Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Anorexia este o tulburare de alimentație – lipsa poftei de mâncare – care se manifestă prin obiceiuri alimentare ciudate, obsesia în ceea ce privește alimentele, anemie, slăbiciune excesivă, amețeli, amenoree, deshidratare, oboseală, schimbări de dispoziție.
Anorexia poate apărea din cauza unei funcționări deficiente a stomacului şi a secreției scăzute a sucului gastric, dar de obicei, mai ales la adolescenți, are origine psihică, persoana fiind convinsă că este grasă şi urâtă.
Anorexia este o respingere a propriei imagini, o respingere a vieții, astfel că trupul nu mai trebuie să fie hrănit. Persoana este dezgustată de felul în care arată corpul său așa că nu îl mai hrănește. Urăște mâncarea, apa şi tot ce o reprezintă. Îi este frică de reacția celor din jur așa că vrea să scape de viață şi se respinge pe sine autodistrugându-se. Dacă are o mamă autoritară care o şi pedepsește, atunci se va pedepsi pe sine însăși. Îi este rușine de felul în care arată şi ar vrea să treacă neobservată, chiar să-şi omoare imaginea. Prin respingerea mâncării, vrea să-şi umple golul interior cu iubirea de care duce lipsă, de aceea vrea să atragă atenția celor din jur. Dorința de independență se manifestă prin respingerea mâncării, numai așa putându-și controla viața. Se simte închisă într-o cutie în care se izolează de lume. Crede că are responsabilități necorespunzătoare şi îi este rușine de părinți că nu le poate îndeplini.
Zodie: Leu, Săgetător, Fecioară, Pești, Vărsător;
Planetă: Soare, Jupiter, Mercur, Neptun, Uranus;
Chakra: a treia - Manipura pentru sistemul digestiv; a șasea - Ajna pentru sistemul nervos;
Culoare: galben, indigo;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, ametist, azurit, fluorit;
Uleiuri esenţiale: ienupăr, lavandă, bergamotă, rozmarin, geranium, mușețel.
Anorexia este o boală severă care cauzează suferințe psihice şi emoționale, conducând la depresie, anxietate, izolarea în sine, oboseală și dereglări hormonale.
Este indicată o cură cu fructe timp de 3-4 zile compusă din mere, pere, struguri, portocale, ananas, pepene galben, grepfrut etc.
Usturoiul este un excelent stimulent gastric, se recomandă să se mănânce sau să se înghită 3-4 căței zilnic.
Se recomandă o baie matinală călduță a întregului corp, urmată de expunere la razele mai blânde ale soarelui de dimineață.
Este benefic masajul abdominal ușor cu ulei de mușețel, trandafir sau iasomie.
Este foarte importantă implicarea şi susținerea familiei şi a prietenilor. Dacă este cazul, se va urma şi consiliere psihologică.
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Sfaturi diverse
Calciul este cel mai abundent mineral din organism. Pentru copiii până la 1 an, nevoile zilnice sunt de 0,7 grame, 1 gram până la 10 ani, 1,2 grame între 10 și 12 ani, 1,4 grame între 12 și 18 ani. În timpul sarcinii se recomandă 1,2 grame calciu zilnic, iar în perioada de lactaţie 1,3 grame zilnic. Cele mai bogate produse în calciu sunt: toate produsele lactate, gălbenușul de ou, legumele (inclusiv fasolea verde și boabele), mazărea (boabe), morcovii, țelina, gulioarele, castraveții, varza, fructele (îndeosebi merele), cerealele, floarea soarelui etc.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale