Index al afecţiunilor şi bolilor
- prin prisma terapiilor complementare şi spiritualităţii -
Astmul se manifestă prin senzația lipsei de aer, de sufocare, cu respirație dureroasă şi expirație prelungită, mai ales noaptea sau dimineața devreme.
Astmul poate fi de natură alergică, neurogenă sau infecțioasă. Căile respiratorii se îngustează în prezența factorilor iritanți provocând dispnee. Principalele toxine care provoacă astm sunt clorura de sodiu (sarea de bucătărie) şi produsele ingestiei de alimente făinoase.
Persoana nu reușește să elimine gândurile negative, astfel că intră ușor în panică. Îi este teamă că nu este în stare să realizeze ceva şi vrea să se ascundă pentru a fi în siguranță. Scade capacitatea de respirație, expiră foarte puțin aer şi simte că se sufocă. Se simte apăsat de cei din jurul său şi îi este teamă să-şi asume responsabilități. Pentru că se simte sufocat de o persoană sau o anumită situație, crede că nu are libertate de mișcare, că este obligat să facă ceea ce nu vrea sau nu îi place. Ca un bebeluș speriat, se agață de câte o persoană sau un obiect şi nu mai vrea să-i dea drumul. Iubirea sufocantă a părinților sau autoritatea unui tată sever îl provoacă să dispară. Îi este frică şi i se taie respirația așa că vrând să atragă atenția, face lucruri care nu îi plac şi ajunge să se sufoce din cauza programului şi a obligațiilor. Nu reușește să se desprindă de o imagine sau o situație. În timpul unei crize de astm, persoana ar vrea să își urle disperarea, să-şi exteriorizeze furia, este negru de supărare, dar nu poate vorbi despre asta. Respirația reprezintă libertatea de a acționa, capacitatea de a fi independent în viață, de a acționa singur.
Zodie: Săgetător, Fecioară;
Planetă: Jupiter, Mercur, Uranus;
Chakra: a treia - Manipura;
Culoare: galben;
Cristale şi pietre: citrin, ambră, ochi de tigru, turmalină galbenă, topaz galben;
Uleiuri esenţiale: eucalipt, ienupăr, lavandă, rozmarin.
Obs.: Cercetătorii japonezi au remarcat că o treime dintre îmbolnăvirile de astm ale copiilor sau agravarea simptomelor celor bolnavi au avut drept cauză gândacii, atât cei vii, cât şi cei morți (excrementele acestora).
Victoria (Rica) Pădureţ
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - "Sănătate şi vindecare folosind stilul de viaţă edenic şi remedii naturale".
Remedii populare
Tuse la copii - Se amestecă 100 gr miere cu 100 gr unt proaspăt și conținutul unui pachețel de vanilie. Se dă copilului, din acest amestec, de trei ori pe zi, câte o linguriță. Dacă se folosește miere de Tei și se adaugă și 2 gălbenușuri proaspete efectul apare după primele 2-3 lingurițe. Atenție: dacă văd copiii cum preparați această rețeta vor mânca totul deodată că le place. Tusea se oprește în câteva ore, dar după 24 de ore vor tuși în continuare. Dați-le numai câte un pic cu lingurița și întindeți tratamentul pe mai multe zile și dacă nu mai tușesc. Este un emolient excelent.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au doar scop informativ, nu sunt sfaturi medicale, nu sunt menite să înlocuiască recomandarea medicului. Utilizatorii își asumă toată responsabilitatea pentru aplicarea conținutului asupra lor.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale