Index al afecţiunilor şi bolilor
În funcție de reacția organismului, pe piele pot apărea pustule mărunte ca o urticarie sau umflături edemoase (edem Quincke), strănut, guturai cu curgerea nasului, tuse înecăcioasă, prurit, inflamația faringelui, astm, pete pe piele etc.
Oamenii pot fi alergici la o multitudine de factori externi: polen, iarba proaspăt cosită, diferite alimente, nuci, alune, medicamente, animale, praf, mirosuri etc.
Alergiile au drept cauză spirituală nemulțumirea față de sine însuși și față de ceilalți. În acest fel, sistemul imunitar răspunde față de un factor exterior pe care îl consideră periculos, deși pentru cei din jur este perfect normal. Este o forma de apărare a stării de agresivitate pe care corpul o trăiește față de o anumită apariție externă, organismul considerând că așa poate avertiza un pericol sau o ostilitate. Alergia arată o intoleranță, o teamă de implicare, frică de a se elibera de emoții suprimate și de a arăta cât de mult este afectată persoana de influență celor din jur, atrăgând astfel atenția asupra sa. Alergia apare întotdeauna ca urmare a unei emoții sau frustrări, când se schimbă ceva in viață si apare o insecuritate, scăzând încrederea în propria persoană.
Pentru a căpăta încredere în propria persoană, este nevoie de liniște interioară și deschidere față de cei din jur. Persoana trebuie sa conștientizeze că numai prin relația armonioasa cu persoanele din apropiere și cu mediul exterior își poate recăpăta fericirea și armonia interioară. Gândirea sa trebuie să se ghideze după următoarele:
Zodie: Săgetător, Fecioară;
Planetă: Uranus, Mercur, Jupiter;
Chakra: a treia – Manipura;
Culoare: galben;
Cristale și pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă;
Uleiuri esenţiale: rozmarin, eucalipt, arbore de ceai.
Orice tratament începe cu o cura de dezintoxicare! Cea mai bună modalitate de a preveni alergiile este o alimentație care să întărească sistemul imunitar. În acest scop, sucurile de fructe și legume sunt baza detoxifierii organismului și a unei mai bune rezistente în fața alergiilor.
Pentru curățarea organismului de toxine se recomandă un amestec din 100 ml suc de castravete, 100 ml suc de sfecla, 300 ml suc de morcovi. Trebuie evitate alimentele conservate, care conțin aditivi și/sau conservanți, ca și cele iritante precum cafeaua, ceaiul, alcoolul, băuturile carbogazoase, tutunul, murăturile, afumăturile, mezelurile.
Se recomandă o alimentație majoritar vegetariană, fără grăsimi si prăjeli.
Semințele de chimen întregi sau măcinate se presară peste alimente, în special peste produsele din lapte: iaurt, brânză sau ouă. Se recomandă o cură cu urzici preparate după gust, având un rol detoxifiant si antiinflamator al organelor interne. În afara sezonul
ui de urzici proaspete, se poate folosi pulberea de urzici obținută din frunzele uscate și râșnite care se presară peste alimente, în salate, sandviciuri etc. De asemenea, este indicat să fie băută apa în care au fiert urzicile.
Sunt foarte utile inhalațiile cu uleiuri esenţiale: câte 4 picături de ulei din eucalipt și rozmarin în combinație cu 2 picături ulei din arbore de ceai.
Atenție: uleiurile esenţiale nu se consuma în uz intern.
Victoria (Rica) Paduret
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturale
Spanacul este remineralizant, antianemic, tonic cardiac. Este indicat in anemie, rahitism, astenie fizica si nervoasa. Se consuma numai crud. Sub forma de suc, se administreaza un pahar in fiecare dimineata (timp de 14 - 16 zile). Efect remarcabil in depresiunile fizice si nervoase. Fiert, spanacul este daunator organismului.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale