Index al afecţiunilor şi bolilor
Ateroscleroza se manifestă prin artere rigidizate şi îngroșate, ceea ce conduce la hipertensiune, picioare umflate, dureri în timpul mersului, infarct de miocard, accidente vasculare cerebrale, anevrisme, formarea de cheaguri de sânge.
Cauza aterosclerozei este depunerea lipidelor pe pereții interiori ai arterelor sub formă de ateroame, ceea ce scade elasticitatea pereților vaselor, diametrul acestora se micșorează, îngreunând circulația şi micșorând astfel aportul de sânge în celelalte organe ale corpului.
Persoana este inflexibilă, tensionată, conservatoare în convingeri, refuză schimbările. Privește lucrurile numai din punctul lui de vedere şi nu acceptă alte păreri. Este intransigent, lipsit de înțelegere față de cei din jur. Nu își exteriorizează emoțiile de teamă să nu fie greșit înțeles sau să fie luat în derâdere. Probabil că în copilărie i-au fost transmise principii şi o morală rigide, iar acum nu reușește să trăiască după propriile sale principii, rămânând blocat în această stare în care, aparent, se simte ca acasă. Această rigiditate îl împiedică să se dezvolte, își limitează singur posibilitățile de evoluție, astfel că şi arterele sale sunt limitate. Se închide în sine şi nu vrea să comunice cu cei din jur, nu își ascultă intuiția, are un puternic spirit autocritic şi nu se implică în relații de teamă să nu fie refuzat. Toată frustrarea, durerea, lipsa afecțiunii şi a compasiunii, sentimentul de vină, regretele, rușinea s-au acumulat în artere.
Zodie: Leu, Balanță, Săgetător;
Planetă: Soare, Venus, Saturn;
Chakra: a patra - Anahata;
Culoare: verde;
Cristale şi pietre: smarald, jad, opal, malachit, aventurin;
Uleiuri esenţiale: trandafir, salvie, lemn de santal, lemn de cedru.
Factorii favorizanți ai aterosclerozei sunt fumatul, alimentația bogată în grăsimi, alcoolul, obezitatea, stresul, sedentarismul, diabetul, hipertensiunea arterială, consumul de anticoncepționale, hipercolesterolemie.
Se recomandă să se consume zilnic 5-6 căței de usturoi. Dacă nu se suportă mirosul, cățeii curățați se vor înghiți dimineața cu un pahar cu apă sau cu un ceai, după preferință.
Se va evita consumul de carne, de grăsimi animale, mezeluri, conserve, afumături, produse lactate grase, alcool, tutun, cafea, ceai negru sau verde. Este interzis consumul de sare.
Alimentația va cuprinde pește, nuci, migdale, semințe de floarea soarelui, salate de crudități, ceapă, usturoi, legume şi zarzavaturi, ulei presat la rece, miere, cereale integrale și fructe.
Să se folosească alternativ ulei de măsline, porumb, floarea soarelui și in fără să fie gătite.
Se va face zilnic mișcare, cel puțin jumătate de oră de mers pe jos sau cu bicicleta.
Victoria (Rica) Paduret
Bibliografie
www.alternative-naturiste.ro
sanatateverde.blpgdpot.com
www.esanatos.ro
www.etratamentnaturiste.ro
www.ekilibrum.ro
www.leacuri.net
www.doxologia.ro
www.i-medic.ro
www.revista-tratamente-naturiste.ro
www.sfatulbatranilor.ro
www.terapiinaturiste.ro
Sorin Nicola - Sanatate si vindecare folosind stilul de viata edenic si remedii naturale
Tuse la copii - Se amesteca 100 gr miere cu 100 gr unt proaspat si continutul unui pachetel de vanilie. Se da copilului, din acest amestec, de trei ori pe zi, cate o lingurita. Daca se foloseste miere de tei si se adauga si 2 galbenusuri proaspete efectul apare dupa primele 2-3 lingurite. Atentie: daca vad copiii cum preparati aceasta reteta vor manca totul deodata ca le place. Tusa se opreste in cateva ore, dar dupa 24 de ore vor tusi in continuare. Dati-le numai cate un pic cu lingurita si intindeti tratamentul pe mai multe zile si daca nu mai tusesc. Este un emolient excelent.
Sfaturile și orice alte informații despre sănătate disponibile pe TerapiiNaturiste.ro au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.
tratament - terapie - naturist - reţete - sănătate - boala - medicina - alternativă - populară - catalog plante medicinale