Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Afta este o vezică alb-gălbuie rotundă sau ovală pe mucoasa bucală, înconjurată de o zonă roșiatică. Uneori este situată şi pe faringe sau în zona genitală.
Cauza exactă a aftelor nu este cunoscută. De multe ori, afta este urmarea stresului sau a unei afectări a țesutului bucal ca urmare a zgârierii, a unor lucrări dentare sau a unor alimente cu reacție acidă precum citricele, tomatele, vinetele, căpșunile sau a unor produse lactate provenite de la animale bolnave. În cele mai multe cazuri, aftele se datorează hiperacidității stomacului.
Afta poate exprima o nesiguranță a sinelui, îți este greu să exprimi ceea ce crezi şi ce vrei, nu ești sigur că vrei să vorbești despre ceva de teamă că viața ta s-ar putea schimba. Simți că ai vrea să spui ceva, dar nu poți vorbi. Este o revoltă a faptului că nu poți vorbi despre asta atunci când crezi că ceea ce spui nu are importanță, nu interesează pe nimeni, te face prudent şi nu te lasă să acționezi. Simți că ai nevoie de protecție şi prin suferință atragi atenția asupra ta. Ești condus de convingeri rigide şi nu poți adopta idei sau atitudini noi. Ai un spirit mult prea autocritic şi ești prea dependent de familie, posibil din cauza unui părinte autoritar, ceea ce îți blochează creativitatea şi libertatea de exprimare.
Zodie: Taur, Gemeni, Vărsător;
Planetă: Venus, Mercur, Marte, Uranus;
Chakra: a cincea - Vishudda;
Culoare: albastru, turcoaz, bleu;
Cristale şi pietre: lapislazuli, acvamarin, turcoaze, safire, cuarț, alabastru, turmalină albastră, agate albastre;
Uleiuri esenţiale: lavandă, paciuli.
În ceaiurile pentru gargară se poate pune şi 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu.
Se recomandă să se consume alimente alcaline precum morcovii, fasolea păstăi, broccoliul, conopida, sparanghelul, dovleceii, spanacul, cartofii dulci, dovleacul, orezul brun, chia, avocado, zeama de lămâie, afinele, pâinea fără gluten, apa alcalină etc.
A se evita alimentația acidă, produsele lactate, zaharurile şi băuturile carbogazoase. Pentru gargară se vor alterna ceaiurile după mese sau în zile diferite.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Tuse cronică la fumători - Se fierb timp de 10-15 minute, în 1/2 kg lapte proaspăt, câteva rădăcini de Nalbă de pădure. Se bea de câteva ori pe zi câte o ceașcă. Se folosește numai lapte muls proaspăt. Efectul nu este același cu lapte prelucrat. Rădăcinile este bine să fie proaspăt scoase.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale