: se pun 2-3 picături în fiecare ureche.
  • Infuzie de gălbenele: peste o linguriță de flori se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat şi se strecoară. Cu acest lichid călduț se șterg urechile şi se usucă, apoi în fiecare ureche se pune câte un tampon de vată pentru câteva ore.
  • Compresă: 3 linguri de tărâțe de grâu, 2 linguri de pulbere de pelin, o lingură de petale de trandafir se pun într-o cană de vin roșu țărănesc şi se dau unul-două clocote. Se acoperă vasul şi după 10 minute se strecoară. Plantele scurse se pun într-o pânză curată care se așază cald pe fiecare ureche şi se ține timp de o oră.

Asocieri

Zodie: Taur, Gemeni, Vărsător;
Planetă: Venus, Mercur, Uranus;
Chakra: a cincea - Vishudda;
Culoare: albastru, turcoaz, bleu;
Cristale şi pietre: lapislazuli, acvamarin, turcoaze, safire, turmalină albastră, cuarț albastru;
Uleiuri esenţiale: lavandă, paciuli pentru aromaterapie.

Avertismente, recomandări

Este indicat să se consume alimente cu conținut bogat de zinc (varză, spanac, sparanghel, castraveți etc), o alimentație cu predilecție vegetariană, bogată în vitamine şi minerale, evitându-se mâncărurile grase sau îndulcite cu zahăr. De asemenea, semințele de susan sunt recomandate de medicina chineză, se pot folosi în salate sau în diferite combinații alimentare.

Se recomandă ca persoana suferindă să se ferească de frig sau soare puternic. Se va căuta verificarea periodică și menținerea tensiunii arteriale în limitele normale. Sunt indicate ceaiurile sedative pentru liniștirea stărilor nervoase.

Victoria (Rica) Pădureţ

Bibliografie

www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".



Tarancuta

Remedii populare

Propolisul în afecțiunile respiratorii - Se cumpără de la piață un bastonaș de propolis solid, din care se ia o fărâmă cât o gămălie de chibrit, care se lipește în adâncitura dintre masele, seara, la culcare. Propolisul se dizolvă lent, este preluat de salivă și astfel se face ungerea întregii zone afectate.



Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.

tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale